تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خداى عزوجل را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829185969




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کلید گمرک در قفل صادرات نهاوند نچرخید/ کاسبی که بی‌مایه فطیر است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مصائب تولید در قطب سیب و گشنیز
کلید گمرک در قفل صادرات نهاوند نچرخید/ کاسبی که بی‌مایه فطیر است

پای_لنگان_صنعت_و_صادرات_در_نهاوند3.jpg


شناسهٔ خبر: 3765936 - یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
استانها > همدان

.jwplayer{ display: inline-block; } نهاوند-بسیاری از محصولات تولیدی نهاوند به‌دلیل نبود نمایندگی گمرک دراین شهرستان ازمبادی گمرکی سایر استان‌ها صادرمی‌شودکه این امر موجب محروم شدن قطب سیب و گشنیز از ارزش افزوده صادرات شده است. به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان نهاوند با توجه به پتانسیل‌های موجود در بخش کشاورزی سالانه تنها در بخش کشاورزی بیش از ۹۳ تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند. در همین راستا موقعیت جغرافیایی مناسب نهاوند و همسایگی با کشور عراق یکی از پتانسیل‌هایی است که می‌تواند توسعه‌ای دوچندان برای شهرستان نهاوند به همراه داشته باشد. اما در راستای بالفعل کردن پتانسیل‌های موجود ایجاد زیرساخت‌های لازم ساماندهی و امکاناتی نظیر دفتر گمرک برای ثبت آمار صادرات در شهرستان نهاوند ضروری است. در این خصوص فرماندار نهاوند در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: هرروز شاهد حضور تعداد زیادی از تریلرهای عراقی برای صادرات صیفی‌جات و میوه از نهاوند به کشور عراق هستیم.

کریم حمیدوند با بیان اینکه متأسفانه آنچه در شهرستان نهاوند احساس نیاز می‌شود و نبود آن تاحدودی نیز موجبات ناراحتی را فراهم کرده، نبود دفتر گمرک است، گفت: ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه شهرستان نهاوند باید در دستور کار قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه افزایش آمار صادرات و کاهش واردات یکی از عوامل ارتقای درجه شهرستان به‌ شهرستان ویژه و درجه‌یک است، گفت: در شهرستان نهاوند سالانه حجم بسیار زیادی سیمان، سبزی و صیفی جات و میوه‌های بهاره و پاییزه به کشورهای همسایه صادر می‌شود که آمار صادرات آن برای استان و شهرستان‌های دیگر ثبت می‌شود. از آمار صادرات شهرستان نهاوند بی‌خبر هستیم فرماندار نهاوند با اشاره به تولید و صادرات سالانه ۳ هزار تن سیمان از نهاوند، گفت: متأسفانه به علت نبود گمرک در شهرستان نهاوند، در حال حاضر از آمارهای صادرات شهرستان بی‌خبر هستیم اما برای نشان دادن اهمیت موضوع گزارش‌های مستندی به‌صورت فیلم و عکس به استانداری برای تصمیم‌گیری در خصوص ایجاد گمرک ارسال‌شده است. وی بابیان اینکه امیدواریم مجوز ایجاد دفتر گمرک در نهاوند صادر شود، گفت: با صدور مجوز از سوی شهرداری برای ساخت هتل در پایانه مسافربری نهاوند که روبروی میدان بار نهاوند است مشکل اسکان و استقرار پراکنده رانندگان عراقی حل خواهد شد. با توجه به اینکه بارنامه‌های بین‌المللی «سی ام آر» در شهرستان نهاوند صادر نمی‌شود متأسفانه آماری در شهرستان از تعداد این تریلرها وجود نداردرئیس اداره حمل‌ونقل و پایانه‌های شهرستان نهاوند هم گفت: با توجه به اینکه بارنامه‌های بین‌المللی «سی ام آر» در شهرستان نهاوند صادر نمی‌شود متأسفانه آماری در شهرستان از تعداد این تریلرها وجود ندارد. وحید صفدری بابیان اینکه در بارنامه مسیر تردد و توقف این تریلرها در ایران مشخص است، گفت: با توجه به استقبال بازار عراق از محصولات موجود در نهاوند اعم از کشاورزی و صنعتی همچون سیمان درصدد هستیم برای ساماندهی آن‌ها اقدامات مناسبی انجام دهیم. وی افزود: گویا در حال حاضر صادرات محصولات کشاورزی به کشور عراق از نهاوند متوقف‌شده است.

معاون امور صنایع اداره صنعت معدن و تجارت نهاوند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: در سال «اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل» علاوه بر هدایت افکار عمومی و تعیین مسیر، برای مسئولان نظام بیان‌کننده الزاماتی است که برای دست‌یابی به شعار سال باید پیگیری کنند. بیژن ترابیان با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به بسترسازی‌هایی برای تسهیل و رونق‌بخش دارد، گفت: باید از سوی تصمیم سازان به این موضوع پرداخته شود. ترابیان ادامه داد: با نگاهی ساده به وضعیت اقتصادی شهرستان می‌توان پتانسیل‌های متعدد نهاوند را در بخش صادرات مشخص کرد. تأمین بیش از ۶۳ درصد گشنیز کشور در شهرستان نهاوند وی گفت: دارا بودن رتبه‌های برتر تولید در شهرستان نهاوند و تأمین بیش از ۶۳ درصد گشنیز کشور دراین شهرستان پتانسیلی در این منطقه است. معاون امور صنایع صنعت معدن و تجارت نهاوند ادامه داد: این محصول امروز از مجاری مختلف به کشورهای همسایه فرستاده می‌شود که نبود تضمین لازم برای قراردادهای گوناگون موجب زیان صادرکنندگان از سایر مبادی می‌شود.

وی گفت: تولید سالیانه یک میلیون تن سیمان در شهرستان نهاوند که اندکی کمتر از یک‌سوم تولید استان همدان است و ۷۰ درصد آن ظرفیت صادرات دارد نیز پتانسیلی دیگر است که متأسفانه هم‌اکنون از مبادی گمرک سایر نقاط کشور به کشورهای مختلف صادر می‌شود. در صورت وجود نمایندگی گمرک در نهاوند رونق اقتصادی و تسهیل در صادرات محصولات استراتژیک ممکن می‌شودترابیان گفت: صادرات با مشکلات متعددی همراه است اما در صورت وجود نمایندگی گمرک در نهاوند رونق اقتصادی و تسهیل در صادرات این محصول استراتژیک ممکن می‌شود. وی بابیان اینکه شهرستان ملایر که از شهرستان‌های دارای نمایندگی گمرک است بخشی از صادرات خود را به انواع کشمش اختصاص داده‌ گفت: این امر علاوه بر اشتغال و رونق تولید از ارزش‌افزوده‌ برای تولیدکنندگان برخوردار است. معاون امور صنایع صنعت معدن و تجارت نهاوند عنوان کرد: اکنون در نهاوند بیش از ۸۵۰۰ تن انواع انگور در بیش از ۶۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان تولید می‌شود که در فصل تولید و بهره‌وری به نازل‌ترین قیمت خود در بازار می‌رسد درحالی‌که در صورت سهولت صادرات فرآوردهای انگور ازجمله کشمش، شیره و غیره می‌توان به اقتصاد شهرستان و سرانه درآمد سرانه جامعه کمک کرد.

وی گفت: بر اساس مطالعات شهرستان نهاوند در سال‌های گذشته دارای ۱۴ رتبه اول استانی و سه عنوان اول کشوری در زمینه تولیدات کشاورزی و دامی بوده که این موفقیت‌ها با تلاش فراوان کشاورزان به‌دست‌آمده اما برای این قشر زحمت‌کش ارزش‌افزوده اقتصادی چندانی ندارد و با محاسبه مخارج هزینه تمام‌شده نمی‌توانند آن را منبع درآمد خانوار خود قرار دهد. ترابیان با اشاره به صادرات چندین هزار تن گوجه و خیار از نهاوند به کشور همسایه عراق گفت: نبود شرکت‌های بین‌المللی حمل‌ونقل برای صدور بارنامه تریلرها و کامیون‌ها از موانع صادرات در شهرستان محسوب می‌شود اما می‌توان با ایجاد دفتر نمایندگی گمرک و ساماندهی وضعیت صادرات برای تامین زیرساخت‌های لازم برنامه‌ریزی کرد و برای رونق اقتصادی در تولید در بخش‌های مختلف به بازارهای مطمئن و دائمی دست‌یافت.

مدیر داخلی شرکت سیمان نهاوند نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شرکت صنایع سیمان نهاوند از آن دست واحدهای تولیدی است که برخلاف واحدهای تولیدی شهرک صنعتی این شهرستان که تعطیل و نیمه تعطیل هستند، توانسته با ۸۰ درصد ظرفیت اسمی خود ادامه فعالیت دهد. حسین خسروانی گفت: اما در این میان، این واحد تولیدی هم دارای مشکلاتی است که اگر حل نشوند در آینده می‌تواند سد راه تولید انبوه و مهم‌تر از آن صادرات این محصول شود. خسروانی بابیان اینکه نبود گمرک در شهرستان نهاوند یکی از مهم‌ترین مشکلات است که مانعی برای تولید انبوه و صادرات بوده و این مهم همیشه موردانتقاد واحدهای تولیدی بوده است، گفت: هم‌اکنون ظرفیت تولید روزانه سیمان نهاوند، ۳ هزار و ۳۰۰ تن کلینکر و سالیانه یک‌میلیون تن سیمان است. وی ادامه داد: در حال حاضر مقادیر قابل‌توجهی از سیمان تولیدشده به یمن، عمان و شمال آفریقا صادر می‌شود، اما متأسفانه همچنان نبود گمرک در نهاوند، یکی از موانع مهم صادراتی است.

مدیر داخلی شرکت صنایع سیمان نهاوند دیگر مشکلات را نبود ناوگان حمل‌ونقل کافی در شهرستان عنوان کرد و گفت: متأسفانه کامیون حمل بار به تعداد موردنیاز برای صادرات در شهرستان وجود ندارد و همه این محدودیت‌ها صادرات در تناژی که مدنظر است را با مشکل مواجه کرده و اگر این مشکلات نباشد و بازار تضمین‌شده‌ای برای صادرات وجود باشد می‌توانیم تولید سالانه را به ۷۰ میلیون تن هم برسانیم. مدیر داخلی کارخانه سیمان نهاوند بابیان اینکه روزانه طبق قرارداد ۳ تا ۵ هزار تن سیمان از نهاوند به کشور عمان صادر می‌شود، عنوان کرد: متأسفانه مشکلاتی همچون رکود، کم شدن ساخت‌وساز، در کنار محدودیت‌های حمل‌ونقل و قوانین گمرکی سد راه تولید شده است که اگر این مشکلات نبود، ظرفیت تولید و صادرات بیشتری را داشتم و این مسئله در ارزآوری برای شهرستان بسیار مؤثر بود. رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند نیز در خصوص موانع صادرات و تولیدات باغی، زراعی و دامی شهرستان گفت: شهرستان نهاوند با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب از رونق تولیدات محصولات کشاورزی مناسبی برخوردار است. تولید ۹۳ هزارتن محصولات باغی در نهاوند وی گفت: سال گذشته مجموع تولید محصولات باغی در شهرستان نهاوند که عمده‌ترین آن‌ها، سیب، گردو، هلو و غیره بوده به ۹۲ هزار ۴۲۳ تن رسیده است.

احد باقری گفت: حدود ۶۰۰ هکتار از باغات نهاوند ویژه کشت انگور هستند که سالانه بیش از ۹۰۰۰ تن انواع انگور مرغوب و درجه‌یک از آن‌ها به‌صورت دست‌چین برداشت می‌شود که شامل چهار نوع انگور کشمشی، یاقوتی، فخری، بی‌دانه هستند. نبود مرجعی رسمی برای ثبت میزان صادرات محصولات کشاورزی وی میزان متوسط تولیدات بخش دامی شهرستان را در بخش شیلات یک هزار و ۵۰۰ تن، گوشت قرمز ۴ هزار تن، گوشت مرغ هفت هزار و۱۵۳ تن، تخم‌مرغ یک هزار و۲۰۰ تن، شیر ۴۷ تن و عسل ۴۴۷ تن در سال عنوان کرد و گفت: میزان تولیدات در شهرستان نهاوند قابل‌توجه است و آنچه به‌عنوان موانع در شهرستان احساس می‌شود کمبود صنایع تبدیلی و همچنین نبود مرجعی رسمی برای ثبت میزان صادرات محصولات کشاورزی در شهرستان نهاوند است. وی عنوان کرد: شهرستان نهاوند در سال زراعی جاری ۹۵-۹۴ حدود ۱۲ هزار هکتار گندم آبی، ۷ هزار هکتار گندم دیم، ۵ هزار هکتار جو آبی و ۷ هزار ۵۰۰ هکتار جو دیم سطح زیر کشت داشت که خوشبختانه با بارش‌های خوب شاهد افزایش ۲۰ درصدی برداشت گندم و جو در نهاوند بودیم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند، گفت: در بخش زراعت در شهرستان نهاوند طی سال جاری ۱۰۰هزار تن  گندم و جو از گونه‌های مرغوب برداشت‌شده است. وی افزود: خوشبختانه در زمینه تولید دانه‌های روغنی در شهرستان نهاوند نیز اقدامات مؤثری انجام‌شده که نیازمند رونق دهی این اقدامات به‌وسیله فراهم‌سازی زیرساخت‌ها برای جلوگیری از خام فروشی و همچنین صادرات است. محمدرضا بحیرایی از فعالان و تولیدکنندگان محصولات باغی در شهرستان نهاوند نیز گفت: شهرستان نهاوند در حال حاضر روزهای ابتدایی برداشت محصول گردو را سپری می‌کند، اما آنچه در این میان متوجه کشاورزان است نبود بازار پایدار و مطمئن برای فروش این محصول است.

بحیرایی عنوان کرد: متأسفانه سالیان طولانی است که صادرکنندگان غیررسمی گردوی نهاوند از شهرهای مرزی کشور چون استان کردستان در فصل پاییز به شهرستان نهاوند وارد شده و با خرید گردوی نهاوند به قیمت حداقلی سود قابل‌توجهی را کسب می‌کنند. وی ادامه داد: پس از برداشت گردو در شهرستان نهاوند حدود ۲۰ روز دیگر کار برداشت سیب‌های پاییزی زرد و قرمز در نهاوند آغاز می‌شود که بازار پررونق این محصول هم به‌نوعی متوجه کشور عراق است. این فعال عرصه کشاورزی گفت: اگر مرز ایران و عراق باز باشد کشاورزان نهاوند سیب تولیدی خود را با سود حداقلی به فروش می‌رسانند ولی اگر بسته باشد با توجه به نبود صنایع تبدیلی مناسب در شهرستان این محصول باقیمتی کمتر از ۸۰۰ تومان به ازای هرکیلو به فروش می‌رسد که این یعنی نابودی دسترنج کشاورز پس از یک سال تلاش و کوشش.

وی با بیان اینکه امیدواریم مسئولان استانی و کشوری در خصوص حمایت از این قشر آسیب‌پذیر اقداماتی همچون توسعه صنایع تبدیلی و همچنین فراهم‌سازی دفتر گمرک در نهاوند را کلید بزنند، گفت: بیش‌تر جوانان این شهرستان به‌واسطه نبود شغل پایدار در حال ترک دیار هستند. وی افزود: اکثر جوانان این منطقه بیکار هستند که خود زمینه افزایش آسیب‌های اجتماعی را فراهم کرده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن