واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
کلاف تحقیقوتفحص از بنیاد شهید پیچیدهتر شد
روز نو : جعفریدولتآبادی، دادستان تهران در دهمین نشست شورای معاونان و مدیران دادسرای تهران با اشاره به بررسی مبارزه با فساد اقتصادی، به مواردی ازجمله پیگیری تحقیقوتفحص مجلس از بنیاد شهید در دستگاه قضائی اشاره کرد. تحقیقوتفحصی که هیچگاه مجال قرائت در صحن مجلس را نیافت اما روز گذشته دادستان تهران از ارجاع این گزارش، البته فقط «در بخش مربوط به بانک دی»، به شعبه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت خبر داد و گفت: «بخش دیگر گزارش در دست بررسی و اقدام است». دادستان تهران همچنین در ادامه این سخنان اعلام کرد مدیرعامل سابق بانک دی به لحاظ اتهامات انتسابی بازداشت شده است.
این سخن دادستان تهران، آغاز دور جدید گمانهزنیها درباره تخلفات بانک دی بود. بلافاصله پس از انتشار این خبر، مسعود زریبافان، رئیس بنیاد شهید در دوره احمدینژاد، به تسنیم گفت: «مدیرعامل بازداشتشده بانک دی، مدیرعامل منصوب در دولت یازدهم است و تخلفاتی که منجر به بازداشت ایشان شده ربطی به تحقیقوتفحص از بنیاد در دوره مدیریتی اینجانب در بنیاد شهید و امور ایثارگران ندارد»؛ اما این پایان سخنان زریبافان نبود و او در ادامه رسانههایی را که اخبار تحقیقوتفحص بنیاد شهید را منتشر کردهاند هم تهدید کرد. زریبافان دراینباره گفت: «درصورتیکه مسئول محترم تحقیقوتفحص از بنیاد درخصوص زمان و دوره تخلفات صورتگرفته در بانک دی و مؤسسات اقتصادی بنیاد شهید، شفافسازی لازم را انجام ندهد، اینجانب مجبور خواهم شد برخلاف میل باطنیام، درخصوص زمان و دوره تخلفات صورتگرفته اطلاعرسانی لازم را انجام بدهم. اینجانب از همه رسانههایی که با سوءاستفاده از مصاحبههای مسئول تحقیقوتفحص از بنیاد شهید، و به صورت ناجوانمردانه اینجانب و بنیاد شهید و امور ایثارگران را تخریب کردهاند به مراجع قضائی شکایت کردهام و تا آخر برای اعاده حیثیت خودم و همکارانم خواهم ایستاد».
دراینبین گفتوگوی تفصیلی خبرآنلاین با امیر خجسته، رئیس هیأت تحقیقوتفحص از بنیاد شهید هم روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت. گفتوگویی که در آن با وجود تلاش خبرنگار برای پاسخگویی خجسته به این سؤال که تحقیقوتفحص شما مربوط به کدام دوره مدیریتی بنیاد شهید بوده، مبدأ بررسی را زمان ادغام بنیاد شهید و ایثارگران اعلام میکند، اما درباره نقطه زمانی پایان بررسی توضیح مشخصی نمیدهد؛ اما آنچه مسلم است، او درباره پرونده بانک دی باز هم به مواردی مانند خرید آهنقراضهها و همچنین موضوع خروج میلیاردها تومان پول از کشور در ماجرای کلاهبرداری از بانک دی اشاره میکند؛ مسائلی که در فصل دوم گزارش تحقیقوتفحص از بنیاد شهید با عنوان «بانک دی و شرکتهای وابسته»، تشریح شدهاند.
در این فصل از گزارش تحقیقوتفحص از بنیاد شهید بهصراحت آمده است: «با بررسی صورتهای مالی، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی، صورتجلسات هیأتمدیره، کمیسیون معاملات، کمیسیون اعتباری سالهای ١٣٨٩ الی ١٣٩١، پرونده تسهیلاتی برخی مشتریان و همچنین گفتوگو با مدیران بانک، نتیجه به شرح زیر و در چند بخش تقدیم میگردد».
برایناساس، گزارش تحقیقوتفحص مجلس نهم از بنیاد شهید در موضوع بانک دی، به مقطع زمانی سالهای ٨٩ تا ٩١ پرداخته و آنچه در این گزارش درباره ماجراهایی نظیر شرکت «فرخناز کیش» آمده مربوط به دوران دولت گذشته است؛ البته خجسته در گفتوگوی روز گذشته خود به تخلفات رخداده در بنیاد شهید دولت فعلی هم اشاره کرده و گفته است: «بحث فقط معطوف به دولت قبل هم نیست. در دولت فعلی هم مسائلی مطرح است. همین موضوع ٢٨٠ میلیارد تومان آهنقراضه در بانک دی. چرا اسم اینها را نمیبرند؟ چرا اسم کسی را که در این رابطه از بانک دی برکنار شده رسانهای نمیکنند؟». این توضیح خجسته درحالیکه همزمان تخلف در دولت فعلی و موضوع خرید آهنقراضهها را مطرح کرده، بر ابهام ماجرا میافزاید؛ چراکه در گزارش تحقیقوتفحص موضوع فروش مقدار چهارهزارو ٣٨٥ تن ورق حلب و تخلفات این معامله، مربوط به سال ٨٨ و شرکت سبحان بوده است.
در نهایت و با در کنار هم قراردادن سخنان دیروز دادستان تهران و زریبافان و خجسته، آنچه به نظر میآید این است که گزارش تحقیقوتفحص مجلس از بنیاد شهید دوره احمدینژاد در دستگاه قضائی در حال پیگیری است، اما این احتمال وجود دارد که بازداشت مدیرعامل سابق بانک دی، مربوط به تخلفاتی بعد از این گزارش تحقیقوتفحص باشد. احتمالی که در آینده با روشنشدن تکلیف بقیه جزئیات گزارش تحقیقوتفحص بهتر میتوان درباره آن سخن گفت.
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]