واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئیس جمهور در گفت و گو با شبکه ان بی سی آمریکا در نیویورک گفت: حفظ مرزهای سوریه و حاکمیت رای ملتِ این کشور بسیار اهمیت دارد و توافق هسته ای هم چیزی نیست که نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا بتوانند در آن خللی وارد کنند.
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، حسن روحانی بامداد پنجشنبه به وقت تهران در گفت و گو با شبکه خبری ان بی سی، تاکید کرد: آنچه بسیار اهمیت دارد، این است که درک کنیم سوریه راه حل نظامی ندارد و مشکل سوریه قطعا باید از مسیرهای سیاسی حل شود؛ فقط سیاسی. رئیس جمهور کشورمان درباره سرنوشت سوریه، تاکید کرد: تمامیت ارضی این کشور باید حفظ شود و سرنوشت رهبری سیاسی را نیز باید با مراجعه به آرای مردم تعیین کرد.
روحانی گفت: صندوق های رای و حاکمیت مردم سوریه و اراده ملت باید تنها عامل تعیین کننده در آینده سوریه باشد.
وی درخواست جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا را که روز چهارشنبه از سوریه و روسیه خواسته بود هرگونه پرواز در مناطق شمالی سوریه را متوقف کنند، رد کرد و گفت: این کار به سود داعش و جبهه النصره تمام خواهد شد.
رئیس قوه مجریه با اشاره به این دو گروه تروریستی، گفت: باید آنها را زیر فشار نگاه داشت. اگر قرار باشد پروازها را متوقف کنیم، این کار صد در صد به سود آنها خواهد بود.
روحانی با انتقاد از عملکرد آمریکا در سوریه گفت: جنگنده های آمریکایی روز شنبه تاسیسات دولتی سوریه را بمباران کردند و آن را یک اشتباه خواندند؛ در حالی که این اقدام به کشته شدن ده ها تن از نیروهای دولتی منجر شد. آمریکا نمی تواند توافق هسته ای را تغییر دهد وی در بخش دیگری از گفت و گوی خود با شبکه ان بی سی، از عملکرد وزارت خزانه داری آمریکا انتقاد کرد و گفت: این وزارتخانه معامله بانک ها و موسسه های مالی را با ایران دشوار کرده است.
رئیس جمهور کشورمان درباره توافق هسته ای نیز گفت: تهران حتی پس از پایان دوره هشت ساله از نظارت های قیدشده در توافق نیز قصد ندارد سلاح اتمی بسازد.
دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، توافق با ایران را «وحشتناک» خوانده و گفته است برای توافقی بهتر مذاکره خواهد کرد و هیلاری کلینتون رقیب ترامپ در انتخابات نیز گفته است که موضع او در قبال توافق هسته ای، «بی اعتمادی و راستی آزمایی تعهدات ایران» خواهد بود.
روحانی در واکنش به این دو اظهار نظر گفت: هیچ کشور یا رئیس جمهوری به تنهایی نمی تواند توافق را زیر سوال ببرد؛ در این توافق چندین کشور و سازمان ملل دخیل بوده اند و سازمان بین المللی انرژی اتمی (IAEA) بر آن نظارت خواهد کرد.
رئیس جمهور افزود: البته نامزدها می توانند هر موضوعی را که فکر می کنند به تبلیغات انتخاباتی شان کمک می کند، مطرح کنند. اما هیچ کس نمی تواند بگوید توافق را قبول ندارم یا می خواهم دوباره مذاکره کنم.
پنج شنبه 1 مهر 1395 ساعت 11:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]