واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارشي از سفر مقام معظم رهبري به استان فارس (13)
جوان بايد بنيه دينياش محكم باشد
سعيد ظهيري دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي مكانيك به نكته درستي اشاره ميكند و آن ضرورت نقد حاكمان بدون نفي حاكميت است. او به فساد و بيعدالتي و تاثيري كه بر اعتماد مردم نسبت به نظام ميگذارد اشاره كرده و رانتخواري ضعف دستگاههاي نظارتي، مسابقه تجمل، بياعتنايي به شكاف طبقاتي را از جمله آفات انقلاب برميشمارد كه مسئولان بايد نسبت به آن توجه نشان دهند تا در مبارزه با بيگانگان و نظام سلطه جهاني هم بتوانيم توفيق بيشتري پيدا كنيم.
سيده جنان هاشميان نماينده دانشگاه پيام نور از تفاوت آشكار اين دانشگاه با دانشگاههاي دولتي ياد ميكند و ميگويد امكانات دانشگاه دولتي و پيام نور قابل مقايسه با يكديگر نيستند و لازم است كه تبعيض موجود برطرف شود. او اشاره ميكند كه دانشجويان پيام نور از جمله مظلومترين اقشار دانشجويي به حساب ميآيند از جمله اينكه حتي در سهميههاي مربوط به حج دانشجويي سهميه اين دانشگاه در شيراز تنها 30 نفر براي 50 هزار دانشجوست. او همچنين به كمبودهايي نظير كمبود كتابخانه و آزمايشگاه، وجود ساختمانهاي اجارهاي و پراكندگي مراكز آموزشي اشاره ميكند. علي عباس آبادي نماينده جامعه اسلامي دانشجويان و محمد اميني نماينده دانشگاه آزاد هم سخناني در اين جمع ايراد ميكنند.
در اين جلسه يكي از دانشجويان گلايه ميكند كه چرا با وجودي كه برخي متهمين فساد اقتصادي به قوه قضائيه معرفي ميشوند با آنان برخورد قاطع صورت نميگيرد و وقتي در نشريات دانشجويي به مصاديق فساد اقتصادي اشاره ميشود بجاي برخورد با متهمين با نويسندگان برخورد ميشود و براي آنان مشكل ايجاد ميشود... در اين بين و قبل از آنكه رهبر انقلاب سخنان خود را آغاز كنند يكمرتبه يك دانشجو با پيراهن سفيد بلند ميشود و با وجودي كه وقتي براي صحبت او تعيين نشده با بلند كردن دست و البته بيكسب اجازه از كسي براي سخن گفتن مطالبي را با صداي بلند مطرح ميكند. برخي مسئولين برگزاري جلسه ميخواهند او را دعوت به نشستن كنند كه رهبري اشاره ميكند اجازه بدهند مطالبش را مطرح كند. لحن معترض و صداي نسبتا بلند او جسته و گريخته شنيده ميشود اما مفهوم نيست چون چند رديفي با او كه درست در مقابل جايگاه صحبت ميكند فاصله دارم. ظاهرا از دانشجويان دانشگاه آزاد است و اعتراضاتي نسبت به سخنان يكي از دانشجويان درباره فضاي دانشگاه آزاد مطرح ميكند. سرانجام رهبر انقلاب پس از حدود يك ساعت كه از آغاز مراسم ميگذرد سخنان خود را با اين عبارت كه جلسه امروز جلسه بسيار زيبا، دلنشين و شيريني است آغاز ميكنند.
... من در جلسات دانشجويان و در اين فضاي جواني و احساس جواني، خودم هم احساس جواني ميكنم و هرگز از شنيدن سخنان عزيزان دانشجو، خسته و ملول نميشوم...
به چند فراز از سخنان مهم اين جلسه اشاره ميكنم:
در حمايت از نخبگان ساز و كار تشكيلاتي و اداري نقش مهمي دارد. منظورم هفت توي بوروكراسي نيست بلكه ساماندهي است. طبيعت برخي كارها هم سرعت نيست بلكه كار بايد با طبيعت خود انجام بگيرد.
... من هم با پيشنهادي كه نماينده بسيج دانشجويي تحت عنوان طراحي الگوي پيشرفت اسلامي ايراني مطرح كرد موافقم... ايجاد پژوهشگاه اسلامي هم پيشنهاد خوبي است مسئولين آموزش عالي در اين زمينه رسيدگي كنند... تصميمسازي با تصميمگيري فرق ميكند. تصميمسازي براي دانشجو خوب است اما تصميمگيري سازوكار ديگري ميخواهد، محيط دانشجويي نبايد محيط تصميمگيري باشد بلكه بايد محيط تصميمسازي باشد...
... دانشجويان نبايد صنفي، دانشگاهي يا رشتهاي به مسائل نگاه كنند بلكه بايد به نياز كشور نگاه كنند.
... حوزه و دانشگاه و طلبه و دانشجو شانش به اين است كه عدالت را بخواهد شما هوشياريتان اين باشد كه گفتمان عدالتخواهي را گسترش دهيد. اما انتقاد شخصي و يا مصداقسازي نكنيد چرا كه ممكن است اشتباه كرده باشيد و اطلاعاتتان صحيح نباشد و آدم زرنگ قانون دان قانون شكن سوءاستفاده كند. شما روي مصداق تكيه نكنيد بلكه شما پرچم را بلند كنيد.
... نگاه كلان و جمعبندي شده به انقلاب داشته باشيد.
ما در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب هستيم. معمولا در چنين دوراني نگاه به حادثهاي مثل انقلاب نگاهي همراه با قضاوت و داوري درباره كاركردهاست. اگر نگاه كلان به انقلاب داشته باشيم جزئي نگري نميتواند ما را گمراه كند.
هدف انقلاب چه بود؟ ساختن ايراني مستقل، آزاد، برخوردار از ثروت و امنيت، بهرهمند از اخلاق و معنويت، پيشرو در علم و مسابقه علمي و برخوردار از آزادي با همه معاني آن... رفاه و رستگاري و همه در يك كلمه اسلامي...
در اين سخنراني رهبري به عوامل داخلي و خارجي مزاحم در مسير انقلاب اشاره ميكنند و اشاره دارند كه در برابر انقلاب هم عوامل دروني ايستادند و هم عوامل بيروني. عدهاي از امنيت، عدهاي از عدالت، عدهاي از نفي سلطه بيگانگان، عدهاي از نفي استبداد آسيب ديدند كه همه در مقابل نظام ايستادند... به عنوان نمونه به يك ماجرا اشاره دارند:
من خودم در بلوچستان زندگي كرده بودم و ميدانستم كه بلوچستان كوچكترين مشكلي با انقلاب ندارند اما عدهاي ميخواستند از آنها استفاده كنند. در كردستان و در بقيه نقاط هم همينطور... اول انقلاب ميخواستند با شعار قوميتگرايي كانونهاي جنگ و درگيري به وجود بياورند... بعد هم مساله جنگ را پيش آوردند... عملكرد جمهوري اسلامي در مجموع و با وجود همه مشكلاتي كه سر راه او وجود داشت عملكرد بسيار خوبي بوده است.
امروز از 30 سال قبل بسيار پيشرفتهتريم. امروز قدرت تحرك اقتصاديمان بمراتب بيشتر است. تصورات ما از پيشرفت بهتر شده است.
زماني الگوي پيشرفت را در الگوي چپ ميدانستند. پس از آن در برههاي نگاه به پيشرفت، غربي بود. اما امروز خود غربيها زبان به انتقاد از الگوي پيشرفت دنيا غرب گشودهاند لذا نه الگوي شرقي و نه الگوي غربي نقش پيشرفت نيست اما الگوي پيشرفت ايراني، اسلامي چيست؟ روي اين مساله بايد كاركرد. راه حل آنرا شما ها بايد پيدا كنيد تا با سرعت مناسب در اين مسير حركت كنيم.
ما در علوم انساني نياز به نظريهسازي داريم. دانشجو بايد تلاش كند و نيز بايد نگاه كلان به انقلاب داشته باشد...
سخنان مهم و خوبي در اين جلسه بيان ميشود و من از ميان آنها دو فراز ديگر را براي يادداشت امروز ميآورم نخست مطلبي است درباره مسابقه پول در آوردن كه در بخشهايي از جامعه به صورت آفت در آمده است:
... اسلام با ايجاد و توليد ثروت نه تنها مخالف نيست بلكه مشوق آن هم هست اما اينكه آحاد مردم دلشان لك بزند براي مسابقه اشرافيت و اشرافيگري و تجملپرستي، بسيار نامطلوب است...
نكته ديگري كه بسيار حائز اهميت بود توجه دادن جوانان و بويژه دانشجويان به تهذيب نفس و تدين به عنوان عنصر بازدارنده انسان از تباهي و عنصر و عامل مهم پيشرفت و تعالي انسان در هر زمينهاي است:
... جوانهاي عزيز، تدين و رعايت مسائل ديني مايه توجهات الهي و مايه پيشرفت است. مهندس كاظمي و گروه علمي سلولهاي بنيادي وقتي پيش من آمدند بخاطر توفيقي كه در اين امر پيدا كرده بودند و سجده شكر به جاي آوردند. اين اعتقاد مايه رشد است. با خداي متعال راز و نياز كنيد.
با نافله، با دعا، با صحيفه سجاديه ارتباط برقرار كنيد. جوان اگر بنيه دينياش مستحكم باشد لغزش ندارد.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]