واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: خبرنگاران و چهرههای سرشناس در ازبکستان با انتشار پیامهای حزنانگیز در شبکههای اجتماعی گمانهزنیها در مورد وخامت حال و احتمالا مرگ اسلام کریماف، رئیسجمهوری این کشور را تقویت کردهاند.
با وجود این که دولت ازبکستان رسما اطلاعیهای در این باره منتشر نکرده اما از سمرقند گزارش شده کارگران شهرداری مشغول آب و جارو کردن خیابانها شدهاند که میتواند نشانی از آماده شدن زادگاه آقای کریماف برای برگزاری مراسمی مهم تلقی شود.
روز دوشنبه یکی از دختران کریماف از سکته مغزی او خبر داده بود، اما دولت ازبکستان از آن روز تاکنون درباره وضعیت جسمی وی سکوت اختیار کرده است.
گزارشگران میگویند جانشین مشخصی برای اداره کشور پس از اسلام کریماف وجود ندارد.
اسلام کریماف در ۲۵ سال گذشته و از زمان استقلال ازبکستان از اتحاد جماهیر شوروی سابق، رهبری این کشور آسیای میانه را بر عهده داشته است.
مطابق قانون اساسی ازبکستان در صورت مرگ رئیس جمهوری، رئیس مجلس این کشور قدرت را برای سه ماه و پیش از برگزاری انتخابات بر عهده میگیرد.
کریماف مدتها قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۹ به عنوان دبیر اول حزب کمونیست ازبکستان زمام امور در این کشور را در دست گرفت.
سال ۱۹۹۰ پارلمان ازبکستان او را به عنوان رئیسجمهوری برگزید و در سال ۱۹۹۱ در نخستین انتخابات ریاستجمهوری پس از کسب استقلال از اتحاد جماهیر شوروی، رئیسجمهوری ازبکستان شد.
خبرهای مبنی بر بیماری کریماف در حالی است که دولت ازبکستان در حال تدارک مراسم گرامیداشت استقلال این کشور که هر سال اول سپتامبر دایر میشود، بود.
اسلام کریماف همه ساله در این مراسم شرکت و سخنرانی میکرد اما تلویزیون دولتی این کشور بیانیهای را به نقل از او و در روز سالگرد استقلال این کشور قرائت کرد. همچنین به دلیل بیماری کریماف، دولت این کشور همه مراسمهای تدارک دیده شده برای روز استقلال ازبکستان را لغو کرد.
ناظران میگویند انتشار این بیانیه با هدف خنثی کردن گزارش مخالفان است که میگویند اسلام کریماف درگذشته است.
رئیس جمهوری ازبکستان آخرین بار روز ۱۷ اوت (دو هفته پیش) ضمن دیدار با وزیر کشور کرهجنوبی در تلویزیون ظاهر شد.
بعد از آن هر چند اسنادی با امضای او منتشر شده، ولی خود او در ملاء عام ظاهر نشده است.
به گزارش بی.بی.سی، گروههای مدافع حقوقبشر رئیس جمهور ازبکستان را همواره به استبداد و سرکوب مخالفان و استفاده از همهپرسیهای اصلاح قانون اساسی برای تمدید دوره ریاستش در این کشور متهم کردهاند.
او به همراه نورسلطان نظربایف و امامعلی رحمان، روسای جمهوری قزاقستان و تاجیکستان، از رهبران کشورهای آسیای میانه با طولانیترین دوره ریاست جمهوری محسوب میشود
۱۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]