واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اوباما: روابط امنیتی با ترکیه کاهش نیافته /چین زورآزمایی نکند
رئیسجمهوری آمریکا در مصاحبهای تاکید کرد که روابط امنیتی واشنگتن با آنکارا پس از کودتای ناکام اخیر ترکیه کاهش نیافته است.
آفتابنیوز : باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در جریان مصاحبه با شبکه خبری سیانان که قرار است فردا (یکشنبه) منتشر شود، گفت: ما شاهد هیچ تاثیر کاهندهای در روابط امنیتیمان نیستیم. ترکیه همچنان یکی از متحدان قوی ناتو محسوب میشود. ترکیه برای شکست داعش با ما همکاری میکند و یکی از شرکای مهم در کل مسائل امنیتی منطقه محسوب میشود.
ترکیه بر این باور است که آمریکا و دیگر متحدان غربی آنطور که باید از تلاش این کشور در ریشهکن کردن مسئولین این کودتای ناکام حمایت نکردهاند. از زمان وقوع این کودتا، ترکیه 80 هزار تن را از پستهای دولتی برکنار و بسیاری از آنها را به اتهام طرفداری از توطئهگران بازداشت کرده است. منتقدان میگویند، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه از این کودتا به عنوان بهانهای برای سرکوب مخالفانش استفاده کرده است.
اوباما گفت: اگر آمریکا فکر کند که اقداماتی که آنکارا پس از کودتا انجام میدهد روابط با واشنگتن را به خطر میاندازد نظرات صادقانهای را به این کشور ارائه خواهد داد.
ترکیه میگوید، فتح الله گولن مبلغ اسلامی مستقر در آمریکا مغز متفکر این کودتا بوده و خواستار استرداد وی شده است. مقامات ترکیه میگویند، اردوغان روز یکشنبه که در حاشیه نشست گروه 20 در چین با اوباما دیدار خواهد کرد این مساله را مطرح میکند.
اوباما در ادامه مصاحبه خود به مساله چین پرداخت و گفت: پکن باید قدرت مسئولتری باشد چرا که نفوذ جهانی دارد و باید از زورآزمایی با کشورهای کوچکتر در خصوص مسائلی همچون دریای چین جنوبی اجتناب کند.
اوباما که قرار است در نشست گروه 20 با شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین دیدار کند، گفت: واشنگتن از رشد صلحآمیز چین حمایت میکند اما پکن باید بداند که همزمان با افزایش قدرتها مسئولیتهایش نیز افزایش مییابد.
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه گفت: اگر معاهدهای امضا کنید که خواستار حکمیت بینالمللی در خصوص مسائل دریایی شود و شما نسبت به فیلیپین، ویتنام یا دیگر کشورها بزرگتر باشید، دلیل نمیشود که بخواهید با آنها زورآزمایی کنید. شما باید از قوانین بینالمللی پیروی کنید.
چین که یکی از امضاکنندگان کنوانسیون سازمان ملل در خصوص قوانین دریایی است اخیرا در دادگاه حکمیت لاهه در خصوص دریای چین جنوبی شکست خورد. این دادگاه اعلام کرد که چین هیچ حق انحصاری تاریخی در خصوص آبهای دریای چین جنوبی ندارد و باید به حقوق فیلیپین در این دریا احترام بگذارد؛ حکمی که پکن آن را رد کرد.
به گزارش ایسنا،اوباما گفت: واشنگتن از پکن میخواهد که خودش را با اصول و قوانین بینالمللی وفق دهد و به ایجاد نظم بینالمللی قویتر کمک کند. هر جایی که شاهد نقض اصول و قوانین بینالمللی باشیم همچون مناقشه بر سر دریای چین جنوبی با جدیت برخورد خواهیم کرد و به آنها اعلام میکنیم که این رفتارهایشان پیامدهایی برای آنها خواهد داشت.
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه گفت: الان که چین به یک کشور با نفوذتر و پردرآمدتر تبدیل شده نمیتواند انتظار داشته باشد که از سیاستهای مکتب سوداگری که تنها به نفع خودش است پیروی کند. از آنجایی که شما همچنان مردم فقیر بسیاری در کشور دارید نمیتوانید مشکلاتتان را صادر کنید. شما باید تجارت عادلانه داشته باشید نه تجارت آزاد. اگر انتظار دارید دیگر کشورها بازارهای خود را به روی شما باز کنند شما نیز باید به صورت متقابل بازارهای خود را به روی دیگر کشورها باز کنید.
۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]