واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ائتلاف ایران و روسیه در هفته گذشته/ از بازتاب تحرکات جدید مسکو در رسانه های خارجی تا ماه عسل اردوغان و پوتین
چشم جهان به خاورمیانه دوخته شده است، درحالی که واشنگتن اعلام بی خبری می کند، تهران و مسکو ائتلاف خود را برای حل و فصل بحران سوریه به پیش می برند.
به گزارش نامه نیوز، ایران، روسیه و ترکیه همچنان در صدر مهمترین اخبار مربوط به خاورمیانه و جهان قرار گرفته اند و چشم های بسیاری را متوجه تحرکات جدید خود کرده اند.
ائتلاف ایران و روسیه و قدم گذاشتن همگاری های جدید میان دو کشور در فاز استراتژیک از یک سو و چرخش آشکار اردوغان و آنکارا به سمت تهران و مسکو از سوی دیگر، آینده خاورمیانه را با تحرکات جدیدی رقم زده است.
در ادامه نگاهی داریم به بازتاب این ائتلاف در رسانه های غربی، روابط جدید مسکو و آنکارا و واکنش غرب به آنچه در خاورمیانه می گذرد.
ادعای الشرق الاوسط درباره میانجیگری تهران برای آشتی دادن اردوغان و اسد
الشرق الاوسط مدعی شد، آنچه که درباره مذاکرات محرمانه بین مقامات نظام سوریه و شخصیتهای ترکیه با وساطت ایران مطرح میشود، صحت دارد.
روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط مدعی شد که این مذاکرات در پی تغییرات سیاسی که ترکیه در قبال سوریه شاهد است احتمالا به آشتی بین بشار اسد و رجب طیب اردوغان، رئیسان جمهور سوریه و ترکیه منتهی شود.
این روزنامه به سفر حسین جابری انصاری، معاون وزیر خارجه کشورمان به آنکارا اشاره کرده و نوشته است که اخباری درباره دیدارهای ترکیه و سوریه با میانجیگری ایران برای دستیابی به عادی سازی کامل روابط منتشر شده است.
این منابع افزودند، کسی که رهبری این مذاکرات را از جانب ترکیه برعهده دارد، اسماعیل حقی یکی از برجستهترین دیپلماتهای ترکیه است؛ ژنرالی بازنشسته که بر توافقنامه آدنا امضا شده با آنکارا در سال 1998 بین سوریه و ترکیه در جریان بحران مربوط به عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان ترکیه نظارت کرد.
توصیه پیشکسوت سیا به آمریکا: دیپلماسی را از روسیه یاد بگیرید
تحلیل گر سیاسی آمریکایی و پیشکسوت سازمان سیا در مقاله ای برای نشریه National Interest از آمریکا خواست به درسهایی که میتوان از اقدامات روسیه در خاورمیانه گرفت، فکر کند.
به گزارش ریانووستی پل پیلار عقیده دارد، این درس با افزایش نیروهای نظامی در منطقه مرتبط نیست و از طرفی برتری روسیه در خاورمیانه به خاطر برتری نظامی نیست.
این کارشناس می افزاید: از سیاست دولت پوتین در منطقه باید درس گرفت که چگونه روسیه میتواند بطور کامل و آزاد اهداف و علائق خود را پی گیری کند و این کشور آماده همکاری با همه است.
در واقع مسکو تلاش می کند که مناسبات تجاری را نه تنها با متحدانش برقرار کند بلکه اجازه نمیدهد اختلاف نظرات قدیمی در همکاریها خدشه وارد کند. نمونۀ بارز این سیاست، ارتباطات روسیه با اسرائیل و ترکیه است. مسکو با انجام دیپلماسی واقع گرایانه انعطاف پذیر، در واقع آمریکا را دور زده است.
این تحلیل گر می افزاید: واشنگتن بطور سنتی جهان را به دو شکل متحدان و دشمنان می بیند که این امر هم در پیشبرد منافعش مزاحمت ایجاد می کند. آمریکا با ایران منافع مشترک دارد، برای نمونه بازسازی و برقراری ثبات در سوریه و عراق. اما هرگونه تلاش جهت استفاده از این امکان با مقاومت شدید سیاستمداران آمریکایی روبرو می شود.
دیپلماسی فوتبالی مسکو- آنکارا
به باور بسیاری از تحلیلگرام آنکارا و مسکو در ماه عسل پس از رخدادهای یک سال اخیر به سر می برند، ماه عسلی که با نامه عذرخواهی اردوغان به پوتین و کودتای ناکام در ترکیه آغاز شد و اکنون با توافق طرفین برای همکاری بر سر حل بحران سوریه در دوران اوج خود به سر می برد.
قرار است چهارشنبه آینده (دهم شهریور) ولادیمر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای تماشای بازی دوستانه فوتبال میان دو تیم ترکیه و روسیه به آنتالیا سفر کند، سفری که نخستین حضور عالی رتبه ترین مقام یک کشور در ترکیه پس از کودتای این کشور محسوب می شود.
خبرگزاری دوغان ترکیه با اعلام این خبر نوشت: ولادیمر پوتین رئیس جمهور روسیه برای تماشای بازی فوتبال میان تیم های ترکیه و روسیه 31 آگوست وارد شهر آنتالیا در شمال ترکیه خواهد شد.
به گفته دوغان قرار است رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز برای تماشای این بازی دوستان به همتای روس خود خواهد پیوست.
رسانه های محلی ترکیه پیشتر گزارش داده بودند که ترکیه قرار است میزبان رقابت های مقدماتی میان تیم های روسیه و ترکیه پیش از بازی های جام جهانی 2018 باشد، گامی که می تواند به بازسازی روابط روسیه و ترکیه پس از حمله آنکارا به جنگنده روس و سقوط آن در نوامبر گذشته منجر شود.
وال استریت ژورنال:عامل ائتلاف ایران و روسیه بیرون انداختن آمریکاست
روزنامه آمریکایی با اشاره به همکاریهای ایران، ترکیه و روسیه نوشت: تمایل ایران و روسیه به تحقیر آمریکا و بیرون انداختن این کشور از خاورمیانه است.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی نوشت: شکوفههای ائتلاف ایران، روسیه، ترکیه و چین آغاز شده است. این دوره در جولای 2015 زمانی آغاز شد که «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه ایران از مسکو پایتخت روسیه دیدار کرد و پیشنهاد حفظ «بشار اسد» رییس جمهور سوریه را به آنها ارائه داد. با این که ایران و روسیه متحدان معمول نیستند اما میل مشترک به تحقیر نمودن آمریکا و بیرون انداختن آمریکا از خاورمیانه موجب این همکاری مشترک شد. این موضوعی بود که «آیتالله خامنهای» فرمانده کل قوای ایران نیز در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه حین دیدار نوامبر وی از تهران نیز اعلام کرد.
رهبر ایران در آن دیدار گفته بود: «طرح بلند مدت آمریکا در منطقه به ضرر به همه ملتها و کشورها به ویژه ایران و روسیه است و باید آن را از طریق هوشیاری و تعامل نزدیکتر خنثی کرد.»
واکنش جان کری به همکاری ایران و روسیه
وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مدعی عدم اطلاع نسبت به همکاری ایران و روسیه در حمله به مواضع نیروهای ضد دولتی سوریه شد.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مدعی بی اطلاعی نسبت به همکاری ایران و روسیه در حمله به مواضع نیروهای ضد دولتی سوریه شد.
به نوشته وبگاه صهیونیستی «عروتص شوا» «جان کری» وزیر خارجه آمریکا از اعلام آمادگی خود برای گفتوگو با «سرگئی لاروف» وزیر خارجه روسیه در زمینه بحران سوریه خبر داد.
کری در پاسخ به خبرنگاران گفت: «ما در واقع چند هفته است که مکالماتی را داریم و امیدوارم که به طریقی به این بحثها خاتمه دهیم. در روزهای آینده تیمهای ما همدیگر را ملاقات خواهند نمود و دیدار من با لاورف نیز محتمل است.»
واشنگتن پست: روسیه و ایران شرایط خود را به خاورمیانه تحمیل میکنند
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به خوانندگان خود توصیه می کند که به دستاوردها و موفقیتهای سیاست خاورمیانه ای رئیس جمهور روسیه نظری بیندازند.
واشنگتن پست در تحلیلی پیرامون پیشرفت های ژئوپلیتیکی روسیه و ایران نوشته است: هفته گذشته بمب افکنهای روسیه از پایگاه هوایی ایران به مواضع تروریستها حمله کردند.
در این میان وزارت خارجه آمریکا طوری وانمود کرد که گویی اصلا چیزی را ندیده و روند نظم خاورمیانه بطور کامل پیش میرود.
زمانی اتحاد آمریکا و مصر طی 40 سال، رویدادهای مهمی را در سطح جهان رقم میزد اما اوضاع تغییر کرده و امروز روسیه و ایران شرایط خود را تحمیل می کنند و میتوان معامله هسته ای با ایران، خروج نیروهای آمریکایی از عراق و عدم فعالیت کامل آمریکا در سوریه را از مصادیق بارز این سیاست دانست.
اما پوتین به چه موفقیتهایی دست یافته است؟ پوتین پس از تضعیف روسیه، کاهش جغرافیایی دولت، از دست دادن وضعیت امپراطوری، اقتصاد عقب مانده و ارتش ضعیف، امروز روسیه را به وضعیت ابرقدرتی بازگرداند و آنرا نیرومندتر کرد.
۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]