واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > کرمانشاه - رئیس جمهور محبوب سیاستهای دولت یازدهم را در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب به گونه ای طراحی و ابلاغ نموده که در سایه این سیاست ها مدیران توانمند بتوانند امید و انگیزه را به واحدهای تولیدی بازگردانند و زمینه سرمایه گذاری های جدید و گسترش و توسعه کارخانجات تولیدی و رونق اقتصادی را به منظور اشتغال جوانان که از برنامه های مهم دولت یازدهم است ؛ فراهم نمایند .
فریبرز نجفی مهر - خبرآنلاین کرمانشاه ،اين روزها حال و هوايِ واحدهاي صنعتي استان خوب نيست و آماري كه از سوي متوليان اين حوزه به مردم داده مي شود بیانگرعملكرد ضعيف مديران و ناهماهنگي ميان مراجع مختلف براي حل مشكل اين واحدها مي باشد . اين درحاليست كه رييس جمهور محبوب ؛ سیاستهای دولت یازدهم را در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب به گونه اي طراحي و ابلاغ نموده كه در سايه اين سياست ها مديران توانمند بتوانند امید و انگیزه را به واحدهای تولیدی بازگردانند و زمینه سرمایه گذاری های جدید و گسترش و توسعه کارخانجات تولیدی و رونق اقتصادی را به منظور اشتغال جوانان که از برنامه های مهم دولت یازدهم است ؛ فراهم نمايند . اما چرا اينك با تمام توجهات دولت تدبير و اميد ؛ اين وضعيت دراستان ما حاكم گرديده ؛ بدون شک نه ارتباطی به برنامه های دکتر روحانی دارد و نه کسی می تواند خُرده ای به سیاست های اقتصادی دولت یازدهم وارد بداند؛ بلکه آنچه موجب بروز این مشکلات گردیده فقط و فقط به نحوه عملكرد برخی مديران برمیگردد كه تاکنون قادربه اجرایی نمودن سياست هاي کلان دولت در این دیار نشده اند. با هم دو برش ازدو مقطع زمانی را مرور می نماییم تا گفته ها و عملکردها را با هم مطابقت دهیم و به وضوح پارادوکس های مدیریتی را در آنها مشاهده کنیم : پارادوكس اول :
اولِ مهرماه سال 1394 ؛ هنگامي كه اسداله رازاني با شعار" تحول " و " كارِمضاعف "جايگزينِ رضايي بابادي گرديد انتظار همگان از استاندار جديد كرمانشاه كه با يك شعار مفهومي و بنيادين به این استان پا نهاد ؛ اين بود كه بتواند در بازه زماني كوتاهي به اين شعارِ خويش جامه عمل پوشانده و مردم نيز بتوانند آثار آن را در حوزه هاي مختلف به ويژه در عرصه صنعت مشاهده نمايند اما وقتي نعمت الله حقيقي رييس سازمان صنعت معدن و تجارت از تعطيلي كامل 240 واحد صنعتی در استان و نیمه فعال بودن 212 واحد دیگرخبر داد ؛ مشخص شد كه با گذشت نزديك به يكسال از حضوردکتر رازانی در این سِمَت ؛ هنوزاتفاق خجسته اي در اين عرصه رخ نداده و فعاليت هاي اين واحدها بر اساس توقعات و انتظارات بوجود آمده سروسامانی نگرفته است چرا كه علاوه برمحفوظ ماندن آمار بالاي بيكاري استان در سطح کشور؛ حالا بر مبنای آمارهای منتشره ؛ از نظرمیزان اشتغال ناقص نيز در جايگاه پنجم كشور قرار گرفته ايم ! يعني جزءِ استانهايي به شمار ميرويم كه داراي ضعيف ترين بازار كار كشور هستند که هر لحظه ممکن است بخشی از افراد داراي اشتغال در بنگاه های اقتصادی موجود در آن؛ به دلیل تعطیلی احتمالی تعداد دیگری از واحدهای اقتصادی در معرض بیکاری ناگهانی قرار گیرند.
پارادوكس دوم :
هنگامي كه در ديماه سال گذشته و در روز معارفه رضا رحيمي بعنوان معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع ؛ دكتر رازاني در سالن تدبير استانداري به صورت شفاف اعلام نمود كه کرمانشاه در مقایسه با متوسط کشوری و استان های برخوردار از عملکرد خوبی در بخش صنعت برخوردار نبوده است ؛ همانجا اين سخنان باعث تعجب شنوندگان و ايجاد يك علامت سوال بزرگ در اذهان عمومي گرديد چرا كه اگر واقعا سازِ صنعتِ استان اين گونه ناكوك بوده است وآقاي رازاني چنین تحلیلی ازشرایط حاکم برحوزه صنعت کرمانشاه داشته ؛ پس به چه دلیل مدیرمستقیم این حوزه را برای انتصاب بعنوان معاون اقتصادي خود در نظر گرفته وبا این اوصاف انتظار دارد از این پس چه رخداد جديدي در اين حوزه به جامعه عرضه گردد ؟ هر چند كه دکتر رازانی در همان جلسه اين قول رانیز داد كه "در مدت یک سال و نیمی که از عمر دولت تدبیر و امید باقی مانده است سعی می کنیم با یک تلاش شبانه روزی و کار مضاعف شاخص های استان را در اين عرصه ها بهبود ببخشیم"! اما حالا با گذشت حدود 9 ماه از آن معارفه ؛ ظاهرا شرايط به گونه اي نگران كننده شده است كه درجلسه ستاد اقتصاد مقاومتي روز يكشنبه ی همين هفته ؛ استاندار با دلخوري جدي ؛ از وضعيت موجود اظهار نارضايتي كرده و عنوان نموده که: "با وجود برنامه هایی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان در نظر گرفته بودیم اما متاسفانه عملکرد قابل قبولی نداشته ایم و ارزیابی هایی هم که توسط دولت انجام شده همین مسئله را نشان می دهد و این نشان می دهد که جایگاه ما در پرداخت های مربوط به واحدهای راکد از سرعت لازم برخوردار نیست و جایگاه مناسبی در این خصوص نداریم." این صحبت ها در حالی مطرح می گردد که قرار بود استان کرمانشاه یکی از پایلوت های کشوری اقتصاد مقاومتی باشد!! در هرحال معلوم نیست که استاندار از چه مدیر یا دستگاهی گلایه دارد در حالی که ایشان خود رییس ستاد یادشده بوده و تیم اقتصادی اش به صورت تخصصی مسوول ایجاد هماهنگی لازم برای رتق و فتق امور واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل می باشند و اگر آنها نتوانسته اند که به گفته ایشان به جای تنبیه ؛ تشویق را برای استان به ارمغان بیاورند پس این پارادوکس را چگونه باید ارزیابی و به داوری نشست ؟ واقعا چرا دکتر رازانی اینقدر به فرصت سوزی های برخی مدیران ستادی و نیز مدیران کل استانی ؛ زمان مجدد می بخشد تا این گونه بازخورد منفی و معکوسی در سطح کشور داشته باشد ؟ مگر دولت دکتر روحانی چند ماه دیگر می تواند به وعده های خود در استانها عمل نماید که باز هم استاندار اجازه گذران وقت را به بعضی از مدیران بی برنامه می دهد ؟
واقعیت این است که شرایط موجود برای علاقمندان این دولت ؛ شرایطی رنج آور و پر از دغدغه می باشد و هر روز که میگذرد دوستداران دکتر روحانی نگران تراز گذشته به پارادوکس هایی که در فضای مدیریتی و عملکردی استان می بینند ؛ خیره می شوند . آنها در این اندیشه هستند که آیا ممکن است روزی روزگاری تلنگرهایشان نتیجه بخش بوده وترمیم چرخه مدیریتی این دیارباعث ایجاد تحرک و شتاب بخشی به توسعه استان و تهییج حس مشارکت در جامعه برای یاری رساندن به دولت مظلوم تدبیر و امید گردد ؟ ۴۸
سه شنبه 2 شهریور 1395 - 17:51:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]