واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان:
نقشه جامع سرمایه گذاری خارجی در کشور تدوین شود
شناسهٔ خبر: 3756756 - سهشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۱
استانها > خوزستان
.jwplayer{ display: inline-block; } اهواز ـ مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان گفت: نقشه جامع سرمایه گذاری خارجی در کشور باید تدوین شود. به گزارش خبرنگار مهر، مسعود صدری ظهر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزارت امور اقتصاد متولی ۶ برنامه از جمله پیشبرد برون گرایی، ارتقای تولید ملی، برقراری انضباط در سنجش عمومی، مالی و شفاف سازی، مردمی کردن اقتصاد و سیاست های پولی و ارزی است. وی افزود: بحث دیگری که در حال پیگیری و جزو دستورکارهای مستمر این اداره قرار دارد، مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی است. به عنوان متولی کار جمع آوری فرصت های سرمایه گذاری مورد مطالعه قرار گرفته از سوی دستگاه های اجرایی و همچنین بعد از بازبینی در سایت سرمایه گذاری خارجی قرار دادن و معرفی جهانی آن فرصت را انجام می دهیم. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان تصریح کرد: ۱۰ دستگاه های اجرایی فرصت های سرمایه گذاری را به ما معرفی کردند. سازمان آب و برق ۱۶ فرصت، بنادر و کشتیرانی بندر امام ۱۲ فرصت، برق منطقه ای ۱۹ فرصت، فرودگاه ۵ فرصت، جهاد کشاورزی ۱۳ فرصت، میراث فرهنگی ۹، پتروشیمی ماهشهر ۲۷، راه و شهرسازی ۴، شهرک صنعتی ۴۰ فرصت و شهرداری ۱۱ فرصت را ارائه دادند. وی ادامه داد: جمع فرصت های معرفی شده ارزش ۱۵ هزار و ۸۹۶ میلیارد تومانی دارد. در این بین راه و شهرسازی با ۵ هزار و ۵۴۵ میلیارد رتبه اول، آب و برق با ۲ هزار و ۵۷۲ میلیارد رتبه دوم و برق منطقه ای با ۲ هزار و ۴۱۹ میلیارد تومان نیز رتبه سوم را دارند. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان بیان کرد: این فرصت ها را در همایش فرصت های سرمایه گذاری کیش معرفی کردیم. این پروژه ها الزاما نیاز ارزی ندارند و بستگی به نوع پروژه است.
صدری عنوان کرد: جمع آوری و معرفی این فرصت های سرمایه گذاری جزو وظایف این اداره است ولی جذب سرمایه گذاری از وظایف کارگروه اشتغال و زیرنظر شورای برنامه ریزی است. وی یادآور شد: اولین کار لازم در هر سرمایه گذاری صدور مجوز است که تحت پوشش قانون حمایت از سرمایه گذاری آمده و این کار را هیئت عالی سازمان سرمایه گذاری انجام می دهد. آنها ابتدا با مطرح کردن پروژه و در نهایت با بررسی وضعیت سرمایه گذار اقدام به صدور مجوز می کنند و در واقع این سازمان کلید ورود به اقتصاد کشور است. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان اضافه کرد: یک سری مشوق های عمومی داریم و دنبال این هستیم که هیچ وقت استانی نشوند چون ممکن است که استان های دارای ظرفیت در توسعه متوازن موفق به کسب یک ریال اعتبار نشوند. صدری اضافه کرد: نقشه جامع سرمایه گذاری خارجی در کشور باید تدوین شود و واقعا استان ها نیازمند آن هستند. در حقیقت باید اولویت بندی را رعایت و بعد اقدام به سرمایه گذاری کرد. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان تأکید کرد: سرمایه گذاران با مدیریت عالی باید به سمت استان ها هدایت شوند نه اینکه خود سرمایه گذار تصمیم بگیرد. هماهنگ نبودن استان ها در میزان برخورداری ابه اشکال در برنامه ریزی ها برمی گردد. وی تصریح کرد: زمان مقتدای استاندار قبلی خوزستان بخشنامه خرید کالا و خدمات درون استانی را داشتیم که تاکنون هم استمرار پیدا کرد چون واقعا نسبت به آن اعتقاد داریم. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان خبر داد: ۲۴ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان کل معاملاتی است که دستگاه های اجرایی از فروردین سال ۹۳ یعنی زمان تصویب بخشنامه خرید داخلی تاکنون گزارش دادند. ۶۲ درصد این مبلغ معاملات درون استان، ۲۷ درصد آن به واسطه ارائه نشدن در استان ناچارا در خارج از استان معامله و کمتر از۱۱ درصد نیز با وجود رعایت ترجیحات برای رقابت پیمانکاران درون استانی ولی باز هم پیمانکاران بومی موفق نشدند و در خارج از استان معامله شد. صدری افزود: امسال بر اساس تخصیص اعتبارات در قانون بودجه نوعی اوراق خزانه را تصویب کردند. به عنوان نمونه برا یک سری مطالبات سنوات گذشته که به نوعی در وزارتخانه های نیرو و راه و شهرسازی به عنوان بدهکاران عمده پروژه سنوات گذشته بود و پیمانکاران مطالبه دارند، هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه درج شد که ارزش اسمی با نرخ ۱۵ درصد دارد. این مصوبه خاص پروژه های ملی است که به صورت استانی توزیع می شود.
وی بیان کرد: اوراق تسویه خزانه نیز ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و برای اشخاص حقیقی و حقوقی که همزمان مطالبه و بدهی از دولت دارند، ابلاغ شد. این اوراق را بر اساس دستورالعملی فراخوان دادند تا طلبکاران و بدهکاران دولت در استان ها به ادارات کل اقتصاد امور دارایی مراجعه و بدهی و طلب آنها با دولت تهاتر شود. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان عنوان کرد: اوراق خزانه ای هم داریم که هر سال تخصیص به صورت نقدی بود ولی امسال برای شتاب کار یک چهارم را نقدی و مابقی را در قالب اوراق خزانه به پیمانکاران ارائه می دهند. صدری یادآور شد: پروژه ساخت بیمارستان ۹۶ تخت خوابی با سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیون یورو را داریم که ۸۰ درصد آن سرمایه گذار خارجی از ونزوئلا و ۲۰ درصد آن با سرمایه گذاری درون استانی است. مجوز آن برای سرمایه گذار اخذ شده است و امیدوارم اجرای آن هرچه سریعتر شروع شود. وی اظهار کرد: برای بیمارستان دو هزار تخت خوابی اهواز که با طرف ایتالیایی به توافق رسیدند، خود وزارت بهداشت تدوین شد و در راستای سیاست های کلان همان وزارت است. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان در ارتباط با لزوم توجه به پیمانکاران بومی گفت: در مناقصات تا حدی می شود ترجیحاتی را مدنظر قرار داد که پیمانکاران بومی برنده شوند ولی نمی شود مانع ۱۰۰ درصدی قرار داد. به هر حال برخی مواقع حتی توجیه اقتصادی هم ندرد و در سرمایه گذاری اقتصادی اگر فقط به بعد اشتغال نگاه کردیم ممکن است به خطا برویم.
صدری با تأکید بر اینکه دنیا به دنبال اقتصاد جهانی است و نباید به اقتصاد نگاه تنگ نظرانه ای داشت، گفت: بهبود فضای کسب و کار در وزارت اقتصاد و دارایی نیاز به یک سری اقدامات نرم افزاری دارد. بنابراین پیش بینی شده تا یک پنجره واحد تعریف شود و به جای اینکه مردم و بنگاه های اقتصادی سرگردان باشند در مدت های مشخصی به این پنجره واحد مراجعه و خدمات را دریافت کنند. وی تصریح کرد: در راستای تسهیل ارائه خدمات به مردم و بهبود فضای کسب و کار پلیس به علاوه ۱۰ و یا دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی فعال شده اند. مدیرکل امور اقتصاد و دارایی خوزستان در پایان گفت: بر اساس قانون جدید مانده های اعتبارات دستگاه های استانی عودت داده نمی شود و به سال مالی بعدی موکول می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]