تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805501867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كودتای تركيه و درس‌هايی كه بايد آموخت


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: حميد رضا آصفي در روزنامه آرمان نوشت: جهان و به ويژه منطقه در قرن حاضر هيچگاه اين‌چنين بي‌ثبات و غيرقابل پيش بيني نبوده است. تحولاتي كه در دهه اخير در اين منطقه به وقوع پيوسته، كاملا نمايانگر آن است كه مقطع كنوني يك دوران گذراست كه بازيگران متعددي آينده آن را تعيين خواهند كرد.

 پيش از آنكه به سفر به موقع وزير امور خارجه كشورمان به تركيه و استقبال گرم و حاكي از قدرشناسي برادران ترك به اين سفر پرداخته شود، يادآوري تحولات اوكراين كه در آن، مداخلات بي‌جا و تحريك آميز مسئولان آمريكايي اين كشور كهن را عملا تجزيه كرد و سپس دولتمردان آمريكايي در يك بي‌عملي كامل به تحريم پياپي روسيه پرداختند، ضروری می‌نماید؛ چرا که نمونه‌اي از تحولات اخير درمنطقه است كه موجب شد ماه عسل روسيه وآمريكا به پايان رسيده و دوران سرد ميان دوكشور كه با مداخلات آمريكا و تحريك اين كشور درمنطقه صورت گرفت، آغاز شود.

اتفاقات سوريه و يمن ازنمونه‌هاي ديگر مداخلات خارجي و مشخصا از سوی رژيم سعودي در اين دوكشور است، مداخلاتي كه شكست‌های پي در پي سعودي‌ها را به خاطر بي‌كفايتي مسئولان آن‌كشور و سياست‌هاي غلط و متعصبانه آنان به‌دنبال داشته است. ناپايداري دركشو‌هاي همسايه و بي‌ثباتي دراين‌كشورها از ديگر نمونه‌های تحولاتي است كه منطقه مي‌تواند درآينده شاهد آن باشد.

 افول آمريكا درمنطقه و ضعف كاخ سفيد در تحليل درست وقايع و جا ماندن از تحولات سريع منطقه از ديگر نمونه‌هايي است كه دراين خصوص مي‌توان به عنوان مثال مطرح كرد. كودتا در تركيه و عملكردكشورها در اين حادثه مي‌تواند درس عبرت و نقشه راهي نه تنها براي دولتمردان ترك كه براي سايركشور‌ها در منطقه هم باشد.

 جمهوري اسلامي ايران با وجود اختلاف نظر و ديدگاه‌هايي كه با تركيه داشت به سرعت اين حادثه را محكوم كرد و دركنار آقاي اردوغان كه در واقع منتخب مشروع و قانوني مردم تركيه بود، ايستاد. به عبارت ديگر جمهوري اسلامي ايران در اين رهگذر برپايه سياست‌هاي بنياني خود در كنارمردم تركيه قرارگرفت. چنانچه كشوري در سياست خارجي خود از بنيان ها واصول مشخص و محكمي پيروي كند، در اين دسته از تحولات دچار تزلزل نمي‌شود.

 آنچه ما درباره عملكرد دولت سعودي شاهد بوديم سكوت همراه با رضايت از اين كودتا بود كه براي دولتمردان تركيه به زودي آشكار شد. كاخ سفيد نيز كه خود در مظان اتهام براي طراحي اين كودتا قرار داشت، عملكردي دوپهلو و غيرشفاف نشان داد. اتحاديه اروپا نيز با برخورد از بالا، به جاي آنكه در اين روزها دركنار دولتمردان تركيه باشد، پيش‌شرط‌هاي متفاوتي را در اين برهه حساس براي دولت تركيه مطرح كرد. گلايه آقاي اردوغان و برخي ديگر از مسئولان ترك از عملكرد آمريكا و اروپا ناشي از عملكرد غلط و اتخاذ مواضع ناصواب آنهاست.

شايد تحولات اخير در تركيه به دولتمردان اين‌كشور به روشني نشان داده باشدكه هيچ دولت وكشوري نمي‌تواند بر دوستي با آمريكا وكشور‌هاي غربي سرمايه‌گذاري كند. درجهت منافع تركيه است كه قدرت و توان خود را در پيمان‌ها و همكاري‌هاي منطقه‌اي جست‌وجوكند. همكاري ترکیه با روسيه خوشايند جمهوري اسلامي ايران است؛ زيرا اين دوكشور قدرتمند دركنار ايران مي‌توانند نقطه اتكاي صلح و ثبات در منطقه باشند.

اين همكاري سه‌گانه ميان ايران، تركيه و روسيه را مي‌توان با حضور كشورهايي مانند عراق و حتي سوريه‌گسترش داد. دراين صورت معادلات منطقه‌اي وجهاني به نفع‌كشورهاي مستقل و به ضرركشورهاي سلطه‌جو و مداخله‌گر خواهد بود. نزديكي ميان تركيه و روسيه را بايد به فال نيك گرفت و با درايت و واقع بيني كه درشخص آقاي رجب طیب اردوغان و مسئولان ترك وجود دارد، مي‌توان انتظار داشت با تعديل مواضع دولتمردان ترك نسبت به سوريه و پذيرش آراي اكثريت آن كشور و احترام به آن و همكاري با بشاراسد پيام روشني به مداخله جويي‌ها و زياده‌طلبي‌هاي غربي‌ها داده شود.

اتحاديه اروپا از يك سو اصرار بر عضويت آنكارا در ناتو دارد و از سوي ديگر براي الحاق اين‌كشور به اتحاديه اروپا پيش‌شرط تعيين مي‌كند و اين، همان موضع متكبرانه و از بالاست‌كه قاعدتا ترك‌ها آن را برنخواهند تابيد. سفر بهنگام وزير محترم‌ امورخارجه ایران به تركيه پيام روشني براي‌كشور‌هاي منطقه داشت، مبنی بر اینكه اقتدار و امنيت خود را بايد درهمكاري‌های منطقه‌اي جست‌وجو كرد تا بيگانگان نيز از مداخلات پي ‌در پي در منطقه خودداري‌كنند. به نظر مي‌رسد روزهاي خوبي‌درانتظار همكاري‌هاي منطقه‌اي ميان كشورهاي قدرتمد منطقه باشد.




۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن