تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803248643




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علت عدم نگرانی ایران از گرم شدن اخیر روابط روسیه و ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


از تضعیف موضع آنکارا در منطقه تا پیش بینی نتیجه بهبود روابط آن کشور با تهران و مسکو
علت عدم نگرانی ایران از گرم شدن اخیر روابط روسیه و ترکیه
به نظر می رسد پس از کودتای نافرجام اخیر، ترکیه به شدت تمایل دارد به روسیه نزدیک شود اما به نظر می رسد ایران نگرانی ای از این موضوع ندارد علت آن چیست ؟
روز نو :  
به نظر می رسد پس از کودتای نافرجام اخیر، ترکیه به شدت تمایل دارد به روسیه نزدیک شود اما به نظر می رسد ایران نگرانی ای از این موضوع ندارد علت آن چیست ؟

 المانیتور با انتشار گزارشی تحلیلی درباره تحولات اخیر خاورمیانه می نویسد:"سیاست در خاورمیانه به شدت و سرعت در حال تغییر است. سیاست داخلی و خارجی ترکیه با سرعت پیش بینی ناپذیری در حال تغییر است. این تغییرات بدون شک بر روی ایران به عنوان کشور همسایه ترکیه نیز تاثیر گذار خواهد بود و برای تهران که یکی از قدرت های اصلی منطقه است بازتعریف روابط ترکیه با اسرائیل و روسیه و کاهش قدرت انکارا به عنوان یک بازیگر کلیدی در خاورمیانه و رقیب ایران امری حائز اهمیت خواهد بود. این روزها ایران خود را شریک استراتژیک روسیه در خاورمیانه می بیند. دو کشور از یک طرف در جنگ سوریه یعنی اسد حمایت می کنند. شعار نه شرقی نه غربی بخشی از سیاست خارجی ایران باقی مانده است اما واقعیت ان است که نزد دولت ایران روسیه همواره موقعیت بهتری در مقایسه با امریکا و دیگر کشورهای غربی داشته است و از این موقعیت بهره مند شده است. این ماه ایران برای اولین بار به روس ها اجازه داد تا از پایگاه هوایی همدان برای اقدام نظامی در سوریه استفاده کنند. این شاید نشانه ای از ارزوی تهران برای حفظ موقعیت محوری اش در سیاست منطقه ای باشد. در همین حال، اجازه ایران به روسیه برای استفاده از پایگاه می تواند پیامی به مخالفان موضع آن کشور در قبال سوریه از جمله به ترکیه باشد که در حال تلاش برای نزدیکی به روسیه است. در واقع، ایران می خواهد این پیام را منتقل کند که علیرغم آن که روسیه ممکن است با طرفین مختلف در جریان بحران سوریه صحبت کند از جمله با ترکیه و امریکا اما در نهایت این ایران است که شریک قابل اعتماد روس ها قلمداد می شود. البته ارائه چنین پیامی کار راحتی نخواهد بود چرا که برخی از نمایندگان مجلس در ایران با در اختیار گذاشتن پایگاه نظامی به بمب افکن های روسیه مخالفت کردند و این موضوع واکنشی منفی را نیز در افکار عمومی در ایران به همراه داشت. اگرچه ایران و روسیه از بشار اسد رییس جمهوری سوریه حمایت کرده اند اما خطوط قرمزشان کاملا با یکدیگر همپوشانی نداشته است. علی اکبر ولایتی مشاور سیاست خارجی مقام معظم رهعبری گفته بود که حفظ اسد خط قرمز ایران در سوریه است. در مقابل، خط قرمز روسیه لزوما حفظ اسد نیست. از این رو نزدیکی ترکیه و روسیه به یکدیگر و دوری انکارا از غرب می تواند باعث ایجاد نگرانی هایی در ایران درباره احتمال توافق پشت پرده روسی – ترکی بر سر سرنوشت اسد شود.  
 
به گزارش روز نو، "ناصر هادیان" استاد روابط بین المللی دانشگاه تهران درباره تاثیر تلاش برای کودتا در ترکیه بر روی اینده مسائل منطقه ای می گوید:"به طور عمده کودتا موقعیت ترکیه را در منطقه تضعیف کرده است. با این حال، اردوغان قدرت و جایگاهش را در درون مظام سیاسی ترکیه تقویت کرده است و در مقابل نقش ارتش محدودتر شده است. هادیان در ادامه اشاره می کند که قدرت انکارا برای ایفای نقش در خاورمیانه محدودتر از قبل خواهد شد. این موضوع به نفع ایران به عنوان بازیگری کلیدی خواهد بود. او معتقد است که ترکیه اکنون باید تمرکز بیش تری بر روی چالش های داخلی خود داشته باشد تا بتواند اینده را پیش بینی کند.  
 
هادیان اما باور دارد که با توجه به ماهیت امنیتی منطقه ایران درباره وضعیت امنیتی در ترکیه نگران است. او معتقد است که حمایت ایران از دولت قانونی ترکیه در زمان وقوع کودتا نیز بیانگر همین نگرانی بود.  
 
هادیان درباره پیامدهای منفی احتمالی نزدیکی ترکیه به روسیه برای ایران به عنوان متحد منطقه ای مسکو می گوید که بازی با حاصل جمع صفر باور ندارد و معتقد است که ایران نباید نگران این موضوع باشد. او معتقد است که نزدیکی روسیه و ترکیه می تواند بر تحولات سوریه تاثیر مثبتی بگذارد. او می گوید:"این احتمال وجود دارد که ترکیه مرزهای خود با سوریه را ببندد تا تسلیحات به معارضان سوریه مخالف اسد نرسد. احتمالا ممکن است طرفین با دوره ای انتقالی به عنوان بخشی از قرارداد صلح موافقت کنند و اسد به طور موقت در قدرت باقی بماند. تحقق این سناریو با اهداف منطقه ای ایران سازگار است".  
 
المانیتور در ادامه اشاره می کند که ایران در طول پنج سال گذشته به طور پیوسته از دولت اسد حمایت کرده است. در نتیجه اگر روسیه بتواند ترکیه را متقاعد کند که مرزهای جنوبی اش با سوریه را ببندد و مانع از رسیدن تسلیحات با معارضان شود این در راستای اهداف مشترک تهران – مسکو در زمینه بحران سوریه خواهد بود.  
 
این سایت در ادامه می نویسد:"اکنون ترکیه در مقابل روسیه در موضع ضعف قرار دارد به خصوص آن که در جنوب شرقی ترکیه در مناطق کردنشین بی ثباتی وجود دارد. روسیه اکنون با توجه به تحولات میدانی در سوریه فرصت خوبی برای متقاعد کردن ترکیه پیدا کرده است. در مقابل روسیه به نگرانی های امنیتی ترکیه توجه دارد و احتمالا حمایت خود از نیروهای شبه نظامی کرد را کاهش خواهد داد. علامه بر آن بهبود روباط تجاری و اقتصادی ترکیه و روسیه به نفع انکارا خواهد بود".  
 
این سایت در پایان پیش بینی می کند در حالی که بعید است که ترکیه به طور کامل از سیاست خود در قبال سوریه دست بکشد اما همکاری میان تهران و انکارا به احتمال زیاد افزایش خواهد یافت.

*خرداد




تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن