واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سرپرست پژوهشگاه مطالعات تأكید كرد؛ آینده پژوهی و آینده نگری در تعیین اولویت های پژوهشی سرپرست پژوهشگاه مطالعات آموزش وپرورش بر آینده پژوهی و آینده نگری در تعیین اولویت های پژوهشی وزارت آموزش وپرورش تأكید كرد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۸ شهريور ساعت 09:49
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، علیرضا عصاره با بیان اینكه پژوهش تنها راه صحیح دستیابی به پاسخ سؤالات و مسائلی است كه با آنها مواجهیم، اظهار كرد: در نظام آموزشی كشور و در سطح كلان، پژوهش معمولا برای یافتن پاسخ بهینه ، بهترین انتخاب و تصمیم گیری عقلایی صورت می گیرد و به همین منظور از پژوهش استفاده می شود تا مسئله از جوانب گوناگون موردبررسی قرار گیرد و راه حل های مناسب ارائه شود و طی كردن این فرآیند معمولا زمان بر و پر هزینه است.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد كه بسیاری از برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان براین باورند كه پژوهش گران عمدتا به مسائلی می پردازند كه با مسائل و مشكلات آنها مرتبط نیست و به همین دلیل بسیاری از آنها نسبت به نقش تحقیقات در حل مسائل و اخذ تصمیمات صحیح نامطمئن و مردد هستند.
عصاره تصریح كرد: تغییر رویكردهای حاكم در زمینه پژوهش و ایجاد فرهنگ جدید برای پیوند تصمیم گیری و پژوهش؛ نتیجه این تغییر قاعدتا باید با بهینه شدن تعامل محققان و تصمیم گیرندگان منجر شود. ایجاد و زمینه سازی برای به كارگیری الگوهای تعاملی، هم به بهبود شیوه های ارتباطی كمك می كند و هم زمینه استفاده از اطلاعات و تجربیات عملی تصمیم گیرندگان و مجریان در حوزه های مختلف نظام تعلیم و تربیت را فراهم می سازد كه این امر باعث می شود نتایج حاصل از تحقیق از قابلیت اجرایی بیشتری برخوردار شود.
سرپرست پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با تأكید بر تغییردر فرآیند نیازسنجی اولویت های پژوهشی، خاطرنشان كرد: اولویت پژوهشی باید از درون مسائل مبتلا به نظام تعلیم و تربیت استخراج شود، شایسته ترین اقدام در این زمینه، تعیین مسائل هر حوزه با متولیان آن حوزه و تبدیل مسائل به اولویت های پژوهشی با همكاری بخش های مختلف آموزش وپرورش است.
وی به تغییر در نحوزه عرصه نتایج پژوهش به بخش های مختلف اشاره كرد و افزود: بررسی ها نشان می دهد كه تصمیم گیرندگان عمدتا برای اخذ تصمیم در فرآیند برنامه ریزی به دنبال یافته های تحقیق برای افزایش دانش و آگاهی خود نیستند. به عبارت دیگر فعال نبودن تصمیم گیرندگان برای دست یابی به نتایج پژوهش های انجام شده، وظیفه محققان را برای انتشار نتایج پژوهش ها دشوار می كند. توجه به این نكته مهم جزء سیاست های پژوهشگاه قرار گرفته است كه یافته های پژوهش ها كاملا در راستای نیاز بهره برداران به شكل كاملا روشن و قابل استفاده تنظیم گردند. هر چقدر یافته های پژوهش روشن تر، عملیاتی تر، كاربردی تر و در راستای پاسخ به نیازهای تصمیم گیرندگان تهیه گردد، میزان استفاده از آنها افزون تر خواهد شد.
عصاره گفت: پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در صدد است با ایجاد حلقه های ارتباطی وسیع با كلیه حوزه های ستادی وزارت آموزش وپرورش امكان انجام طرح های پژوهشی را براساس فرآیند نیازسنجی علمی و مبتنی بر مسائل اساسی شناسایی شده و از طریق شیوه های تعاملی قوی فراهم آورد و از این راه پیوند بین تصمیم گیری و پژوهش را در نظام آموزشی تعمیق کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]