واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نوژه، محور تعمیق همکاریهای استراتژیک تهران- مسکو/ متحدان اسد در مسیر مبارزه با داعش
ارتش روسیه هنوز اعلام نکرده است که چه تعداد از جنگندههایش قرار است از پایگاه هوایی همدان پرواز کنند. تحلیلگران بر این باور هستند که این اتفاق نشان دهنده افزایش چشمگیر روابط سیاسی روسیه و ایران است که هر دو از همپیمانان دمشق محسوب میشوند.
روز نو :
ارتش روسیه هنوز اعلام نکرده است که چه تعداد از جنگندههایش قرار است از پایگاه هوایی همدان پرواز کنند. تحلیلگران بر این باور هستند که این اتفاق نشان دهنده افزایش چشمگیر روابط سیاسی روسیه و ایران است که هر دو از همپیمانان دمشق محسوب میشوند.
به گزارش روز نو، استقرار بمب افکن های روسیه در پایگاه هوایی نوژه همدان تایید شد، مقامات ایران، روسیه و آمریکا به آن واکنش نشان دادند تا برخلاف تصورها از سردی روابط مسکو و تهران پس از برجام دو کشور وارد فاز جدیدی از همکاری های دوجانبه شوند.
پس از ارسال محموله های سامانه دفاع موشکی اس 300 از روسیه به ایران پس از نزدیک به یک دهه تاخیر، رفت و آمدهای دیپلماتیک میان تهران و مسکو در چند هفته اخیر، روز گذشته خبر استقرار بمب افکن های روسیه در پایگاه هوایی در نوژه همدان در جهت تسهیل دسترسی این بمب افکن ها به مواضع تروریست ها در سوریه خبرساز شد، خبری که از ورود تهران و مسکو به فاز جدیدی از روابط دوجانبه در زمین سوریه و مبارزه با تروریسم حکایت داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به خبر استقرار بمب افکن های روسیه در پایگاهی در ایران، همکاری های ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم در سوریه را راهبردی دانست و تاکید کرد که دو کشور در این زمینه تبادل ظرفیت و امکانات داریمم. آمریکا نیز از سوی دیگر ضمن اعلام اطلاع از این تغییر مسیرهوایی روسیه به سمت ایران تاکید کرد که این موضوع نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد محسوب می شود.
ارتش روسیه هنوز اعلام نکرده است که چه تعداد از جنگندههایش قرار است از پایگاه هوایی همدان پرواز کنند. تحلیلگران بر این باور هستند که این اتفاق نشان دهنده افزایش چشمگیر روابط سیاسی روسیه و ایران است که هر دو از همپیمانان دمشق محسوب میشوند.
سفر بی سروصدای نماینده پوتین و مقدمه سازی برای استقرار جنگنده های روسی در ایران
هفته جاری پرسروصدا آغاز شد، سفر ظریف به ترکیه و اعلام سفر قریب الاوقوع اردوغان به ایران برای گفت وگو با مقامات تهران و تشکیل ائتلاف مشترک میان تهران، مسکو و انکارا بار دیگر نگاه ها را متوجه سوریه و شرکایش کرد؛ اواسط هفته این پازل اما تکمیل شد و رسانه ها از سفر میخائیل بوگدانف، نماینده پوتین به تهران خبر دادند.
بوگدانف در این سفر با وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفت وگو کرد، دیداری که اگرچه جزئیات آن منتشر نشد اما وزارت خارجه روسیه درباره آن بیانیه صادر کرد؛ در این بیانیه آمده است که دو طرف ضمن تاکید بر لزوم حفظ آتشبس در سوریه، روی ادامه مقابله سازشناپذیر علیه گروههای تروریستی داعش و جبهه النصره در این کشور توافق کردهاند.
در ادامه این بیانیه آمده است: در این ارتباط، دو طرف تاکید کردند که استفان دیمیستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه باید تلاشهای خود برای برگزاری مذاکرات درون سوریه موثر در ژنو بدون هیچ گونه پیش شرط در اسرع وقت افزایش دهد.
بنابر اعلام وزارت امورخارجه روسیه رایزنیها میان تهران و مسکو نشان داد که دو طرف در تعمیق روابط میان وزیران امور خارجه ایران و روسیه در خصوص مسائل خاورمیانه منافع مشترک دارند. بوگدانف در گفتوگو با خبرگزاری تاس از احتمال انجام رایزنیهایی با حضور ایران- روسیه – ترکیه بر سر مسائل منطقهیی خبر داد.
حسین جابری انصاری، معاون ظریف نیز دیگر مقام ایرانی بود که با همتای روس خود به گفت وگو نشست و با تاکید بر اینکه در آینده نزدیک برای ادامه گفت وگوها به روسیه سفر خواهد کرد، گفت: سیاست مشترک دو کشور بر حل مسالمتآمیز بحرانهای موجود در منطقه است.
استقرار بمب افکن های روسیه در همدان؛ از تایید مسکو و تهران تا عصبانیت واشنگتن
صبح روز سه شنبه اما با خبر استقرار بمب افکن های روسیه در یک پایگاه هوایی در همدان در ایران آغاز شد، خبری که در ابتدا تنها یک گمانه زنی از سوی یک سایت روسی بود و به ظهر نرسیده با تایید وزارت دفاع روسیه همراه شد؛ بر این اساس مسکو برای نزدیک شدن به اهداف خود در سوریه بمبن افکن های خود را به پایگاه هوایی نوژه در همدان در ایران منتقل کرده بود.
آمریکا عصر روز گذشته در واکنش به این خبر ضمن تاکید بر اینکه روسیه پیشتر واشنگکتن را در جریان این تغییر مسیر داده بود، عنوان کرد که استفاده روسیه از پایگاه هوایی ایران برای حملات در سوریه نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است؛ واشنگتن همچنین این اقدام روسیه را تاسف برانگیز خواند.
از سوی دیگر، لاوروف و جان کری وزرای خارجه روسیه و آمریکا نیز در گفت وگوی تلفنی درباره استقرار بمب افکن های مسکو در همدان گفت وگو کردند.
به گفته رسانه ها، مقامهاي روسيه در تلاش هستند تا به زودي پايگاه حمیمیم در لاذقيه را به پايگاه دائمي خود در سوريه تبديل كنند. اما به گزارش راشاتودي باند پروازي اين پايگاه هنوز امكانات لازم براي پرواز بمبافكنهاي اين كشور را ندارد. علاوه بر اين استفاده از پايگاه هوايي همدان باعث كاهش 60 درصدي در زمان،مسافت طي شده و همچنين هزينههاي عمليات عليه تروريستها توسط اين بمبافكنهاي راهبردي دارد.
به صورت معمول بمبافكنهاي روسيه براي پرواز از خاك اين كشور بايد از پايگاه مزدوك استفاده كنند كه بر اين اساس مجبور به طي حداقل 2 هزار كيلومتر براي رسيدن به آسمان سوريه دارند. اين مسافت با استفاده از پايگاه همدان به 700 كيلومتر كاهش پيدا ميكند كه باعث ميشود امكان حملات سريع و حتي اضطراري در مواقع لازم در داخل خاك سوريه فراهم شود. اين بمبافكن يکی از مهم ترین و پیشرفته ترین بمب افکن های ساخت شوروی است كه در واقع نمونه اصلاح شده بلایندر قدیمی به حساب ميآيد.
نامه نيوز
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]