واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدچهره اصفهان از قلیان پاک میشود؟/ جمعآوری قلیان از شعار تا عمل
در سال جدید قولهای زیادی از طرف مسؤولان استان اصفهان مبنی بر جمعآوری قلیان به مردم داده شده است اما باید دید که از شعار تا عمل آنها چقدر فاصله وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، با وجود اینکه قلیان یکی از ابزارهای استعمال دخانیات محسوب شده و هر روز مضرات زیادی از آن را در رسانهها میشنویم اما باز هم شاهد تعدد مخاطبان آن به خصوص در نسل جوان و دانشجو هستیم، به طوری که اوقات فراغت جوانان و حتی نوجوانان با کشیدن قلیان پر میشود. *جذب جوانان به قلیان با اضافه شدن اسانسهای میوهای به تنباکوها گرچه قلیان به عنوان وسیلهای برای سرگرمی بزرگسالان در گذشته به کار برده میشده است، اما با مرور زمان و اضافه شدن اسانسهای میوهای به تنباکوهای قلیان، به عنوان سرگرمی برای جوانان و نوجوانان کاربرد بیشتری به خود گرفته تا جایی که این سرگرمی کمتر در دست بزرگسالان مشاهده میشود. رسول زرگرپور؛ استاندار اصفهان پیرامون وضعیت مصرف قلیان معتقد است: قلیان دروازه ورود به اعتیاد است اما قبح استعمال قلیان در جامعه ریخته شده است و طبق قانون، استعمال قلیان در فضاهای عمومی ممنوع است اما این قانون به دلایل مختلفی اجرا نمیشود. وی با بیان اینکه قهوهخانه و چایخانهها نیز فضای عمومی محسوب میشوند، افزود: استعمال قلیان در این مکانها ممنوع است، هرچند تعداد بسیار زیادی از این چایخانهها فاقد مجوز بوده و غیرقانونی فعالیت میکنند. استاندار اصفهان پیرامون دلایل شکست طرحهای مبارزه با استعمال قلیان طی سالهای گذشته و دست داشتن برخی صاحبان قدرت و ثروت در این مسئله، عنوان کرد: هر اقدامی از این دست که با شکست مواجه میشود حتماً پشت پردهای داشته و جریانی باعث این شکست است.
در موارد زیادی خانوادهها نیز در رابطه با مصرف قلیان فرزندانشان مقصر هستند چراکه درصد زیادی از آنها گاها در کنار فرزند خود قلیان کشیده و حتی او را در مصرف قلیان همراهی میکنند، از این رو قبح قلیان تا حدود زیادی در مقابل سیگار کاهش یافته و مصرف آن در برخی خانوادهها عادی جلوه میکند. باید به این مسئله اذعان کرد که علاوه بر کوتاهی مسؤولان و خانوادهها در پیشگیری از مصرف قلیان، رسانهها و مطبوعات نیز در این رابطه دیر اقدام کرده و اکنون که شیوع این معضل اجتماعی تا این حد جلو رفته کار را برای آنها بیش از پیش مشکلتر کرده است. *چرا کشیدن قلیان دیگر ناهنجاری محسوب نمیشود؟ فضلالله کفیل؛ فرماندار اصفهان با بیان اینکه سیگار و قلیان دروازههای اعتیاد هستند، گفت: متأسفانه کشیدن قلیان دیگر ناهنجاری محسوب نمیشود و جامعه نسبت به آن عکسالعمل نشان نمیدهد، اجتماعی کردن یعنی حساس کردن جامعه به چنین پدیدههای که در دراز مدت آثار سوء دارد. وی در خصوص اقدامات انجام شده برای محدود کرد استعمال قلیان در اصفهان خاطر نشان کرد: منع مصرف قلیان در مرحله نخست در فضای سبز پیرامون زایندهرود، پارک صفه و پارک شهید رجایی اصفهان ایجاد شده است که با عرضه قلیان و فروش ادوات برخورد جدی میشود و چایخانههایی که مجوز قلیان ندارند حق عرضه آن را نیز ندارند. فرماندار اصفهان در تشریح طرحهای برخورد با قاچاق مواد مخدر، عنوان کرد: طرح برخورد با قاچاق در مبادی ورودی کشور یکی از این طرحها است که با اجرای همین طرح حدود 2 تن مواد مخدر در استان اصفهان کشف شد، حدود 35 تن مواد مخدر در سال گذشته کشف شده و تا به اینجا نسبت به سال گذشته 7 درصد افزایش کشف داشتهایم.
در بسیاری از موارد اعتیاد به مواد خطرناک ابتدا فرد یا جوان مورد نظر را به قلیان عادت داده و سپس مرحله به مرحله او را به مصرف دیگر مواد مخدر از جمله پیپ، سیگار، تریاک، حشیش، شیشه، کراک و... تشویق میکنند و پس از پیدایش نیاز فرد مورد نظر به این مواد، او را به اصطلاح در خماری گذاشته و سرنوشت بدی را برای وی رقم میزنند. خانوادهها علاوه بر تربیت فرزندان از سنین کودکی تا نوجوانی باید آموزشها و پیشگیریهای لازم را برای فرزندان خود در نظر بگیرند تا آنها را از مضرات و خطرات مواد مخدر آگاه و از ورود آنها به محافل پرخطر و دوستی با افرادی که قصد منحرف کردن آنها را دارند جلوگیری کنند. *پیشگیری و آموزش در مدارس و سازمانها جهانگیر کریمی؛ معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان اصفهان در رابطه با اجرای طرح برخورد با خردهفروشان قلیان در اصفهان گفت: با خرده فروشان و توزیعکنندگان مواد مخدر، طرحهایی را با عنوان طرحهای محله محور، در استان اجرایی کردیم و محلههای آلودهای که در آنها خرید و فروش مواد مخدر بیشتر انجام میشود در این طرح قرار گرفتهاند که به صورت هفتگی در حال انجام است. وی در ادامه بیان کرد: در کنار این طرحها همچون دیگر نهادهای مرتبط، بحث پیشگیری و آموزش را هم در مدارس و سازمانها پیگیری میکنیم؛ نمایشگاه مواد مخدر نیز بخش دیگری از طرح پیشگیری است که در حاشیه آن نیز کلاسی برای مردم به منظور پیشگیری تدارک دیده شده است و نهادها و سازمانهای مختلف همه روزه از آن بازدید میکنند.
متاسفانه روز به روز آمارهای نگرانکنندهای از افزایش موج گرایش جوانان به اعتیاد به گوش میرسد، حال سوال اینجاست که چرا میزان ورود قاچاق مواد مخدر به کشور همزمان رو به افزایش است؟ آیا وقت آن نرسیده که کنترل مرزهای کشور برای جلوگیری از ورود این مواد دقیقتر و با نظارت بیشتری صورت گیرد؟ *120 هزار معتاد در استان اصفهان وجود دارد علیاکبر ابراهیمی؛ کارشناس مسؤول دفتر اعتیاد بهزیستی استان اصفهان گفت: اگر به صورت میانگین هر توزیع کننده مواد مخدر 4 نفر را تأمین کند حدود 120 هزار معتاد در استان اصفهان وجود دارد از طرفی تمام کسانی که در عرصه مبارزه با مواد مخدر فعالیت دارند کمتر از 10 هزار نفر است که این یعنی یک حجم گسترده از فعالیتهایی که باید توسط عدهای کمی انجام شود. وی به مطالعات پزشکی انجام شده بر روی قسمتهای مختلف مغز انسان اشاره کرد و افزود: اگر لذت غذا خوردن 200 واحد و لذت تفریحاتی مثل سینما و استخر 300 واحد باشد، لذت استفاده از کوکائین 1200 واحد است.
در بسیاری از موارد گزارش شده از اعتیاد افراد، آلوده شدن فرد به مواد مخدر در سنین 18 تا 24 سال است که این موضوع نشاندهنده آسان بودن معتاد کردن جوانان زیر سال به مواد مخدر است که عمده دلایل آن هیجانات و ویژگیهای جوانی و نوجوانی انسان است. *وظیفه مسؤولان، رسانهها و خانوادهها در قبال گسترش اعتیاد رضا اسماعیلی؛ معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: طی 50 سال اخیر بر میزان مصرفکنندگان افزوده شده، سن افراد درگیر کاهش یافته و تمایل زنان به مصرف مواد نیز افزایش پیدا کرده است؛ نوع مواد مخدر، از حالت سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرده و با نوآوریهای انجام شده، شاهد عرضه انواع جدید مواد هستیم که نه خانوادهها و نه خود مصرفکنندهها از آن اطلاع ندارند. وی افزود: پلیس مواد مخدر، بیش از هزار و 800 نوع مواد را شناسایی و اعلام کرده است، گستره زیاد مواد مخدر باعث شده تا زمانی که فرهنگسازی در مقابل یک نوع ماده مخدر برنامهریزی و عملیاتی شود چندین نوع جدید از این ماده خانمانسوز رواج پیدا کرده است. بدیهی است که تنها نباید به قولهای مسؤولان برای جمعآوری قلیان بسنده کرد بلکه همه بخشهای جامعه اعم از رسانهها، خانوادهها و دیگر دستگاههای تبلیغی در قبال مبارزه با این پدیده شوم و خانمانسوز وظیفه دارند و باید در جهت آموزش و پیشگیری از گسترش اعتیاد در جامعه تلاش کنند. انتهای پیام/63056/ق40
95/04/06 :: 13:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]