واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مجله پنجره خلاقیت - ترجمه افسانه محمودی یزدانی: هر کسی پاداش را دوست دارد. بخشی از یک گروه خاص بودن و دریافت منافع کوچکی که از آن به دست می آید ما را تحریک می کند. شاید به همین دلیل است که شماره تلفن خود را به دیگران می دهیم یا از کارت عضویت خود در هر معامله ای که انجام می دهیم، اسکن می گیریم.
امکانات، بخشی از استراتژی شرکت ها شده اند. برخی شرکت ها ناهار رایگان می دهند؛ برخی کارمندان را با پایم های شرکت مسرور می کنند؛ برخی دیگر روزهای کاری را با میز پینگ پنگ یا زمین والیبال زنده می کنند. من عاشق ایده مزایای محل کار هستم.
آنها قصد مدیریت برای چیزی بیشتر از یک رییس بودن را نشان می دهند و فرق میان یک سازمان و یک بسته را نشان می دهند. من بار قهوه را مثل هر کس دیگری دوست دارم اما این را هم می دانم که استعدادهای برتر زیر کف لاته به دنبال فرهنگ کارمندمحور هستند که به معنای واقعی موجب رضایت آنها می شود. بعضی امکانات خاص باید در هر شرکتی استاندارد باشند. در اینجا پنج مورد هست که تمام سازمان ها به منظور نشان دادن ارزش قائل شدن برای کارمندانشان باید این امکانات را ارائه دهند.
1- کارآفرینان مراقب
تعجبی ندارد که کارآفرینان ماهر و دلسوز در بالای فهرست من قرار دارند چون همه چیز از رهبری و مدیریت کارآفرینانه اوج می گیرد و نزول می یابد. ده ها سال وقت صرف تدریس مزایای کارآفرینان متعهد و موثر به سازمان ها کردم، اما بسیاری از آنها هنوز هم این نکته را نادیده می گیرند.
کارآفرینان مراقب این عادت ها را دارند:
آنها افراد خود را تک به تک می شناسند.
آنها کارمندان و کارگران کارآمد را شناسایی می کنند و پاداش می دهند.
آنها به اعضای گروه قدرت می دهند تا کار خود را انجام دهند.
آنها افراد را در موقعیتی قرار می دهند که پیشرفت کنند.
آنها تشویق می کنند.
آنها ذهنیتی وافر دارند که خود را با بخشندگی نشان می دهد.
افراد بااستعداد اگر رهبر کسب و کار نباشد، پرسه نمی زنند. این گفته قدیمی حقیقت دارد: مردم مدیران را ترک می کنند، نه شرکت ها را. اگر برای بنای سازمانی برتر جدی هستید، باید با رهبری و کسب و کار آغاز کنید- و آن هم با شما آغاز می شود.
2- کار چشمگیر
دومین امکاناتی که مهم است، موقعیتی برای انجام کاری است که اهمیت بیشتری دارد. اگرچه حفظ دنیا ماموریت همه سازمان ها نیست، اما هر یک باید نگاهی به چیزی ورای پول درآوردن و انجام کارها داشته باشند.
وقتی تصویری بزرگ ارائه می دهید، باید جزییاتی را که در آن شرکت دارند هم شرح دهید و اگر نمی توانید توضیح دهید که چرا و چگونه آن موقعیت اهمیت دارد، در این صورت باید به سراغ چارت سازمانی و شرح وظایف بروید. به خاطر دارم که چند سال پیش دولت طی تقسیم بودجه، کار بزرگی در رابطه با تعدیل کارمندان غیرضروری انجام داد. با خودم فکر کردم، اگر آنها غیرضروری هستند، پس چرا کار دارند؟ هر گسی باید بداند بخش مهمی از یک کل بزرگ تر است.
به علاوه، شما باید روی قرار دادن افراد درست در شغل مناسب و درست کار کنید. من این را «نقطه شیرین» می نامم که در آن استعداد و علایق شخص، نیاز سازمان را برآورده می کند. وقتی افراد در کاری که انجام می دهند برتری می یابند، کار برایشان معنای بیشتری می یابد.
این فرآیند با کارمندان درون سازمان آغاز می شود که هدف شخصی شان با هدف سازمان همراستاست. اگر در گروه خود افرادی را دارید که ارزش های مشترک ندارند، همیشه با مشکل مواجه خواهید بود- کارمندان ناراضی (و مدیریت تلاش می کند تا با آنها همراستا شود) تغییرات بسیار و کاری کمتر از حد معمول از طرف افرادی که دل به کار نمی دهند.
3- جبران مناسب
این بارزترین راهی استکه نشان می دهد سازمان ها مراقب افراد خود هستند. هر سازمانی که در حقوق خساست به خرج بدهد، برای جذب و نگه داشتم افرادی با استعداد بالا در مشقت خواهد بود. در بسیاری از سازمان ها، بالاترین سطوح، اندوخته گنج دارند. به طور حتم مدیران اجرایی باید دریافتی خوب داشته باشند، اما هیچ شرکتی تنها رییس ندارد. شما باید ثروت را تقسیم کنید. به عنوان یک رهبر کسب و کار، باید مقداری از سهم خود را فدای افراد خود کنید که راهی طولانی برای اثبات وفاداری خود طی کرده اند.
حقوق تنها راه جبران نیست. بهترین مزایایی که می توانید ارائه دهید را فراهم کنید: بیمه درمانی یا پوششی سخاوتمندانه، سرمایه گذاری بازنشستگی که کارمندانتان را حفظ می کند، برنامه های ادامه تحصیل که باعث پیشرفت اعضای گروه یا فرندانشان می شود، و... هر وقت امکان داشت، برنامه های ویژه یا کار در منزل پیشنهاد دهید. این یک کار هوشمندانه است که نیاز افراد خود را ارزیابی کنید و گزینه های جذابی برای انجام کار به آنها پیشنهاد دهید.
4- محیط رشد
از میان تمام امکاناتی که یک سازمان می تواند ارائه دهد، این مورد همانی است که من بسیار دوستش دارم. من به تمام کارمندانی که برای کار به شرکت های من می آیند می گویم که به محیط رشدی وارد شده اند و من از آنها انتظار دارم به مرور زمان مهارت های خود را توسعه دهند. حتی دو بار در ماه جلسه ای با هدف خاص تقویت رشد داریم.
در این فرآیند، کار مسئولیتی دارند. ما باید راه هایی برای رشد ارائه دهیم؛ اگر می خواهیم آن افراد رشد کنند اما از تلاش های آنان برای این کار پشتیبانی نکنیم، همه را ناامید و خسته خواهیم کرد. در اینجا حوزه ها و راه هایی برای تامین پتانسیل رشد آورده شده اند:
پیشرفت درون شرکت.ادامه تحصیل، به صورت رسمی یا مخصوص کار.تشویق برای بسط خود ورای انتظارات.چالش های جدیدی که محرک رشد هستند.
این امکان در کل شرکت جذب می شود. نه تنها کارمندانتان سرمایه گذاری در آن را مورد قدردانی قرار می دهند، بلکه سازمان هم از کارمندان راضی تر و هوشمندتر سود می برد. بازی برنده- برنده است.
۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]