تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820449033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسائل مرزی مهمترین عامل اختلافات کابل- اسلام‌آباد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مسائل مرزی مهمترین عامل اختلافات کابل- اسلام‌آباد
یک کارشناس مسائل افغانستان گفت: در مرز افغانستان و پاکستان مناطقی وجود دارد که با نام عشایری شناخته می‌شوند که به‌لحاظ عملی تحت حاکمیت هیچ‌یک از دو کشور نیست و در عین حال دو طرف مدعی حاکمیت برآن هستند.

«حاکمیت بر مناطق مرزی» مهم‎ترین اختلاف میان افغانستان و پاکستان است
«جواد منصوری» سفیر سابق ایران در چین در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون ریشه اختلافات افغانستان و پاکستان اظهار داشت: پس از کسب استقلال شبه‌قاره هند و تجزیه این شبه‌قاره به چند کشور، بحث مرزهای میان افغانستان و پاکستان، از جمله مهم‌ترین موارد اختلافاتی پس از قضیه کشمیر میان دو کشور به‎شمار می‎رود.

وی با اشاره به این‌که اختلاف مرزی میان افغانستان و پاکستان از همان ابتدا به مسئله‌ای ملی در سطح دو کشور تبدیل شد، ادامه داد: امنیت ملی پاکستان و افغانستان تاکنون پیچیدگی خاص خود را داشته و به‌عنوان یکی از اختلافات اساسی میان دو کشور باقی مانده است.

این کارشناس مسائل حوزه افغانستان گفت: با توجه به قول گروه‌های طالبان به دولت اسلام‌آباد مبنی بر حل مسئله مرزی این کشور با افغانستان در صورت به‌قدرت رسیدن، دولت‌های مختلف پاکستان گمان می‌کردند که اگر از طالبان حمایت کرده و به‌اصطلاح همه تخم‌‌مرغ‌های خود را در سبد این گروه تروریستی بگذارد، یکی از مهم‌ترین مسائل امنیت‌ملی دولت اسلام‌آباد حل می‌شود. 

وی با اشاره به این‌که طالبان پس از به‌قدرت رسیدن در افغانستان وعده خود به دولت اسلام‌آباد را عملی نکرد و پاسخ منفی به پاکستان دادند، افزود: در این برهه طالبان اظهار داشتند موضوع مرزی دو کشور یک مسئله‌ ملی است و باید از طریق رفراندوم به تصویب مجلس افغانستان برسد.

منصوری پیرامون وجود مناطق با حاکمیت عشایری در مرزهای بین افغانستان و پاکستان گفت: در مرزهای دو کشور مناطقی وجود دارد که دو طرف آن‌ها را رها کرده‌اند و با عنوان مناطق عشایری شناخته می‌شوند که به‌لحاظ عملی تحت حاکمیت هیچ‌یک از دو کشور افغانستان و پاکستان نیست و لذا هر دو طرف مدعی حاکمیت بر این مناطق هستند.

وی با اشاره به این‌که از زمان حضور آمریکایی‌ها در افغانستان، دولت پاکستان با افغانستان بر سر قضیه طالبان مشکل داشتند، تصریح کرد: دولت کابل پاکستان را به حمایت از گروه طالبان متهم می‌کرد و پاکستان هم جرات نمی‌کرد که حامی صریح طالبان باشد، اما عملا از این گروه تروریستی حمایت و موجودیت آن‌ها را حفظ کرد اگر چه در ادامه طالبان هم ضربات سنگینی به پاکستان وارد کردند. 

سفیر سابق ایران در چین با بیان این‌که دخالت در امور داخلی یکدیگر از دیگر موضوعات اختلافی افغانستان و پاکستان است، بیان داشت: پاکستان مدعی است در حال‌حاضر که دوران گذار دولت در افغانستان است، می توانند نظرات خود را بر کابل تحمیل کنند تا با روی‌کارآمدن دولت بعدی در افغانستان به خواسته‌های خود برسند که دولت کابل هم با توجه به وجود دیدگاه منفی نسبت به اهداف پاکستان، در برابر خواسته‌های اسلام‌آباد مقاومت می‌کند.
 



۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن