واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مرتضی بانک: اگر وضعیت پیش از دولت یازدهم ادامه مییافت امروز حتی قادر به صدور یک قطره نفت هم نبودیم
هر کشوری که تحت تحریمهای فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد قرار گرفت، عاقبت خوشایندی نداشت، اما دولت تدبیر و امید از همان ابتدا اولویت نخست خود را رفع سایه تحریمها و آثار ناشی از آن قرار داد.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با تشریح دستاوردهای دولت یازدهم تصریح کرد که این دستاوردها حاصل بکارگیری خرد جمعی و توان مردم است.
به گزارش ایسنا، مرتضی بانک در همایش «دولت تدبیر، امید ملت» که در شهرستان شهریار برگزار شد، گفت: دولت تدبیر و امید در شرایطی گام به عرصه خدمترسانی گذاشت که لزوم تغییر فضا به یک نیاز عمومی تبدیل شده بود.
وی افزود: در آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید، کشور به لحاظ بینالمللی تحت شدیدترین تحریمها بود، فضای سیاسی و اجتماعی آشفته و فرصت برای هر فعالیتی در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به شدت محدود و نامناسب بود.
وی اظهارداشت: تحریمهای گسترده و بیسابقه و سوء مدیریت داخلی باعث شده بود در کشور شاهد تورم بالای 40 درصد باشیم و علاوه بر نامناسب بودن فضا برای فعالیت واحدهای اقتصادی، مجال فعالیتهای عمومی در کشور نیز بسیار تنگ بود.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فضای اجتماعی کشور نیز به لحاظ فراگیر شدن چندگانگی در جامعه به هیچ وجه مناسب نبود، تصریح کرد: همه شرایط حاکی از آن بود که کشور و جامعه نیاز به فضایی جدید برای فعالیت دارند و انتخاب دکتر روحانی این فضا را در کشور فراهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: هر کشوری که تحت تحریمهای فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد قرار گرفت، عاقبت خوشایندی نداشت، اما دولت تدبیر و امید از همان ابتدا اولویت نخست خود را رفع سایه تحریمها و آثار ناشی از آن قرار داد.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: دولت اعلام کرد که برای ایجاد شرایط داخلی مساعد باید تحریمهای ظالمانه رفع شوند، چرا که در آن فضا هیچ سرمایهگذار داخلی و خارجی حاضر به پذیرش ریسک فعالیت در ایران نبود.
بانک با تأکید بر اینکه البته دولت سامان دادن به وضعیت داخلی در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را منوط به رفع تحریمها نکرد، گفت: دولت اگر چه رفع تحریمها را در اولویت برنامههای خود قرار داد، اما همزمان برای اصلاح فضای نامساعد کشور در عرصههای مختلف نیز برنامهریزی و اقدام کرد و در همان فضایی که همچنان تحریمها باقی بودند و برجام حاصل نشده بود، توانست دستاوردهای بزرگی از جمله کاهش نرخ تورم از بالای 40 درصد به حدود 15 درصد را محقق کند.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: دولت براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری بر پایه سیاستهای اقتصاد مقاومتی علاوه بر کاهش نرخ تورم توانست رکود سنگین حاکم بر فضای اقتصادی کشور را بشکند و نرخ رشد منفی 6.8 دهم درصد را به نرخ مثبت برساند.
وی به وضعیت اشتغال در کشور اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته حدود یک میلیون شغل خالص ایجاد شده که از مجموع رقم 8 سال دولت قبلی بیشتر است.
بانک تصریح کرد: اگر وضعیت پیش از دولت یازدهم همچنان ادامه می یافت امروز حتی قادر به صدور یک قطره نفت هم نبودیم و طبیعتاً شرایط اقتصادی کشور و معیشت مردم بسیار سخت و طاقتفرسا میشد.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: قدم بعدی دولت برای اصلاح وضعیت کشور، ایجاد فضای امن و آرام برای فعالیت همه گروههای سیاسی و فعالان دلسوز و علاقمند به نظام و کشور در فضای سیاسی کشور بود تا خرد، اندیشه و عقل جای تصمیمات شخصی، خلق الساعه و غرضورزانه را بگیرد.
بانک با بیان اینکه در دولت یازدهم فضای اجتماعی کشور در مسیر آرامش همراه با عقلانیت و تدبیر قرار گرفت، گفت: دولت بستر اجتماعی را برای فعالیت همه فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پایبند به نظام فراهم کرد و از این طریق سطح سرمایه اجتماعی و امید عمومی را به شدت ارتقاء بخشید.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: امروز دستاوردهای دولت در بخش اجتماعی، چنان گسترده شده است که باعث فراگیری امید و آرامش در کشور شده و خردمندان را برای فعالیت در مسیر ساختن کشور امیدوار کرده و به صحنه کشانده است. شاهد این ادعا حضور گسترده مردم در انتخابات سال گذشته مجلس شورای اسلامی بود که به آینده نگری و تکیه بر خرد حرکتی جدید و امیدبخش را در کشور رقم زدند.
وی اظهارداشت: عدهای که فکر میکردند، دولت همه تلاش خود را صرف به ثمر رساندن برجام کرده است، حالا تلاش میکنند، ثابت کنند که برجام موفق نبوده و برخی کشورهای همسایه نیز در همین مسیر حرکت میکنند چرا که نمیخواهند ایران را به عنوان رقیبی قدرتمند در کنار خود ببینند.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: این همسایگان، ایرانی ضعیف با جامعهای متشتت را میپسندند که نتواند با جهان تعامل کرده و از ظرفیتهای بینالمللی برای توسعه خود بهره بگیرد و از اینکه میبینند امروز ایران با اقتدار در تمام مجامع بینالمللی حضوری مؤثر دارد ناخشنودند و در نتیجه همانطور که در مسیر حصول برجام مانعتراشی میکردند، امروز نیز تلاش میکنند برجام را در عمل ناموفق نشان دهند.
وی با بیان اینکه دولت با حفظ منافع کشور و دستاوردهای هستهای توانست تحریمهای ظالمانه را رفع کرده و عزت نظام را ارتقاء بخشد، گفت: کسانی که برجام را به نفع خود نمیدانستند، پس از آنکه تلاششان برای به شکست کشاندن تلاشها برای حصول برجام ناموفق ماند به دستاوردهای آن تاختند و امروز تلاش دارند اثبات کنند که برجام دستاوردی نداشته است، اما این تلاش آنان نیز شکست خورده است، چرا که دستاوردهای دولت در بستر اقتصاد مقاومتی و با گشایش مسیر بهرهگیری از ظرفیتهای بینالمللی چشمگیر و غیرقابل انکار است.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری در تشریح دستاوردهای دولت که متأثر از حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و ایجاد امکان بهرهگیری از ظرفیتهای بینالمللی حاصل شده است، اظهار داشت: یکی از مهمترین این دستاوردها، افزایشی است که امروز در میزان تولید و صادرات نفت به دست آمده است و ظرفیت صادرات نفت کشور را که به حدود 800 هزار بشکه در روز رسیده بود به بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز افزایش داده است.
بانک اضافه کرد: وقتی دولت تدبیر و امید سر کار آمد به طور متوسط 18 روز ذخیره گندم در کشور داشتیم که این میزان امروز به 700 روز افزایش یافته است. تورم بالای 40 درصد امروز به 8.7 دهم درصد رسیده که به غیر از چند ماه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هیچگاه سابقه نداشته است.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری آرامش در فضای سیاسی کشور، وحدت، همگامی و همدلی همه قوا را از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته برشمرد و گفت: دولت یازدهم همه این دستاوردها را در حالی به دست آورده که قیمت نفت به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای اقتصاد کشور در سه سال گذشته به شدت کاهش یافته است و این یعنی اینکه میتوان با فکر و اندیشه و مشارکت مردم کشور را در مسیر پیشرفت به پیش برد.
بانک با بیان اینکه البته ضعفهایی هم در کشور وجود دارد که قصد انکار آنها را نداریم، گفت: مسیر طی شده و عملکرد دولت یازدهم نشان میدهد که میتوان بر این ضعفها نیز با تکیه بر عقل و خرد و تدبیر پیروز شد.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به مازاد صادرات کشور نسبت به واردات در سه ماهه نخست امسال به میزان 3.4 میلیارد دلار، افزود: در طول تاریخ پس از انقلاب چنین دستاوردی بیسابقه است و این حاصل اعتماد متقابل دولت و مردم و مشارکت مردم در اجرای برنامههای مدبرانه دولت است.
بانک با اشاره به برنامههای آتی دولت برای ایجاد رونق بیشتر در اقتصاد تصریح کرد: دولت کمک به راهاندازی 7500 واحد صنعتی کوچک و متوسط را از طریق کمک به پیمانکاران و کمک به افزایش توان تسهیلاتدهی بانکها و فروش اوراق قرضه اسلامی با شرایط جدید در برنامه دارد که میتواند کمک خوبی به افزایش سرعت گردش چرخ اقتصاد بکند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - 25 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]