واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آيتالله آمليلاريجاني: دستگاه قضايي ايران مترقي، مدرن و منطبق با قوانين اسلامي است
رئيس قوه قضائيه در ديدار دادستان کل مالزي با تأکيد بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران در گسترش روابط حقوقي و قضايي با مالزي و ساير کشورهاي اسلامي خواستار تشکيل کميسيوني مشترک به منظور افزايش تعامل قضايي و حقوقي ميان دو کشور شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي قوه قضائيه، آيتالله آمليلاريجاني در اين ديدار که صبح ديروز برگزار شد با اشاره به تحولات انجام شده در نظام قضايي جمهوري اسلامي ايران با هدف اسلاميشدن آن و دارا بودن تجارب ارزشمند در اين زمينه، دستگاه قضايي جمهوري اسلامي ايران را مترقي و مدرن و در عين حال منطبق با قوانين اسلامي توصيف کرد و گفت: پيشنهاد ما اين است که به منظور افزايش تعامل با نظام قضايي مالزي و انتقال تجربيات حقوقي و قضايي ميان دو کشور کميسيون تحقيقي مشترکي تشکيل شود تا با تشکيل جلسات و انجام مباحث تحقيقي و تطبيقي موجب تقريب هرچه بيشتر نظامهاي قضايي دو کشور شود.
آيتالله آمليلاريجاني به استقلال دستگاه قضايي از نظام اجرايي در جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد و با بيبديل خواندن اين نظام قضايي در جهان گفت: جمهوري اسلامي ايران بعد از انقلاب اسلامي تحول بسيار مهمي در زمينه اسلامي شدن سيستم قضايي داشته است که يکي از مهمترين ويژگيهاي آن استقلال قوه قضائيه از سيستم اجرايي و اختيارات قانوني در نظارت بر دستگاه اجرايي کشور است. رئيس قوه قضائيه در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع حقوق بشر اشاره کرد و با تأکيد بر اهميت آن گفت: در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بر حق بهرهمندي آحاد مردم از حقوق اساسي و حقوق عامه تأکيد شده است و دفاع از اين موضوع برعهده دستگاه قضايي است، البته بايد گفت که متأسفانه امروزه بحث حقوق بشر از ريشه و ماهيت انساني خود دور و به ابزاري در دست قدرتها و کشورهاي بزرگ تبديل شده است. رئيس دستگاه قضا با تأکيد بر دوگانگي مواضع کشورهاي بزرگ و استکباري در خصوص حقوق بشر اظهار کرد: براساس موازين حقوق بشري، کشورهاي بزرگ و استکباري گاهي براي مرگ يک انسان سروصداي بسياري به راه مياندازند، اما در مقابل کشتار دستهجمعي انسانهاي بيگناه سکوت ميکنند و حتي از قاتلان و مسببان اين فجايع حمايت نيز ميکنند که نمونه آن را اکنون در فجايع عربستان سعودي در يمن و رژيم صهيونيستي در فلسطين اشغالي شاهد هستيم.
آيتالله آمليلاريجاني بر ضرورت تعامل و نزديکي هرچه بيشتر کشورهاي اسلامي در مقابل جنايتهاي حقوق بشري غرب و اذناب آن در جهان تأکيد کرد و افزود: کشورهاي اسلامي بايد ايدههاي خود در خصوص حقوق بشر را بيشتر بشناسند و اجازه ندهند که کشورهاي سلطهگر از ابزار حقوق بشر عليه کشورهاي اسلامي استفاده کنند. رئيس قوه قضائيه يکي از محورهاي تعامل از طريق تشکيل کميسيونهاي مشترک ميان ايران و مالزي را انجام مطالعات و گفتوگوهاي حقوق بشري برشمرد و خواستار تبادل نظر در اين زمينه ميان دو کشور ايران و مالزي و ديگر کشورهاي اسلامي شد و گفت: گفتوگوهاي حقوق بشري ميان کشورهاي اسلامي هم در بعد سياسي و هم در بعد مبنايي و نظري قابل پيگيري و انجام است و لزومي ندارد که کشورهاي اسلامي از فلسفه سياسي و مباني نظري حقوق بشري غربي و تعريف غربيها از حقوق بشر پيروي کنند. در اين ديدار دادستان کل کشور مالزي نيز با ابراز خرسندي از سفر به ايران و تشکر از مهماننوازي مقامات قضايي جمهوري اسلامي ايران بر آمادگي مالزي در گسترش روابط قضايي با کشورمان تأکيد کرد. محمد اپندي بنعلي در اين ديدار همچنين با تأکيد بر اينکه بسياري از موارد موجود در مباني حقوقي و قضايي دو کشور مشترک است، گفت: بسيار خشنودم که اعلام کنم تلاش خواهم کرد با کمک کشور شما در جهان اسلام عدالت را به مفهوم واقعيتري ايجاد کنيم. وي همچنين درخصوص موضوع حقوق بشر تأکيد کرد: معتقديم که کشورهاي اسلامي بايد موازين حقوق بشري را براساس آموزههاي قرآني و نه براساس تعريف غرب از حقوق بشر دنبال کنند.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]