تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گوش خود را به شنيدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزايد گو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854977669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روسیه و چین از «بزرگترین رزمایش دریایی تاریخ دو کشور» به دنبال چه هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طی حدود دو سال گذشته، جهان شاهد روندی از نزدیکی هرچه بیشتر روابط روسیه و چین و اقدامات مشترک آن ها در عرصه های مختلف بین المللی بوده است. در یکی از تازه ترین و مهمترین موارد، رزمایش مشترک نظامی این دو کشور در منطقه حساس دریای جنوبی چین، از امروز آغاز خواهد شد. اقدامی که از هم اکنون سبب برانگیخته شدن حساسیت کشورهای غربی شده است.


به گزارش «تابناک»، بر اساس اعلام نیروی دریای چین، رزمایش نظامی هشت روزه روسیه و چین در دریای جنوبی، از امروز در سواحل استان جنوبی «گواندونگ» چین آغاز می شود. هرچند دریای جنوبی چین همواره منطقه ای حساس و مورد مناقشه چین و همسایگانش بوده، اما این حساسیت اکنون بیش از هر زمان دیگری است، زیرا در ماه ژوئیه، دیوان داوری بین المللی اعلام کرد چین هیچ حق تاریخی بر دریای جنوبی ندارد و همچنین از تخریب محیط زیست در این منطقه انتقاد کرد. با این حال، چین این رأی را نپذیرفت و حتی در جلسه مذکور حاضر هم نشد.


بر اساس آنچه در بیانیه نیروی دریایی چین آمده، رزمایش موسوم به «دریای مشترک 2016» شامل عملیات کشتی ها، زیردریایی ها، هلیکوپترهای مستقر بر روی کشتی و دیگر انواع تجهیزات و تسلیحات دریایی می شود. در این بیانیه همچنین آمده که دو کشور، عملیات های دفاعی، امداد و نجات و همچنین تمرین «تسخیر جزیره» انجام خواهند داد. این بزرگترین رزمایش دریایی مشترک چین و روسیه خواهد بود. آن سال گذشته در دریای ژاپن و مدیترانه نیز رزمایش هایی برگزار کردند. 


دلیل حساسیت بر سر دریای جنوبی چین چیست؟


دریای چین جنوبی در سال های اخیر به یکی از کانون های مهم بحران در آسیای شرقی تبدیل شده است. روند افزایش تنش در این منطقه به حدی بوده که کانون های سنتی بحران در آسیا، همچون کره شمالی و تایوان را تحت الشعاع قرار داده است. به طور کلی، در دریای چین جنوبی حدود 250 جزیره کوچک حداکثر به مساحت یک کیلومتر مربع وجود دارد که بر اساس کشورهای درگیر به پنج دسته قابل تقسیم هستند: مجمع الجزایر اسپراتلی که مورد اختلاف چین، تایوان، ویتنام، مالزی، برونئی و فیلیپین است؛ مجمع الجزایر پاراسل که مورد اختلاف چین، تایوان و ویتنام است؛ مجمع الجزایر پراتاس که مورد اختلاف چین و تایوان است؛ جزیره هوانگ یان که مورد اختلاف تایوان، چین و فیلیپین است؛ و جزایر ژونگ شا که مورد اختلاف چین، تایوان، فیلیپین و ویتنام است. چین مدعی بزرگترین قلمرو در دریای چین جنوبی است که از استان جنوبی هینان چین تا صدها کیلومتر در جهت جنوب و شرق ادامه دارد. 


بزرگترین درگیری بر سر این موضوع در دهه های اخیر میان چین و ویتنام رخ داده است. چینی‌ها در سال ۱۹۷۴، با کشتن بیش از ۷۰ نیروی نظامی ویتنام، جزایر پاراسل را تصرف کردند. در سال ۱۹۸۸، دو طرف در جزایر اسپراتلی درگیر شدند و این بار نیز ویتنام با ۶۰ کشته بازنده بود .فیلیپین نیز در چند مورد با نیروهای چین، ویتنام و مالزی درگیر شده است. فیلیپین، چین را متهم کرده که مشغول افزودن بر حضور نظامی خود در جزایر اسپراتلی است. 


در ابتدای سال ۲۰۱۲، دو کشور درگیر یک جدال طولانی دریایی شدند که در آن یکدیگر را به ورود غیرقانونی به سد ساحلی اسکاربورو متهم می‌کردند.در ژوئیه سال ۲۰۱۲، چین شهر سانشا را رسماً تاسیس کرد که مرکزش در جزایر پاراسل قرار دارد و به گفته چین، مسئول نظارت بر قلمرو این کشور در دریای جنوبی چین است. ویتنام و فیلیپین هر دو با این حرکت ابراز مخالفت کرده‌اند.


در مه سال ۲۰۱۴، راه اندازی یک سکوی نفتی چینی در آب‌های اطراف جزایر پاراسل باعث برخورد چند قایق چینی و ویتنامی با یکدیگر شد. روز  31 مارس 2015 نیز دریادار هری هریس، فرمانده ناوگان اقیانوس آرام ایالات متحده اعلام کرد چین در حال ساخت یک جزیره بزرگ در دریای چین جنوبی با قابلیت های مختلف از جمله نظامی است و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد. این امر، خود بیش از پیش به حساسیت ها درباره دریای مذکور دامن زد. رأی دیوان در ماه ژوئیه که به آن اشاره شد، تازه ترین نمونه از جنجال ها بر سر این موضوع به شمار می رود.


منفعت روسیه در دریای جنوبی چین چیست؟


ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، چند روز پیش در واکنش به بحث های موجود بر سر مشارکت روسیه در رزمایش دریای جنوبی چین، اظهار داشت که روسیه در مناقشات مربوط به این دریا از کسی جانبداری نمی کند و تمایلی به درگیر شدن در این موضوع هم ندارد.


با این حال، برخی از تحلیلگران می گویند در صورتی که مجمع الجزایر مورد مناقشه «اسپارتلی» و همچنین «تنگه مالاکا» زیر نفوذ چین و خارج از دامنه نفوذ ایالات متحده باشد، به نفع روسیه خواهد بود. ویکتور لیتوفکین، کارشناس نظامی روس در این زمینه می گوید: «خواسته یا ناخواسته، روسیه از ادعای چین در دریای جنوبی چین حمایت می کند... تأسیس زیرساخت های نظامی چین، به روسیه در این منطقه در مقابل کشتی های نیروی دریایی آمریکا و سامانه های موشکی آمریکا پوشش و محافظت می دهد». 


در رابطه با دریای جنوبی چین، واشنگتن مکرراً بر موضوع آزادی دریانوردی تأکید می کند که این امر، با منافع چین در منطقه در تعارض است. تأسیس زیرساخت های نظامی توسط پکن در مجمع الجزایر اسپارتلی، توان کشتی های جنگی آمریکایی برای گشت زنی در این آب ها را از بین خواهد برد. 


۲۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن