تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835891923
برجام دیگر ذخيره استراتژيك نيست
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برجام دیگر ذخيره استراتژيك نيست
«عدمدستاورد معيشتي» برجام، بزرگترين چالش دوران پسابرجام براي حاميان توافق هستهاي و علت اصلي عصبانيت و پرخاشگري دوستداران آن است
نویسنده : محمد اسماعيلي
«عدمدستاورد معيشتي» برجام، بزرگترين چالش دوران پسابرجام براي حاميان توافق هستهاي و علت اصلي عصبانيت و پرخاشگري دوستداران آن است. اگر برجام ميتوانست حداقل يكپنجم وعدههاي اقتصادي- معيشتي داده شده به جامعه را محقق سازد، قطعاً تز«شفابخش بودن مذاكره با امريكا»براي هميشه زنده ميماند و«موفقيتانتخاباتي» در سال96 يك سال مانده به زمان روز برگزاري انتخابات تضمين ميشد. برهمین اساس دولتمردان برجام را به چشم «ذخيره استراتژيك»جهت بازيهاي تبليغاتي- انتخاباتي پنداشته و از هم اكنون دست روي دست ميگذاشتند چراكه خيال آنها از نتيجه انتخابات سال آينده راحت بود.
بينتيجه بودن برجام براي طرف ايراني مذاكرات تا آنجا مشهود شده كه حتي رسانههاي غربي نيز با ذكر دلايلي از چالشهاي پسابرجام سخن به ميان آورده و نتايج حاصل از برجام را عاملي براي شكست روحاني در انتخابات 96 عنوان كردهاند، به عنوان نمونه لسآنجلس تايمز از وعدههاي عملي نشده روحاني در ماههاي اخير گفته آن هم در شرايطي كه جامعه هنوز چشمانتظار تحقق وعدههايي است كه دولتمردان در طول سه سال گذشته به آنها دادهاند.
روزنامه «لسآنجلس تايمز» در ابتداي اين يادداشت با اشاره به گذشت هشت ماه از برداشته شدن تحريمهاي بينالمللي از ايران، آورده است: «مردم رنجديده ايران هنوز منتظر تغيير (اقتصادي) هستند. وعدههاي حسن روحاني رئيسجمهور ايران درباره شغلهاي جديدتر و درآمد بالاتر، محقق نشده است. سرمايهگذاري خارجي بسيار آهسته بوده است. قيمت كالاهاي پايه به گران شدن ادامه داده كه خود نشانه قابل اتكايي در مشكل داشتن يك اقتصادي است كه قصد دارد به دنياي بيرون وصل شود.»
لسآنجلس تايمز ادامه داد: «ايران هنوز به سيستم اقتصادي امريكا دسترسي ندارد و اين يعني نميتواند از واحد پول دلار در معاملاتش استفاده كند. دولت اوباما هنوز در حال بررسي اعطاي مجوز استفاده از دلار به ايران است؛ امري كه تمام جمهوريخواهان و تمام دموكراتها مخالفش هستند. نشانههاي بسيار كمي از آزاد شدن دهها ميليون دلار نفتي ايران است كه درپي تحريمها در بانكهاي خارجي بلوكه شده بود.»
اين روزنامه امريكايي با بيان اينكه برخي ايرانيان كار دولت روحاني در بالا بردن انتظارات براي بهبود اقتصادي را اشتباه ميدانند، نوشت: «از زماني كه تحريمها رسماً برداشته شد، اميدها (براي هجوم سرمايه خارجي به ايران) از بين رفت. يكي از بازاريان تهران ميگويد كاخ سفيد همواره گفته اگر ايران همكاري كند، اما ايران همه كاري كرده و تعهدات (امريكا) اجرا نشده است. دولت «باراك اوباما» رئيسجمهور امريكا اميدوار بود بتواند با اين توافق (هستهاي)، باب مذاكرات با ايران درباره موضوعات ديگري مانند حمايت از «بشار اسد» رئيسجمهور سوريه و گروه حزبالله لبنان را بگشايد.»
هفته قبل بود كه بلومبرگ نيز با اشاره به سالگرد يك سالگي برجام با ارائه ادلهاي تأكيد كرد كه مردم ايران هنوز آثار رفع تحريمهاي هستهاي را حس نكردهاند و حسن روحاني به همين علت تحت فشار رواني است: «بهاي نفت، رفتهرفته به ميزان پيش از تحريمها برميگردد اما حسن روحاني، رئيسجمهور ايران تحت فشار شديد است تا وضعيت معيشتي مردم را قبل از انتخابات ماه مي سال 2017 بهبود بخشد.»
بلومبرگ همچنين در ادامه نوشت: طبق آمار و ارقام متقن زندگي مردم ايران نسبت به قبل از توافق هستهاي نه تنها بهتر نشده است بلكه شرايط بدتري را هم تجربه ميكند، طبقه متوسط ايران، هنوز تأثير رفع تحريمها را احساس نكردهاند. نظرسنجي اخير نشان ميدهد 74 درصد مردم معتقدند وضعيت معيشتي آنها بعد از رفع تحريمها، بهتر نشده و تنها 5/1 درصد مردم معتقدند اوضاع بهتر شده است. وضعيت سرمايهگذاري خارجي در اين كشور نيز هنوز با كمبود مواجه است و بسياري از ترس قرار گرفتن تحت تحريمهاي غيرهستهاي امريكا، تمايلي به سرمايهگذاري در ايران ندارند.»
در ادامه اين مطلب اميلي هاوتورن، تحليلگر سياسي در پاسخ به اينكه چرا هنوز اثر رفع تحريمها در زندگي ايرانيان احساس نميشود، نوشت: «با همه اين مواردي كه مطرح شد، بايد متوجه باشيم اقتصاد ايران، بسيار پيچيده است. اقتصاد ايران به شدت به نفت وابسته است و در سالهاي تحريم، بسيار پيچيدهتر شده است. رفع تأثير جداماندن از بازارهاي بينالمللي در زمان كوتاه، سخت است. همه چيز به رها شدن ايران از اتكا به صادرات نفتي و روي آوردن به صادرات غيرنفتي، بستگي دارد. ايران نيز در تلاش است اين وضعيت را عوض كند.»
اذعان غربیها به بینتیجهبودن برجام
در شرايطي بسياري از رسانههاي غربي نيز به بينتيجه بودن توافق هستهاي براي جمهوري اسلامي ايران اذعان دارند كه برجستهسازي مسائل فرعي به جاي اصلي با هدف انحراف افكار عمومي از موضوعات اصلي مانند«ناتواني دولت از عمل به شعارهاي انتخاباتي- تبليغاتي نظير گشايش معيشتي در زندگي مردم»، «بينتيجه بودن برجام و به بنبست رسيدن تئوري مذاكره با امريكا جهت حل مشكلات كشور»و «عدمبرخورد با مديران نجومي به عنوان يك مطالبه عمومي» همچنان مورد توجه است آن هم براي رسيدن به يك هدف بزرگتر مبني بر «اميدوارسازي پايگاه رأي خود به پيگيري مطالبات حزبي آنها»؛ هدف بزرگتري كه مصداق آن اين است كه طي سه سال اخير چند بار از لزوم رفع حصر سخن به ميان آمده است.
اين در حالي است كه واشنگتنپست نيز اخيراً در گزارشي تأكيد ميكند: «نظرسنجيها نشان ميدهند نااميدي بين ايرانيان در حال افزايش است، اين در حالي است كه پس از دستيابي به توافق هستهاي آن هم پس از ماهها مذاكرات سخت، بسياري از ايرانيان با سرازير شدن به خيابانها امضاي نهايي آن را جشن گرفته بودند.»
اين نشريه نوشت: آخرين نظرسنجي حاكي از افزايش سرخوردگي ايرانيها از سرعت تغييراتي است كه پنداشته ميشد در پي توافق حاصل ميشوند. رويترز نيز از جمله رسانههاي غربي است كه از بينتيجه بودن برجام سخن به ميان ميآورد و در گزارشي مينويسد: «ايران برنامه هستهاي خود را محدود كرده و در مقابل تحريمهاي هستهاي سازمان ملل، امريكا و اتحاديه اروپا عليه ايران لغو شده است اما اقتصاد ايران همچنان از وجود محدوديتهاي خارجي رنج ميبرد. براي ايران، اين توافق اولين گام بهسمت ترميم اقتصادي پس از سالها تحريمهاي سختگيرانه بود، در مقابل بهدليل پابرجا ماندن تحريمهاي يكجانبه دولت امريكا عليه اقتصاد ايران، تهران خود را در موقعيتي دشوار ميبيند كه ناگزير شده به امريكا اعتماد و با كشورهاي ديگر و مؤسسات مالي غيرامريكايي براي همكاري تجاري لابي كند.»
پیشبینی 3 سال پیش که محقق شد
تحليلها و گزارشهاي مكرر رسانههاي غربي در حالي است كه طي سه سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه اعتماد به امريكا نميتواند حاوي دستاورد براي جامعه ايراني باشد و قطعاً مذاكرات هستهاي بهبود وضعيت و معيشت اقتصادي را به همراه نخواهد داشت، از جمله اينكه ايشان بعد از گذشت ماهها از روز اجراي برجام و نقض توافق هستهاي توسط طرف غربي بيان ميكنند: «يك نمونهاش همين مذاكرات هستهاي و برجام است كه امروز مسئولان دستگاه ديپلماسي خود ما و همان كساني كه در اين مذاكرات از اول تا آخر حضور داشتند، همينها دارند ميگويند امريكا نقضعهد كرده است، امريكا زير ظاهر آرام و زبان چرب و نرم مسئولانش و وزير خارجهاش و ديگران، از پشت دارد تخريب ميكند، مانع ارتباطات اقتصادي كشور با كشورهاي ديگر دنياست، اين را مسئولان خود برجام دارند ميگويند. اين حرفي است كه بنده البته از يك سال پيش و يكسالونيم پيش، مرتب تكرار كردم كه به امريكاييها نميشود اعتماد كرد - بعضيها سختشان بود قبول كنند- اما امروز خود مسئولان ما [ميگويند]. همين هفته گذشته، مسئولان محترم مذاكره[كننده] ما با طرفهايشان در اروپا جلسه داشتند، همين حرفها را مسئولان ما به آنها گفتند و آنها جواب نداشتند، گفتند شما اين نقضعهد را كرديد، اين تخلف را كرديد، اين كاري را كه بايد انجام ميداديد انجام نداديد، از پشت سر اينجور تخريب كرديد، آنها هم جوابي نداشتند بدهند، شش ماه هم از امضاي برجام ميگذرد، هيچ تأثير محسوس و ملموسي هم در وضع معيشت مردم به وجود نيامده است، [در حالي كه] خب، برجام اصلاً براي برداشتن تحريمها بود، براي اينكه تحريمهاي ظالمانه برداشته بشود. مگر غير از اين است؟ خب برداشته نشده، حالا ميگويند بهتدريج، يواشيواش دارد درست ميشود! مگر بحث سر يواش يواش بود؟»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]
صفحات پیشنهادی
روسیه و ایران در مقابل ائتلاف 40 ساله آمریکا و مصر در خاورمیانه/ رسانه آمریکایی: برجام به اتحاد استراتژیک تهرا
روسیه و ایران در مقابل ائتلاف 40 ساله آمریکا و مصر در خاورمیانه رسانه آمریکایی برجام به اتحاد استراتژیک تهران و مسکو منجر شد نه تغییر رویکرد آمریکا و ایران در شرایطی که روسیه وارد جنگ سوریه شده است و پایگاه هوایی در این کشور دارد و مواضع تروریست ها را بمباران می کند اوباما هیچروحانی : ایران و پاکستان عمق استراتژیک یکدیگر هستند
رییس جمهوری کشورمان در دیدار با سفیرجدید پاکستان در تهران با بیان اینکه ایران و پاکستان با داشتن علایق و اهداف مشترک پیوسته عمق استراتژیک یکدیگر محسوب شدهاند گفت تهران از گسترش همکاریها با اسلام آباد در همه عرصه ها بویژه اقتصادی استقبال می کند به گزارش جام جم آنلاین حجت&ایران و پاکستان عمق استراتژیک یکدیگر هستند
روحانی در مراسم دریافت استوارنامه سفیر جدید پاکستان در تهران ایران و پاکستان عمق استراتژیک یکدیگر هستند رییس جمهور با بیان اینکه ایران و پاکستان با داشتن علایق و اهداف مشترک پیوسته عمق استراتژیک یکدیگر محسوب شدهاند گفت تهران از گسترش همکاریها با اسلامآباد در همه عرصهها بوزیر اقتصاد: دیگر آن روزها گذشت که ذخیرهی کالاهای اساسی ما صرفاً در حد چند روز بود/امروز نه رکود داریم نه تور
وزیر اقتصاد دیگر آن روزها گذشت که ذخیرهی کالاهای اساسی ما صرفاً در حد چند روز بود امروز نه رکود داریم نه تورم نرخ تورم که در سال 1392 به بیش از 40 درصد رسیده بود الان تک رقمی شده است وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت سیاست نادرست دولت قبل در روابط خارجی باعث شده بود ایران در انتهران رفتارهای مغایر با روح برجام را تحمل نخواهد کرد - سایت خبری تحلیلی شعار سال
بورگه برنده وزیر امور خارجه نروژ بعد از ظهر امروز با علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و درباره تحولات منطقه و همکاری های اقتصادی فی مابین گفت وگو کرد شعار سال به نقل از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی علی شمخانی در این دیدار لغو کلیه تحریم هاایران چند سال دیگر زنده خواهد بود؟ - هشدار نیوز
به گزارش هشدارنیوز ایران خشک شد عنوان مقاله ای است که چند روز پیش در روزنامه فایننشال تایمز منتشر شد در این مقاله آمده است ایران با پیشینه هفت هزار ساله تا 20 سال دیگر از بی آبی و خشک سالی نابود می شود و از آن بیابانی به جای خواهدماند که هیچ گیاه و جان داری توان زندگی در آن راآیا «دارسی» نفتی دیگری در راه است؟ - هشدار نیوز
وزیر نفت امروز در مجلس در جلسه غیرعلنی در مورد قراردادهای جدید نفتی به نمایندگان گزارش می دهد این درحالیست که به اعتقاد وکلای ملت قراردادهای نفتی باید به صورت شفاف در مجلس بررسی شود از فحوای قراردادهای جدید نفتی اینطور برمی آید که شاید ملت ایران شاهد انعقاد قرارداد دارسی جدیدیپایان اردوی تیم ملی والیبال ب در قطر با یک برد دیگر
تیم ملی ب والیبال ایران در ششمین و آخرین دیدار تدارکاتی و دوستانه خود در اردوی برون مرزی قطر موفق به شکست تیم ملی این کشور شد به گزارش نسیم آنلاین و به نقل از سایت فدراسیون والیبال اردوی برون مرزی تیم ملی ب والیبال ایران که از چهارشنبه 20 مردادماه در قطر آغاز شده بود امروزگفتگو با بانوی تاریخساز ورزش ایران/به اندازه دیگران خوشحال نیستم
گفتگو با بانوی تاریخساز ورزش ایران به اندازه دیگران خوشحال نیستمبخش ورزشی الف 31مرداد95کیمیا علیزاده که با کسب مدال برنز مسابقات تکواندو المپیک به عنوان اولین مدال آور ورزش بانوان ایران در ادوار المپیک تاریخ ساز شد گفت که از این بابت خوشحال است اما نه به اندازه دیگران تاریخ انهشدار بایدن درباره پاره کردن برجام
خبرگزاری فارس در حالی که چند ماه بیشتر به پایان کار دولت کنونی آمریکا وجود ندارد معاون اول باراک اوباما در مطلبی به دولت آینده این کشور توصیههایی برای موفقیتهای بیشتر در حوزه سیاست خارجی کرده و همچنین از برجام سخن گفته است معاون رئیسجمهور آمریکا در فارین افرز از موفقیتهایی-
گوناگون
پربازدیدترینها