واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری فارس: تحلیل گران و نویسندگان غربی در تحلیلها و مقالات خود بر این نکته تأکید دارند که اساس و ریشه تروریسمی که هر از گاهی آمریکا و سایر کشورها را هدف حملات خود قرار میدهد، اصولا به تفکر وهابیت عربستان سعودی برمیگردد.
افزون بر این تحلیلگران بر این باورند که سیاستهای سرکوب گرانه کشورهایی چون عربستان سعودی و بحرین در حق اقلیتهای دینی و زنان و همچنین حمایت آمریکا از رژیمهای این کشورها در ظهور تروریسم نقش اساسی داشته است.
خبرگزاری «براثا» در این ارتباط به مقالاتی که در مورد عوامل شکل گیری داعش و تروریسم در منطقه و جهان نوشتهاند، اشاره کرده می نویسد:
وبگاه اینترنتی «Lobelog» در مقالهای به قلم «امین نخله» مدیر سابق برنامه تحلیل استراتژیک اسلام سیاسی در سرویس اطلاعات آمریکا (سیا) بین سالهای 1993 تا 2006، شکل گیری «تروریسم ضد آمریکا» را به 3 عامل ربط داده است؛ تفکر سلفی- وهابی نشأت گرفته از عربستان سعودی؛ سیاست سرکوب گرانه بسیاری از کشورهای عربی منطقه خاورمیانه؛ سیاستهای دولت آمریکا علیه برخی کشورهای اسلامی مانند عراق.
تفکر سلفی- وهابی عربستان سعودی
نویسنده این مقاله تأکید میکند که ایالات متحده آمریکا تا زمانی که سیاست خود در قبال این 3 عامل را تغییر ندهد، بر تروریسم پیروز نخواهد شد.
نخله با بیان اینکه تفکر وهابی با دلارها و مبلغهای عربستان طی 50 سال گذشته در جهان اسلام منتشر شده، در مورد عامل اول مینویسد، سیاستمداران آمریکایی با نظام عربستان سعودی و محتوای کتابهای درسی این کشور که مروج تفکر «سلفی وهابی» است، مقابله نمیکند.
در مقاله این وبگاه خبری آمده است، تفکر افراط گرایی و جهاد گرایان سلفی، مورد حمایت عربستان سعودی بوده و حملات 11 سپتامبر آمریکا در نتیجه تقویت تفکر وهابی بوده است.
بر این گزارش، رهبران سعودی درخواستهای دیپلماتیک آمریکا در خصوص لزوم تغییر در برنامههای آموزش عربستان را نادیده گرفتهاند و قانون جدیدی که کنگره آمریکا به منظور محاکمه عربستان سعودی به اتهام دست داشتن شهروندان این کشور در حملات 11 سپتامبر تصویب کرد، نشان دهنده شکست آمریکاییها و مسلمانان در برابر این اقدامات عربستان بود.
سیاستهای سرکوب گرانه رژیمهای عربی
نویسنده مقاله به سکوت سیاستمداران آمریکایی در قبال اقدامات سرکوبگرانه رژیمهای عربی علیه ملت های خود اشاره و تأکید می کند که این رژیم ها که ایالات متحده آمریکا آن ها را معتدل میداند، به هیچ وجه معتدل نیستند و حقوق شهروندان خود را نقض کرده و از فساد، دین و فرقه گرایی برای بقای رژیم های خود استفاده می کنند.
نخله مینویسد، دولت آینده آمریکا باید علنا از نظامهای دیکتاتور عربستان سعودی، مصر و بحرین به خاطر پرونده سیاهی که در زمینه نقض حقوق بشر دارند، انتقاد کند.
حمایت از تروریست ها برای تغییر نظام سوریه
وبگاه خبری «آسیا تایمز» به قلم خانم «کرستین لین» نویسنده و تحلیلگر این وبگاه در مقاله خود، به نامه 64 نماینده آمریکایی از جمهوری خواهان و دموکرات ها اشاره می کند که در آن از کاخ سفید خواستهاند از کشتار مردم یمن به دست عربستان سعودی حمایت نکند؛ چرا که این جنایتهای عربستان نه تنها غیر اخلاقی و غیر قانونی است بلکه به امنیت ملی آمریکا و جایگاه این کشور در بین افکار عمومی جهان ضربه میزند.
نویسنده مقاله تأکید می کند، تلاش نمایندگان آمریکایی برای جلوگیری از حمایتهای ایالات متحده آمریکا از عربستان در حالی است که این کشور با عربستان سعودی برای تغییر نظام سوریه به وسیه حمایت از تروریستها همکاری دارد.
خانم لین به سیاست دوگانه آمریکا در حمایت از آنچه آن را انقلاب میداند، اشاره می کند و مینویسد حمایت از «جهاد گرایان» هم پیمان با گروه های تروریستی مثل القاعده که مرتکب جنایات جنگی هستند، در نوع خود جنایت محسوب می شود.
۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]