واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
حمله به دولت زیر نشان روزنامه دولتی
روز نو : در ماههای گذشته حامیان دولت بارها از حسن روحانی خواستند که تیم رسانهای دولت را تغییر دهد. این درخواست تا مردان کابینه هم انعکاس پیدا کرد، اما هیچ اتفاقی نیفتاد. علت این درخواست اصلاحطلبان، دفاع ضعیف تیم رسانهای دولت از دستاوردهای روحانی است. برخی معتقدند تیم رسانهای دولت حاضر نیست پشتیبان دولت باشد، به این دلیل که عدهای از فعالان رسانهای نمیخواهند موقعیتشان را از دست بدهند. به هرحال کمتر از 9ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشود. اما گاهی اوقات مردان رسانهای دولت به ضد آن تبدیل میشوند. نمونه این مسئله را میتوان در نشستی مشاهده کرد که روز چهارشنبه در مشهد برگزار شد. نشستی دلواپسانه که سرپرستی روزنامه دولت اقدام به برگزاری آن کرده بود.
انتقاد از روحانی به خاطر تیم رسانهای
ضعیف عمل کردن سیستم اطلاعرسانی دولت در طی ماههای گذشته یکی از مسائلی بوده که اصلاحطلبان و حامیان دولت بر آن تاکید داشتهاند. در مدتی که دولت با بحران فیشهای حقوقی دستوپنجه نرم میکرد، حامیان حسن روحانی معتقد بودند رئیس جمهور باید در تیم اطلاعرسانی خود تغییراتی انجام دهد. این مطلب به اعضای کابینه حسن روحانی انعکاس یافت، تاجایی که مجید انصاری در آخرین روزهای معاونت پارلمانی دولت به انتقاد از تیم رسانهای دولت پرداخت. طی روزهای گذشته نیز محمود علوی وزیر اطلاعات که در صدا و سیما حضور پیدا کرده بود، به تیم رسانهای دولت پرداخت و ضعف تیم رسانهای در دولت را تایید کرد، هرچند که علوی گفت: «دولت در بعد رسانهای کار خود، زیاد خرج و سرمایهگذاری نمیکند و احساس میکنند که صرف هزینه برای تبلیغ فعالیتهای خود شرعاً جایز نیست.»
دلواپسی با لباس روزنامه ایران
با همه اینها از گوشهوکنار مطالبی به گوش میرسد که نه تنها فضای رسانهای دولت به اطلاعرسانی دقیق عملکرد دولت روحانی نمیپردازد، بلکه از فضایی که در اختیار خود دارد، علیه دولت استفاده میکند. نمونه این مدعا مراسمی است که در مشهد، شهری که به دلواپسیهای بیش از اندازه شهرت پیدا کرده، دیده میشود. سرپرستی روزنامه ایران در خراسان رضوی روز چهارشنبه نشستی با عنوان «اولین نشست تخصصی روزنامه ایران با مدیران روابط عمومی، فروش و توسعه صنعت استان» برگزار کرد. اما میهمان مدعو این نشست یکی از اعضای جبهه پایداری بود. در این جلسه نه تنها چهرهای اصلاحطلب و حامی دولت حضور نداشت، بلکه با معدود خبرنگاران حاضر در نشست برخوردی غیرحرفهای صورت گرفت. این در حالی است که مدیران روزنامه ایران در مرکز همواره مدافع دولت روحانی و عملکرد آن بوده اند.
تریبون یک طرفه و حمله به خبرنگاران
نشست برگزار شده توسط روزنامه ایران اعلام عمومی شده بود. طبق روال عرف مطبوعاتی وقتی برنامهای اعلام عمومی میشود حضور خبرنگاران برای انعکاس خبری برجسته میشود. از حاشیههای نشست روز پنجشنبه عمل شدن بر خلاف عرف مطبوعاتی بود. نه تنها در این مراسم خبرنگاران روزنامه ایران حضور نداشتند بلکه با اندک خبرنگارانی هم که برای پوشش خبری به مراسم رفته بودند برخورد ناشایستی صورت گرفت. برخوردها به گونهای بود که میهمان مدعو مراسم خطاب به خبرنگاران گفت: «باز هم آمدهاید که جنجال راه بیندازید؟» برخورد با خبرنگاران به همین جا ختم نشد. مسئولان اجرایی مراسم در ابتدای مراسم گوشیهای تلفن همراه خبرنگاران را چک کردند که حتما خاموش باشد و به خبرنگاران هشدار دادند که رکوردرهایشان را خاموش کنند. سخنرانی میهمان دلواپس با ذکر خاطرات خود از دوران دولت سابق آغاز شد. به گفته یکی از خبرنگاران او در این مراسم به تمسخر کابینه دولت یازدهم پرداخت. انتظار خبرنگاران این بود که با ورود کمال ضیایی، سرپرست روزنامه ایران در خراسان رضوی به مراسم، نشست جدیت پیدا کند. اما این انتظار نیز واهی بود، چرا که با ورود سرپرست روزنامه دولتی ایران حملات به دولت افزایش پیدا کرد.
شیوه برخورد با خبرنگاران
کمال ضیایی در سالهای پس از حوادث 88، به طور جسته و گریخته در انتشار ویژهنامه بعضی روزنامههای اصلاحطلب دستی داشت. وی که در انتخابات ریاست جمهوری 92 به ندرت در ستادهای حسن روحانی دیده شد، پس از انتخابات 92 با حضور در نشستهای دولتی و البته حامیان دولت، توانست مجوز انتشار ویژهنامه استانی ایران را بگیرد. او هماکنون سرپرست روزنامه ایران در استان خراسان رضوی است. یکی از اعضای حزب کارگزاران مشهد میگوید ضیایی بعد از انتخابات 92 با دلواپسان همکاری صددرصدی دارد. او در این جلسه شرکت کردن در جلسات هیات دولت و همچنین برگزاری مراسم به مناسبت هفته دولت را وقت تلفکنی خواند. در این جلسه حتی با لحنی تمسخرآمیز به مراسم های افتتاحیه دولت حمله شد. کارآمدن نبودن بخش صنعت و اقتصاد دولت نیز از دیگر نکاتی بود که در این جلسه عنوان شد. همچنین آمارهای ارائه شده از سوی دولت کذب خوانده شد. مدعو عضو جبهه پایداری نیز مانند دیگر هم حزبی های خود حمله به برجام را در دستور کار خود قرار داد و فعالیت های اقتصادی دولت یازدهم را ظاهرسازی عنوان کرد. در انتهای برنامه، زمانی که خبرنگاران برای مصاحبه به سوی میهمان مدعو رفتند با این پاسخ روبهرو شدند که «سوالات شما هدفدار است، برای همین جواب نمیدهیم.» مسئولان برگزاری جلسه حتی برای آنکه از ضبط محتوای جلسه اطمینان پیدا کنند، به بررسی مجدد رکوردر خبرنگاران پرداختند. سهیلا قاسمزاده خبرنگار حاضر در جلسه میگوید «ضیایی هیچ واکنشی به این مسائل نشان نداد و نشست را ترک کرد.» به گفته این خبرنگار «در یک مراسم دیگر ضیایی حتی از خبرنگاران گلایه کرد که چرا سوال میپرسند. هر کاری به شما میگویند انجام ندهید.» قاسمزاده اضافه میکند: «وقتی روزنامه دولت حاضر نیست از کابینه دفاع کند، پس چه کسی میتواند از دولت دفاع کند؟ اینکه در یک جلسه خصوصی در برابر چشم مدیران روابط عمومی مطرح استان نکات تیره دولت مطرح و مسخره شود به این معناست که عدهای فقط میخواهند کار تبلیغاتی کنند. روزنامه با این روش میخواهد پایه خود را تقویت کند که اگر در انتخابات تغییری اتفاق افتاد، آنها موقعیتشان را از دست ندهند. اگر هم قرار است روزنامه دولت، تابع دولت نباشد باید هم به نقاط قوت دولت بپردازد و هم به نقاط ضعف آن، نه اینکه نگاهی یک سویه حاکم باشد.»
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]