تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804736744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هوای آلوده ترافیک، مغز ما را پر از ذرات آهن می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هوای آلوده ترافیک، مغز ما را پر از ذرات آهن می‌کند
«باربارا میهر» از دانشگاه «لکنستر» و اعضای تیمش مغز ۳۷ نفر را که در منچستر یا مکزیکو سیتی زندگی کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند. در همه این افراد، به ازای هر گرم از بافت مغز میلیون‌ها ذره مگنتیت وجود داشت.
دیجی مگ - در شهرهای شلوغ دود آلوده ناشی از ترافیک، وارد سر ما می‌شود. ذره‌های ریز فلز در گاز اگزوز از بینی‌های ما بالا رفته و به مغز ما می‌روند. این ذرات در آنجا ممکن است باعث بروز بیماری آلزایمر شوند.

می‌دانیم که نانوذره‌های آهن در مغز وجود دارند، اما قبلا فکر می‌کردیم که آنها در واقع آهن طبیعی هستند که از غذا گرفته شده و در بدن ما وجود دارند.

حالا یک نگاه دقیق‌تر به ساختار آنها نشان می‌دهد که این ذرات اغلب از عوامل آلودگی هوا ناشی می‌شوند، مثل دود ترافیک‌ها و سوختن زغال‌سنگ.

آهن به شکل‌های مختلف و به صورت بی‌ضرر در بدن ما وجود دارد چون جزو بسیاری از مولکول‌های زیستی است. اما یکی از شکل‌های آن به نام «مگنتیت» یا اکسید آهن که واکنش‌پذیری زیاد و خاصیت مغناطیسی دارد، در بیماری آلزایمر نقش دارد.

«باربارا میهر» از دانشگاه «لکنستر» و اعضای تیمش مغز ۳۷ نفر را که در منچستر یا مکزیکو سیتی زندگی کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند. در همه این افراد، به ازای هر گرم از بافت مغز میلیون‌ها ذره مگنتیت وجود داشت.

این تیم با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نگاه دقیق‌تری به ذرات در قسمت جلوی مغز شش نفر انداختند. آنها در کمال شگفتی پی بردند که تعداد ذره‌های گرد مگنتیت صد برابر ذره‌های مگنتیت کریستالی و زاویه‌دار بود.

احتمال اینکه ذرات کریستالی منشا طبیعی داشته باشند، بیشتر است، مثل آهن که از سلول‌های بدن بیرون می‌آید. اما ذرات گرد معمولا از آهن مذاب در دماهای بالا ناشی می‌شود. این اتفاقی است که هنگام سوختن سوخت رخ می‌دهد.

میهر می‌گوید شکل این ذره‌ها مدرک قانع‌کننده‌ای است که نشان می‌دهد آنها از آلودگی ناشی می‌شوند. قطر این نانوذرات مگنتیت کمتر از ۲۰۰ نانومتر است، بنابراین می‌توانند از هوا به انتهای آزاد عصب در بینی‌مان و از آنجا به مغز بروند.

این تیم همچنین پی برد که مغزها نانوذرات فلزی داشتند که در موتور خودروها یافت می‌شوند، اما در بدن کمیاب هستند، مثل پلاتینیوم.

«جو آن آتکین» از یک شرکت فعال در زمینه سلامت و محیط زیست می‌گوید این یافته‌ها نگران‌کننده هستند. «آنقدرها هم تعجب‌آور نیست چون ما مدت‌هاست که می‌دانیم در معرض این نانوذره‌ها قرار داریم. حالا فقط می‌توانیم نگاه دقیق‌تری به آنها داشته باشیم.»

میهر حالا تغییراتی در سبک زندگی‌اش اعمال کرده تا از تنفس مقادیر زیاد نانوذره دوری کند. او می‌گوید: "این یافته‌ها آنقدر نگران‌کننده هستند که من رفتارم را تغییر داده‌ام. مثلا اگر در یک خیابان واقعا شلوغ راه می‌روم، تا جایی که می‌توانم از خیابان فاصله می‌گیرم.

حتی در عرض پیاده‌رو هم، تراکم این ذره کمتر می‌شود.” وقتی میهر در سراشیبی راه می‌رود، از خیابان رد می‌شود تا در سمتی قرار گیرد که خودروها به سمت پایین می‌رود. چون خودروهایی که سربالایی می‌روند ذرات بیشتری تولید می‌کنند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن