واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میکندتولید محصولات گلخانهای در روستای اکبرآباد شازند+ تصاویر
یک فعال شازندی در اقتصاد مقاومتی با راهاندازی اولین گلخانه در روستای اکبرآباد این شهرستان ضمن تولید محصولات گلخانهای برای چندین نفر نیز شغل ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، اقتصاد مقاومتی یکی از راهکارها و توصیههای بسیار مهم مقام معظم رهبری در مقابله با بیکاری و رونق اقتصادی کشور است، در حقیقت با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و عملی کردن آن میتوان کشور را در بسیاری از زمینهها از وابستگی به کشورهای دیگر بینیاز کند و زمینه اشتغال و کار به معنای واقعی را به وجود آورد. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور، اقتصاد مقاومتی به عنوان مهمترین وظیفهای است که برای مدیریت اقتصاد کشور و خروج از بحران، از جانب مقام معظم رهبری بر دوش دولت و ملت گذاشته شده است. محسن عابدی یکی از جوانان خوشفکر استان مرکزی است که در روستای اکبرآباد شهرستان شازند زندگی میکند که به فرمان رهبر معظم انقلاب لبیک گفته و یکی از فعالان حوزه اقتصاد مقاومتی در استان مرکزی به شمار میرود. این فعال اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: به دلیل علاقهای که خود و دخترم به کار کشاورزی داشتیم، تصمیم گرفتیم با احداث گلخانه دست به تولید محصولات کشاورزی از جمله گوجه و خیار بزنیم. محسن عابدی افزود: پس از اندکی پرس و جو و تحقیق پیرامون نحوه تولید محصول در واحدهای گلخانهای زمینی به مساحت 500 مترمربع تهیه کرده و اقدام به کشت خیار و گوجه و لوبیای سبز به صورت دورهای کرده و در هر دوره هزار بوته از این محصولات را کاشته و پس از تولید اقدام به برداشت کردیم.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت آب و هوای سرد شازند این گلخانه را در ابعاد 50*10 متر و در عمق 2 متری زمین احداث کردیم، چرا که هر چه سطح گلخانه از زمین پایینتر باشد، در فصل سرما راحتتر میتوان محصولات را از سرمازدگی نجات داد و با استفاده از این روش گرمای کمتری برای حفظ محصولات از سرمازدگی نیاز است که در این صورت در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد. این کشاورز پر تلاش با بیان اینکه محصولات گلخانهای به دلیل استفاده از بذرهای اصلاح شده از کیفیت بالایی برخوردار بوده و عمدتاً ارگانیک هستند، گفت: در صورت مناسب بودن شرایط آب، هوا و نور برای تولید و پرورش محصولات کشاورزی، محصول خیار در دوره 38 تا 45 روزه، گوجه و فلفل در دوره 120 روزه به بار مینشیند. عابدی با اشاره به اینکه به طور معمول پرورش محصولات گلخانهای همچون گوجه و خیار به 2 میلیون تومان هزینه برای تأمین کود، سم، بذر و هزینههای آب، برق و گاز نیاز دارد، گفت: درآمد حاصل از فروش این محصولات به طور میانگین 8 میلیون تومان است و میتوان گفت هرچه سطح گلخانه بزرگتر باشد میزان برداشت و تولید محصول نیز بیشتر خواهد بود. وی بیان داشت: با ایجاد این گلخانه ضمن ایجاد اشتغال برای خود و دخترم برای چندین نفر نیز به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کردهام. به گفته وی به طور میانگین هر 500 متر فضای گلخانه به یک کارگر نیازمند است.
این فعال اقتصادی که با اخذ تسهیلات 15 میلیون تومانی از بسیج سازندگی کار خود را توسعه بخشیده است، اظهار کرد: خوشبختانه بازار فروش گوجه و خیار بازار مناسبی است و تاکنون با مشکلی در امر فروش مواجه نبودم. عابدی ادامه داد: پرورش محصولات گلخانهای به دلیل استفاده از روش آبیاری قطرهای در مقایسه با روش آبیاری سنتی بسیار مقرون به صرفه است، در این روش روزانه 2 هزار لیتر آب مصرف میشود و هر هزار متر گلخانه به اندازه یک هکتار زمین کشاورزی بازدهی دارد که این فرصت بسیار مناسبی برای توسعه کشاورزی و کشت محصولات گلخانه است. وی ابراز داشت: من به صورت پاره وقت در گلخانه فعالیت دارم و امور مربوط به مدیریت گلخانه را دخترم بر عهده دارد، خودم علاوه بر کار در گلخانه در زمینه تولید پرورش قارچ نیز فعالیت دارم. این فعال اقتصادی بیان داشت: در اینجا لازم میدانم از جوانان جویای کار درخواست کنم برای کسب درآمد و پول تنها به دنبال کار دولتی نباشند، من طی 58 روزی که در حوزه تولید قارچ فعالیت دارم بیش از 3 میلیون تومان درآمد کسب میکنم که اگر در شغل دولتی مشغول به کار بودم شاید این درآمد را به سختی کسب میکردم. وی تاکید کرد: از مسؤولان انتظار دارم به بحث ایجاد کارگاههای کوچک و اقتصادی توجه داشته و جوانان را در ایجاد و راهاندازی این کارگاهها که گام موثر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است، حمایت و همراهی کنند. انتهای پیام/87004/ط40
95/04/13 :: 16:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]