محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826257312
نمایندگان نمی توانند طرحی را در مورد FATF در مجلس تصویب کنند/ اجرایی شدن FATF نیاز به تصویب مجلس ندارد/ ورود و اجماع مسولان در این باره برای اقتدار کشور لازم است
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در هفتههای اخیر توافق با «FATF» یا «گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی» به مهمترین موضوع انتقادها علیه دولت تبدیل شده است. انتقادهایی که با وجود بیانیه شورای عالی مبارزه با پولشویی و پاسخهای اعضای کابینه، همچنان به قوت خود باقی است. حالا تعدادی از نمایندگان مجلس نیز میگویند بنا بر اصل 77 قانون اساسی این توافق برای اجراییشدن باید به تصویب مجلس برسد. آنها در نظر دارند چنانچه دولت لایحهای به مجلس نفرستد، پس از تعطیلات مجلس طرحی دوفوریتی را در اینخصوص ارائه دهند. دولت در مقابل میگوید قانون مبارزه با پولشویی و تروریسم پیشتر در مجلس تصویب شده و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است، ضمن اینکه محل بررسی این موضوع شورای عالی امنیت ملی است. از سوی دیگر دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده که این شورا FATF را بررسی کرده و درمورد آن به جمعبندی رسیده است که باید به تایید رهبری برسد. دعوایی که، هرچند در ابعاد کوچکتر، اما بسیار شبیه به آن چیزی است که بر سر برجام اتفاق افتاد. «تابناک» در این مجال، فارغ از جنبه سیاسی این کشمکش، موضوع ورود مجلس به این موضوع را از حیث حقوقی با دو حقوقدان در میان گذاشته است.
تصویب مجدد اجراییشدن یک قانون، به طنز شبیه است
دکتر سید ابرهیم امینی حقوقدان و نماینده اسبق مجلس در پاسخ به سوال تابناک درمورد الزام حقوقی تصویب FATF در مجلس گفت: «این لایحه در دولت احمدی نژاد به مجلس فرستاده شد و شورای نگهبان هم این ایراد را گرفت که چون ماهیت حقوقی و قضايي دارد، باید لایحه از طریق قوه قضاییه به دولت بیاید و دولت آن را به مجلس بفرستد. این ایراد برطرف شد و مجلس نهم آن را تصویب و شورای نگهبان هم تایید کرد. سازمان FATF كه ٣٥ كشور كه از مراكز مهم مالي جهان هستند و دو سازمان بين المللي در آن عضويت دارند، توصيه هاي ٤٩ گانه اي را براي مبارزه با پولشويي به كشورهاي عضو دارد و لذا این موضوع اختصاصي به كشور ما ندارد. بنابراین با توجه به اينكه عضويت ايران در این سازمان در مجلس نهم تصويب و به تاييد شوراي نگهبان رسيده است، از نظر حقوقی ضرورتی ندارد که براي اجرايي شدن آن، مجددا لایحه ای به مجلس داده شود و مجلس در اين خصوص اظهار نظر کند».
امینی درمورد این استدلال که طبق اصل 77 قانون اساسی همه قراردادهایی که دولت منعقد میکند باید به تصویب مجلس برسد، گفت: «با تصويب الحاق ايران به اين سازمان در سال گذشته تحت عنوان«قانون مبارزه با تامين مالي تروريسم» و تاييد آن به وسيله شوراي نگهبان اين امر محقق شده است و این رویه ای بوده که تا الان درمورد همه معاهداتی که دولت به آن پیوسته وجود داشته است و در هیچ کدام از موارد این گونه نبوده که براي اجرايي كردن مصوبه مجددا مجلس ورود پيدا كند. لذا این موضوع اختصاص به این قانون ندارد. اگر بخواهند این کار را بکنند باید وقت مجلس کلا صرف بررسي جزئيات معاهدات و قراردادهای بین المللی و اجرايي شدن آن ها شود».
نباید دولت را در حد یک «نامهرسان» تنزل داد.
وی در عین حال تاکید کرد: «ضمن آنکه هيچ كشوري نميتواند متن معاهدات بين المللي را تغيير دهد و فقط مي تواند راجع به الحاق يا عدم الحاق كشور به آن اتخاذ تصميم كند. البته با توجه به اختلافات كشورها از نظر ديني، فرهنگي و سياسي در خود اين معاهدات مواردي پيش بيني شده كه هر كشوري مي تواند نسبت به آن تحفظ كند. ولي اينكه اصل الحاق و عضويت كشور در يك سازمان بين المللي به تصويب مجلس و تاييد شوراي نگهبان برسد و اجرايي شدن آن هم نياز به تصويب مجدد باشد به طنز بيشتر شبيه است و بر همين اساس رویه ای که تا الان وجود داشته این نبوده است».
این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه آنچه كه نياز بوده به تصويب رسيده است و اجرايي شدن آن نياز به تصويب مجدد ندارد، در توضیح بیشتر این موضوع اظهار کرد: «مثلا عضويت ايران در سازمان ملل متحد به تصويب مجلس وقت رسيده است، اجرايي كردن اين مصوبه به عهده دولت بوده است. اينكه مجلس بگويد براي اجرايي كردن مصوبه هم نياز به قانون است خنده دار است. دولت هم منبعث از اراده عمومي شهروندان است و بايد به آن اعتماد كرد، اگر جز اين فكر كنيم دولت را در حد يك نامه رسان تنزل داده و اقتدار آن را شكسته ايم».
این حقوقدان با اشاره به اصل 77 قانون اساسی نیز گفت: «اگر موافقت نامه جدیدی غیر از آن چیزی که مجلس تصویب کرده است، در ميان باشد، باید به تصویب مجلس برسد. الان بحث اجرايي كردن مصوبه اي است كه لايحه آن با نظر دولت قبل و قوه قضائيه تهيه و به تصويب مجلس قبل رسيده و شوراي نگهبان هم آن را تاييد كرده است. همين مساله يعني رعايت اصل ٧٧ قانون اساسي. حال اين مصوبه را دولت روحاني مي خواهد اجرايي كند. از كي تا حالا اجرايي كردن يك مصوبه نياز به تصويب مجلس دارد؟»
ملاک تشخیص گروههای تروریستی، سازمان ملل است
امینی درخصوص سیاسی بودن این جنجال ها اظهار کرد: «كاملا درست است. چراکه این قرارداد در راستای قانون پول شویی است که در مجلس هفتم به تصويب رسيده است، و هيچ ارتباطي با برجام ندارد. چون فقط بحث ایران نیست. در دنیا این بحث مطرح است که پول های کثیفی که از طریق قاچاق کالا، انسان، عملیات تروریستی و از راه نامشروع و غير قانوني به دست مي آيد، نباید وارد جريان پولي كشور بشود. لذا قوانینی که در دنیا تصويب شده است، براي مبارزه با پول شویي راهكارهايي را توصيه كرده است. بنا بر این راهکارها نقل و انتقالات پول در یک کانال شیشه ای و به طور شفاف صورت می گيرد تا اگر پولی به حساب یک نفر واریز شد، کاملا مشخص شود که در مقابل این پول چه چیزی داده است. لذا این باعث می شود پول نامشروع و کثیف وارد حساب شخص نشود و کسی یک شبه تریلیاردر نشود».
برخی نگران ایجاد شفافیت مالی هستند
امینی با بیان اینکه مانند قضیه برجام این هم یک دعوای سیاسی است و جنبه حقوقی ندارد تاکید کرد: «اگر هم برخي از نظر حقوقي ايرادي را متوجه آن مي دانستند، باید همان زمان ارائه لایحه، تصویب و تاییدش مطرح مي كردند. لایحه در دولت احمدی نژاد ارائه شده، در مجلس قبل تصویب شده و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده است. چطور یک مرتبه همه از خواب برخاسته اند که دولت روحاني چنين و چنان كرد؟
این حقوقدان درخصوص انگیزه های سیاسی پشت این فضاسازی ها گفت: «با توجه به نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری، بخش عمده ای از این مسائل برای فضاسازی علیه دولت است و اهداف انتخاباتی دارد و بخشي هم كه كاسب كار اقتصادي هستند، شفافيت در نقل و انتقال پول و مبارزه با پول شویي را گام اساسي در جهت كاهش فساد مالي مي دانند كه جلوي سوءاستفاده آن ها را مي گيرد. همچنان كه در دنيا هر جا اين توصيه هاي ٤٩ گانه رعايت شود، ديگر خبري از چپاول پول ملت، اختلاس هاي چند هزار ميلياردي و ساير دزدي ها نيست».
از نظر حقوقی نیازی به تصویب مجلس نیست
دکتر رضا اسلامی حقوقدان و استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در پاسخ به سوال تابناک درخصوص الزام حقوقی تصویب FATF در مجلس گفت: «خوب است که سؤال شما معطوف به جنبه حقوقی بحث است. چون این موضوعات جنبه های سیاسی هم دارد و متاسفانه در کشور ما بیشتر از اینکه به جنبه های حقوقی توجه شود، جنبه های سیاسی پررنگ تر می شود. مثل اتفاقی که درمورد برجام افتاد، به این صورت که در سطح عوام به این موضوعات پرداخته می شود. به نظرم این حرفه ای نیست و صحیح هم نیست، چون این موضوعات باید در نهادهای تصمیم گیر و نهادهای قانونی و همین طور محافل علمی و حقوقی بحث شود و دامن زدن به این موضوعات در اماکن عمومی بیشتر جنبه سیاسی قضیه را تقویت می کند و باعث می شود جنبه های حقوقی کمرنگ تر شود».
وی افزود: «اما در پاسخ به سوال شما به نظر من چون FATF یک سازمان است و برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تاسیس شده است، بنابراین عضویت در این سازمان یک معاهده و پیمان و یک قرارداد بین المللی نیست که به تصویب مجلس نیاز باشد. اصل 77 قانون اساسی به قراردادهای بین المللی و معاهدات اشاره می کند، لذا عضویت در FATF که یک سازمان است نیازی به تصمیم گیری مجلس ندارد».
این حقوقدان در عین حال تاکید کرد: «البته این از نظر حقوقی است. ولی از این نظر که مجلس به این بحث ورود کند و بین مسئولین حکومتی و مقامات کشوری اجماع ایجاد شود، بهتر است. چراکه هرچقدر همه قوا پشت این قضیه باشند، طبیعتا حکومت و دولت با اقتدار بیشتری به اهداف خود می رسد. اما از نظر حقوقی صرف نیازی به تصویب مجلس نیست».
طرح مجلس دخالت در اختیارات قوه مجریه است
اسلامی تصریح کرد: «همه نهادها می توانند ورود کنند و داشتن یک اجتماع در میان مسئولین درمورد این قضیه، مانند برجام، مفید است و باعث وحدت بین مسئولین و تصمیم گیری در عمل می شود. شورای عالی امنیت ملی هم خوب است که به این موضوع بپردازد و نظرات کارشناسی داشته باشد. اما صرف نظر از اینکه شورای عالی امنیت ملی به این موضوع بپردازد یا نه، از نظر حقوقی نیازی به تصویب مجلس نیست. بحث از FATF در کمیسیون های مجلس و در صحن مجلس هیچ ایرادی ندارد، اما اینکه نمایندگان بخواهند خودشان طرحی را بدهند، از نظر حقوقی اشکال دارد و تداخل اختیارات پیش می آید. اگر طرح مجلس مبنی بر ممانعت دولت از الحاق به این سازمان باشد، این دخالت در اختیارات قوه مجریه است و صحیح نیست و از نظر حقوقی محل اشکال است. لذا مجلس از نظر سیاسی و تخصصی می تواند ورود کند و از مقامات بخواهد که توضیحاتی بدهند، اما چون نیازی به تصویب مجلس نیست طبیعتا طرحی هم که مجلس ارائه می کند، محل خدشه است».
۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
سخنگوی شورای نگهبان: موافقتنامه مورد نیاز برایFATF باید به تصویب مجلس برسد
سخنگوی شورای نگهبان موافقتنامه مورد نیاز برایFATF باید به تصویب مجلس برسد سخنگوی شورای نگهبان گفت اگر موافقتنامهای درباره FATF لازم باشد طبق قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد به گزارش آخرین نیوز عباسعلی کدخدایی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزهیچ کشوری نیرویهای امنیتی و قهرمانان ملی خود را به عنوان تروریست تحریم نمیکند / FATF باید به تصویب مجلس برسد
هیچ کشوری نیرویهای امنیتی و قهرمانان ملی خود را به عنوان تروریست تحریم نمیکند FATF باید به تصویب مجلس برسد نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت اینکه نهاد مقدسی مانند سپاه توسط تعدادی از بانکهای داخلی مطابق لیستهای بینالمللی تروریست شناخته شده و تحریم شود تاسفآورالزام دولت به تصویب « FATF » در مجلس
خبرگزاری صدا وسیما رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تهیه طرحی دو فوریتی برای الزام دولت به کسب مصوبه مجلس در اجرای تعهدات به کارگروه اقدام مالی در مبارزه با پولشویی FATF خبر داد محمدرضا پورابراهیمی گفت مجلس بهطور عام و کمیسیون اقتصادی بهطور خاص از حدود 2 ماه پیش بررسی پرونده Fطرح دوفوریتی درباره «FATF» به صحن علنی میآید/ مجلس تن به این قرارداد خطرناک نمیدهد
طرح دوفوریتی درباره FATF به صحن علنی میآید مجلس تن به این قرارداد خطرناک نمیدهد رنجبرزاده از نحوه بررسی طرح کنوانسیون FATF در مجلس شورای اسلامی بهصورت طرحی دوفوریتی خبر داد جوان آنلاين اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به بررواکنش طیبنیا به لزوم تصویب FATF در مجلس
واکنش طیبنیا به لزوم تصویب FATF در مجلس وزیر امور اقتصاد و دارایی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم تصویب FATF در مجلس گفت وقتی شورای امنیت یک موضوعی را بررسی میکند یعنی توکل به خدا به گزارش نامه نیوز علیطیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه مراسم ختم همسر فرمانده ارتش ونمايندگان معترض از توضيحات مطهری قانع نشدند/ آييننامه مجلس بايد در مورد شكايت از وی اجرا شود
نمايندگان معترض از توضيحات مطهری قانع نشدند آييننامه مجلس بايد در مورد شكايت از وی اجرا شود عضو فراكسيون ولايت گفت با توجه به عدم اقناع نمايندگان معترض از توضيحات مطهری تصميمگيری در مورد وی بايد در جلسه رسيدگی به نامه معترضان صورت بگيرد محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در گفتعلم الهدی: مسئله FATF قابل حل با ارائه گزارش و آمار نیست/سناریوی برجام در مجلس قبل یک لکه سیاه است که بررسی نک
علم الهدی مسئله FATF قابل حل با ارائه گزارش و آمار نیست سناریوی برجام در مجلس قبل یک لکه سیاه است که بررسی نکرده تصویب شد آیت الله علم الهدی گفت مسئله FATF مسئله کوچکی نیست که فقط با ارائه گزارش و آمار حل شود به گزارش نامه نیوز آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر پنجشنبه در دیدارنایب رئیس اول مجلس: از توافق FATF سر درنمیآورم و خبری هم ندارم/ سپاه با بانکهای خودش کار کند
نایب رئیس اول مجلس از توافق FATF سر درنمیآورم و خبری هم ندارم سپاه با بانکهای خودش کار کندتاریخ انتشار دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۴۳ مسعود پزشکیان با تأکید بر اینکه از توافق FATF سر درنمیآورم و خبری هم ندارم گفت برای تعامل با دنیا باید قاعده بازی در دنیا را بپذیردولت ملزم به تصویب FATF در مجلس میشود
دولت ملزم به تصویب FATF در مجلس میشود جمعی از نمایندگان در حال تهیه طرح ۲فوریتی برای الزام دولت به تصویب قرارداد FATF توسط مجلس شورای اسلامی هستند فارس جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال تهیه طرح دو فوریتی برای الزام دولت به کسب مصوبه مجلس در اجرای تعهدات به کارگروه اقآیتالله علمالهدی: برجام و قراردادهای FATF و نفتی لکه سیاه مجلس / نمایندهای که میگوید من از FATF سر در نمی
آیتالله علمالهدی برجام و قراردادهای FATF و نفتی لکه سیاه مجلس نمایندهای که میگوید من از FATF سر در نمیآورم خائن به مردم است اگر با مسئله FATF دچار خودتحریمی شویم موکلین شما در آینده حتماً از شما خواهند پرسید که چرا فقط نگاه کردید و کاری انجام ندادید نماینده ولی فقیه در-
سیاسی
پربازدیدترینها