تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867847080




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شوری و ترشی خوشمزه‌های کم‌خاصیت


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شوری و ترشی خوشمزه‌های کم‌خاصیت
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی، گفت: شوری و ترشی در مقایسه با محصولات لبنی هم‌چون ماست و پنیر که طی تخمیر مغذی‌تر می‌شوند، ارزش تغذیه‌ای چشمگیری ندارند.
آفتاب‌‌نیوز : «مریم نواب‌زاده»، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر توجه کرده باشید هوا که سرد می‌شود میل و رغبت‌مان به خوردن انواع شوری و 
شوری و ترشی خوشمزه‌های کم‌خاصیت
ترشی بیش از هر فصل دیگر می‌شود احساس می‌کنیم خوردن غذاها به همراه ترشی، سیرترشی و خیارشور برایمان لذت‌بخش و دلچسب‌تر می‌شود و به نوعی اشتهایمان را زیاد می‌کند.


وی افزود: حتی گاهی در این فصل، آنقدر هوس خوردن ترشی و شوری داریم که هم‌چون زنان ویار کرده سراغ ظرف یا دبه خیارشور، زیتون‌شور یا انواع ترشی‌ها می‌رویم و اگر کسی جلویمان را نگیرد حجم آن را به نیمه می‌رسانیم.


مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی استان با اشاره به این‌که شوری و ترشی ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد، تصریح کرد: معمولاً انواع ترشی‌ها با سرکه و شوری‌ها با آب نمک و سرکه تهیه می‌شود که هر دو محصول برای معطرشدن و به اصطلاح جا افتادن به مدت زمان تعریف شده‌ای نیاز دارند.


شور و ترشی ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد


نواب‌زاده ادامه داد: در طول این زمان میوه و سبزیجات مورد استفاده در شوری یا ترشی تخمیر و همین عامل موجب افزایش ماندگاری و پیدایش عطر و طعم مطلوب در محصول می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: ترشی در مقایسه با محصولات لبنی هم‌چون ماست و پنیر که طی تخمیر مغذی‌تر می‌شوند، ارزش تغذیه‌ای چشمگیری ندارد.


مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی یادآور شد: از سوی دیگر، طی تخمیر خاصیت اسیدی ترشی مضاعف شده و در صورت مصرف بیش از حد، باعث افزایش ترشح اسید معده شده و برای مبتلایان به زخم و ورم معده و اثنی‌عشر و ریفلاکس مضر است.


نواب‌زاده یادآور شد: در ضمن نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند و به‌علت مصرف غذاهای آماده و نوشیدنی‌های گازدار از معده و سیستم گوارشی آسیب‌پذیرتری برخوردارند باید به مصرف یک یا دو بار ترشی در هفته قناعت کرده و همیشه شوری و ترشی را همراه با غذا و نه با شکم خالی بخورند.


ترشی، کلسیم را دفع می‌کند


وی خاطرنشان کرد: با توجه به آن‌که مازاد اسید خون به‌واسطه مواد قلیایی خنثی می‌شود در صورت زیاده‌روی در مصرف ترشی، بدن برای حذف اسید اضافی بناچار املاح قلیایی به‌خصوص کلسیم را از استخوان‌ها خارج می‌کند که به افت آن منجر می‌شود.


مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: زیاده‌روی در مصرف ترشی‌ها برای زنان یائسه و کسانی که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند یا کلیه سنگ‌ساز دارند، زیان‌بار است و در سالمندان به ضعف سیستم تنفسی و اعصاب منجر شده و سرفه را تشدید می‌کند.


نواب‌زاده ادامه داد: هم‌چنین شوری‌ها و ترشی‌ها با تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی، غذا را به‌سرعت هضم کرده و موجب افزایش تمایل افراد به مصرف مجدد مواد خوراکی و سبب اضافه‌ وزن می‌شود.


وی تصریح‌کرد: با توجه به این‌که در تخمیر، مزه ترش و اسیدی در شوری و ترشی غالب می‌شود برخی افراد با این گمان که محصول ترش است و نمک کمی دارد بیش از حد آن را می‌خورند.


سیر ترشی چند ساله درمانگر نیست


مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی، افزود: باید بدانید شوری و ترشی هر دو، حاوی میزان زیاد نمک بوده و برای مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماران قلبی ـ عروقی و افراد با فشار خون بالا محدودیت مصرف دارد.


نواب‌زاده افزود: از سوی دیگر، مصرف ترشی‌های بسیار شور و مملو از ادویه‌جات تند همراه غذاهای گوشتی از قدرت جذب پروتئین گوشت می‌کاهد.


وی تصریح کرد: اگر ترشی را بدون نمک تهیه کنید تا مدت نسبتاً زیادی ماندگاری دارد و طعم آن با ترشی‌های پرنمک برابری می‌کند.


مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی با اشاره به این‌که برخی از افراد معتقدند سیر ترشی چند ساله خاصیت درمانی دارد و التیام‌دهنده بیماری‌های قلبی است، یادآور شد: اگرچه ترشی‌های جاافتاده، خوشمزه‌تر هستند، اما باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات ترشی می‌کاهد و آن را به محصولی بی‌ارزش تبدیل می‌کند.


نواب‌زاده خاطر نشان کرد: ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی موجب ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در آن شده و ماده‌ای مضر به نام نیترات تولید می‌شود که در طولانی‌مدت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.






۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن