محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826164101
هیاهوی ۳۰میلیونی و سکوت ۳هزار میلیارد تومانی!
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
هیاهوی ۳۰میلیونی و سکوت ۳هزار میلیارد تومانی!
روز نو :
سعید لیلاز معتقد است دستمزدهای نجومی تنها مسئله دولت نیست و باید دید آیا در دهها میلیارد دلار ثروت متعلق به نهادهای حکومتی خارج از دولت شامل شرکتهای زیر نظر دستگاههای دیگر هم دستمزدهای کلان داده میشود یا نه. همچنین اگر مطالباتی وجود دارد، اساسا چرا آنها باید از شمول این نظارت مستثنا باشند؟ به گفته او نباید با فروکاستن فساد به حقوقهای نجومی از اختلاسها و فسادهای کلان میلیاردی غافل شد.
به گزارش روز نو، فیشهای حقوقی نامتعارف و نجومی برخی مدیران دولتی که به یکباره در رأس اخبار کشور قرار گرفت و موجی از استعفا و برکناری را در نظام بانکی و بیمهای برانگیخت، حالا به ابزاری برای تسویهحساب از سوی مخالفان دولت تبدیل شده است. بیشک دریافت حقوقهای نجومی از سوی برخی مدیران نه تنها امری قابل دفاع و حمایت نیست، بلکه با انقلابی که روزی با شعار مبارزه با شکاف طبقاتی و کاهش فاصله فقیر و غنی در جامعه به ثمر نشست، مغایر است.
ماهنامه همشهری ماه در این زمینه با سعید لیلاز، استاد دانشگاه، گفتوگویی داشته است که در زیر میآید:
به عقیده شما ریشه و علت و زمینه پیگیری فیش حقوقی چیست؟ چه عاملی باعث شکلگیری این جریان شد؟
البته روشن است که بیشتر، منازعات سیاسی و تلاش برای زمینگیر کردن دولت آقای روحانی علت اصلی شکلگیری فیشهای حقوقی بود، ولی به عقیده من انگیزهاش نه مهم و نه قابل ردیابی است. برای این که ما نیت افراد را نمیتوانیم شناسایی کنیم و تنها میتوانیم بدانیم که چه اتفاقی افتاده و چه آثاری بر جای گذاشته است. در مجموع من این جریان را مثبت ارزیابی میکنم. با وجود نیتی که تصور میکنم پشت این جریان بوده است، برای این که گروههایی افشاگری کردهاند که اولا خودشان عمیقا درگیر مسئله دستمزدهای نجومی بودند و ثانیا برای این که فسادهای گذشته از بین برود، تلاش گستردهای میکردند و این خوشایند نیست که برای ۳۰ میلیون تومان حقوق اضافه هیاهویی راه بیندازیم که آن ۳ هزار میلیارد تومان اختلاسها را بپوشاند. در حالی که ما میدانیم نظام و ساختار اداری ایران هم اکنون به گونهای است که گروههایی برای این که پستهایی را در بسیاری از مناصب حکومتی کسب کنند، به دلیل فسادی که بر ایران، سیستماتیک حاکم شده، حاضر هستند نه تنها حقوق نگیرند بلکه مبلغی را هم پرداخت کنند. در مجموع من این اتفاق را خوب ارزیابی میکنم.
به نظر شما دولت در مواجهه با موضوع فیشهای حقوقی خوب عمل کرد؟ نمیتوانست سریعتر عمل کند؟
به نظر من دولت بسیار خوب و سریع عمل کرد. یعنی آن واکنشی که در عمل ما از دولت آقای روحانی در برخورد با اضافه دریافتهای ۳۰ میلیون تومانی دیدیم، چند برابر مجموع برخوردهایی بود که در عمل برای اختلاسهای ۳ هزار میلیارد تومانی در دولت قبل اتفاق افتاد. صادقانه و به عنوان عنصر ضدفساد اقتصادی که هیچگاه از هیچ فسادی و در هیچ جناحی حمایت نکردهام، اگر بخواهم صحبت کنم، به نظر من این یکی از سریعترین واکنشها در تاریخ جمهوری اسلامی بوده است. هیچ وقت ما چنین سرعت عملی در این که بخشی جدی از بدنه دولت فورا تعویض شده و با او برخورد شود، نداشتیم. اگر به یاد داشته باشید در ماجرای اختلاسهای بسیار بزرگتر در سازمان تأمین اجتماعی، شستا، بانکها و شبکههای بانکی حتی در عمل اجازه فرار به افراد داده شد و برخورد واقعی با آنها انجام نگرفت. برای مثال مدیر عامل سابق بانک صادرات یکی از عوامل اصلی اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی بود. به هر حال قصور یا تقصیر داشت، مدتها بر سر کار ماند و این موضوع در حوزههای دیگر هم اتفاق افتاد. بنا بر این در وهله اول عنصر سیاست و برخوردهای جناحی و سیاسی در این جریان فوقالعاده مؤثر است و در وهله دوم من تصور میکنم، دولت نسبت به دستمزدهای نجومی واکنش بسیار مثبت و مناسبی داشته است. به هر حال تا کنون در ساختار اداری ایران چنین واکنشی بیسابقه بوده است.
به نظر شما این نوع مواجهه دولت با فیشهای حقوقی برایش نتایج مثبتی به بار آورده است؟
به هر حال به دولت آسیبهایی وارد شد ولی بیشتر از این که دولت روحانی آسیب ببیند، من معتقدم کل نظام آسیب دید و یک گام بزرگ مردم را به بیاعتمادی بیشتر به نظام جمهوری اسلامی سوق داد. ما در جریان انصراف از یارانهها که در ابتدای دولت یازدهم صورت گرفت و مردم به دولت کارت منفی دادند، دیدیم که این در واقع کارت منفی به نظام بود، زیرا اولا مردم آن زمان هنوز با دولت آقای روحانی آشنایی نداشتند و ثانیا دو سال و نیم بعد از آن رأی قاطع بسیار مثبتی در حوزه انتخابات مجلس به نفع دولت در بخش سیاسی دادند. بنا بر این مردم قویا از دولت حمایت میکنند اما در حوزه اقتصادی ترجیح میدهند که بیاعتمادیشان به کل ساختار جمهوری اسلامی ایران را حفظ کنند. این بیاعتمادی عمیقا بین مردم ایران ریشهدار شده و به زودی پاک نمیشود. این ماجرا کار را یک گام بسیار بزرگ به عقب برگرداند و موجب شد این ماجرا حالت آشتیناپذیرتری به خود بگیرد.
دولت در بخشی از ماجرای فیش حقوقی تلاش کرد به جای برخورد با متخلفان پای نهادهای دیگری را به میان بکشد. نظرتان در این زمینه چیست؟
من معتقدم که دولت با متخلفان برخورد کرده است. در حال حاضر همه کسانی که حقوق ناحق میگرفتند، برکنار شدهاند؛ ضمن این که هیچکدام از ساختارهای مدیریتی و روالهای قانونی منتهی به دستمزدهای کلان در دولت آقای روحانی پایهگذاری نشده و تماما متعلق به دولت قبل است و فراموش نکنیم چون اساسا مسئله سیاسی است، این حق دولت است که به عنوان واکنش مسئله علاوه بر برخورد اداری و اجرایی، با موضوع حتی سیاسی هم برخورد کند. به هر حال مسئله اصلی جمهوری اسلامی و عامل اصلی ناکامی نظام در برخورد با فساد این است که با فساد، جناحی برخورد کند. تا زمانی که با فساد در ایران جناحی برخورد میشود چه اصلاحطلب و چه مشارکتی باشد، چه جناح راست و چه حکومت جمهوری اسلامی باشد، همین است. مسئله دستمزدهای نجومی تنها مسئله دولت نیست. ما باید ببینیم آیا در دهها میلیارد دلار ثروت متعلق به نهادهای حکومتی خارج از دولت شامل شرکتهای زیر نظر دستگاههای دیگر هم دستمزدهای کلان داده میشود یا نه؟ اگر مطالباتی وجود دارد، اساسا چرا این شرکتها باید از شمول این نظارت مستثنا باشند؟ چون در حال حاضر جز بانک رفاه خیلی از نهادهای خصوصی دیگر هم وجود دارند که متأسفانه مستثنا از این ماجرا هستند. این یک موضوع سیاسی و مطالبه ملی است و به دلیل همین من خیلی از موضوع بررسی فیشهای حقوقی خوشحال هستم. برای این که قبح این ماجرا اگر بناست ریخته شود، باید در تمام ایران و در تمام حوزهها ریخته شود. من این را در دوره آقای احمدینژاد در جایی نوشته بودم که خوبی و مزیت دولت آقای احمدینژاد این است که نظام جمهوری اسلامی در برخورد نرم و در کوتاهمدت، در برابر آقای احمدینژاد و در برابر تهاجمهای ایشان به گونهای رفتار کرده که دیگر نمیتواند این رفتارها را برگرداند و خیلی از آنها به یک سنت در دولتهای اصلاحطلب بعدی تبدیل خواهد شد. حال اگر قرار است فیشهای حقوقی دولتیها افشا شود و مورد نقد قرار گیرد، چرا این کار نباید در انواع و اقسام شرکتهای سرمایهگذاری متعلق به گروههای دیگر صورت نگیرد؟
در نهایت پیشنهاد شما برای دولتمردان چیست و برای حل این جریان چه کاری باید انجام گیرد؟
یک راهحل بیشتر ندارد. اقتصاد ایران باید آزاد شده و ساختار سیاسی ایران هر چه بیشتر دموکراتیک شود. من مسئله دستمزدهای نجومی را بخشی از ساختار فساد سازمانیافته سیستماتیک و نهادینه شده میدانم. بخشی از ساختار فاسد شده است. راهحل این فساد فقط این است که ما اقتصاد را آزاد کرده و دولت را کوچک کنیم و از نظر سیاسی اجازه دهیم دموکراسی و شفافیت بر کشور حاکم شود. مردم باید بتوانند قدرت را نقد کنند. این که هر گاه دولت به دست اصلاحطلبان میافتد دولت قابل نقد و سالم میشود، این به دلیل اصلاحطلب بودن اینها نیست که سالم هستند. به این دلیل است که زیر ضربه سیاسی هستند و این باید در همه نهادهای دیگر هم اتفاق بیفتد. ما ممکن است بگوییم در فلان نهاد از نظر امنیتی نمیتوانیم بگوییم دستمزدشان چقدر است ولی در شرکتهای اقتصادی همان نهاد از نظر من آن بحث امنیتی وجود ندارد. فروکاستن فساد با حقوق نجومی به نظر من بزرگترین خسارتی است که میتوان به جنبش اصیل مردمی ایران زد. هر جناحی که پشت این جریان است، مهم نیست و ما باید این موضوع را گرامی بداریم و با آن برخورد کرده و شفافسازی کنیم و به همه ارگانها، نهادها و تمام دولتهای بعدی تعمیمش دهیم.
منبع: انتخاب
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
هیاهوی ۳۰ میلیونی و سکوت ۳ هزار میلیارد تومانی!
هیاهوی ۳۰ میلیونی و سکوت ۳ هزار میلیارد تومانی باید دید آیا در دهها میلیارد دلار ثروت متعلق به نهادهای حکومتی خارج از دولت شامل شرکتهای زیر نظر دستگاههای دیگر هم دستمزدهای کلان داده میشود یا نه آفتابنیوز سعید لیلاز معتقد است دستمزدهای نجومی تنها مسئله دولت نیست و بایدبرق دزدی هزار میلیارد تومانی!
برق دزدی هزار میلیارد تومانی سرقت برق طی سال های اخیر روند رو به رشدی داشته است تا آنجا که سالانه بیش از ۲۱۰ میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش تقریبی هزار میلیارد تومان برق دزدی در این حوزه رخ می دهد هم اکنون در سطح استان تهران بیش از ۱۰ هزار مشترک غیر مجاز وجود دارد که حدود ۴تبعید ستاره میلیاردی و پر هیاهوی استقلال به نیمکت - پایگاه خبری تحلیلی نواندیش
در همین راستا منصوریان تصمیم گرفته ستاره میلیاردی تیمش را روی نیمکت بنشاند و در بازی با ماشین سازی فرشید اسماعیلی را که در 20 دقیقه پایانی بازی با پیکان ورق را به نفع استقلال برگرداند به میدان بفرستد بختیار رحمانی به احتمال زیاد در دیدار استقلال و ماشین سازی از روی نیمکت بازی تیمادبیات نوجوان در کانون توجه/ فروش ۹۳ میلیاردی «تابستانه کتاب»
یک هفته با کتاب ادبیات نوجوان در کانون توجه فروش ۹۳ میلیاردی تابستانه کتاب شناسهٔ خبر 3737622 - پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹ ۳۰ فرهنگ > کتاب jwplayer display inline-block; رونمایی یادداشت رهبر انقلاب بر داستان تن تن و سندباد طی هفته گذشته باردیگر ادبیات نوجوان را درعکس/ خودروهای میلیاردرهای عرب در لندن
عکس خودروهای میلیاردرهای عرب در لندن مطابق معمول سال های گذشته همزمان با فصل تابستان خیابان های لندن شاهد حضور خودروهای گرانقیمت میلیارد دلاری خاورمیانهای است که برای گذراندن تعطیلات به این شهر سفر کرده اند دانلود فایل مرتبط با خبر خبرهای داغ پشت پرده جوجه کباب 4500 تومانیداماد آیتالله مصباح به جمع اعضای جامعه روحانیت اضافه میشود /ادامه سکوت در مقابل غیبت هاشمی و ناطق
داماد آیتالله مصباح به جمع اعضای جامعه روحانیت اضافه میشود ادامه سکوت در مقابل غیبت هاشمی و ناطق یک عضو جامعه روحانیت مبارز لیست اعضای جدید این تشکل روحانی را اعلام کرد آفتابنیوز فرهیختگان نوشت بر اساس آن محسن قمی محمود محمدی عراقی محمدجعفر منتظری و سید جمال الدیناختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای هادی روستایی در لرستان
در گفتگو با مهر مطرح شد اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای هادی روستایی در لرستان شناسهٔ خبر 3738356 - پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲ ۱۶ استانها > لرستان jwplayer display inline-block; خرم آباد - مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان از اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال براجرم عاملان توقیف 2میلیارد دلار ایران در امریکا،کمتر از شهرام امیری نیست
سیاست > دولت - تابناک نوشت یک تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره سخنان امروز رئیس جمهور مبنی بر اینکه دستگاه قضایی بایداهمال صورت گرفته در خارج نکردن اموال کشور از دسترس آمریکا را پیگیری کند گفت اقدام آمریکا در توقیف 2 میلیارد دلار از دارایی های جمهوری اسلامی ایران در تامیلیاردر روسی به دنبال انسان در فضا
zoomit ir - حمیده خادم زاده یکی از پرسشهایی که بشر هنوز پاسخ قانعکنندهای برای آن پیدا نکرده این است که آیا غیر از ما گونههای دیگری از انسانها در سیارات دیگر وجود دارند در این میان یوری میلنر سرمایهگذار و میلیونر روسی قصد دارد تا با سرمایهگذاری در این زمینه پاسخ آن رهزینهکرد سالانه 3 میلیارد برای جمعآوری زباله در کرمان
هزینهکرد سالانه 3 میلیارد برای جمعآوری زباله در کرمان شهردار کرمان گفت مجموعه خواجه اتابک 10 روز آینده افتتاح خواهد شد آفتابنیوز علی بابایی شامگاه چهارشنبه 20 مردادماه در مراسم تجلیل از فعالان عرصه خبر و اطلاع رسانی کرمان اظهار کرد گزارش اقدامات شهرداری از 12 مرداد-
گوناگون
پربازدیدترینها