واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > سمنان - محمدرضا خباز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با اشاره به هدر رفت سالانه 9 میلیون متر مکعب روان آب و سیلاب دراین استان گفت: کنترل و مهار این حجم از آب ها و سیلاب رها شده باید توجه و برنامه عملیاتی برای جلوگیری از هدر رفت آن در استان تدوین و اجرایی شود.
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین سمنان استاندار سمنان در چهارمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با بیان این که هزینه مهار این آب ها به مراتب کمتر از سدها می باشد، افزود : نیاز است مطالبه ای استانی برای استفاده از این آب برای نجات دشت ها و یا حتی کنترل آن از طریق ایجاد سد داشته باشیم.
وی با اشاره به مشکلات کمبود آب در بخش آشامیدنی و صنعت اظهار داشت: باید تمام تلاش خود را برای مهار این آب ها و تامین آب استان به کار گیریم ضمن این که کشاورزان باید به سمت اجرای الگوی کشت جدید و جلوگیری از هدر رفت آب تشویق شوند.
دکتر خباز توجه ویژه به مسئله حفاظت و مدیریت منابع آبی را از اولویت های این استان اعلام و اضافه کرد: در بحث تأمین و استفاده بهینه از منابع آب در این استان نیازمند هم افزایی و همراهی مردم در همه بخش ها و دستگاه های اجرایی مرتبط هستیم.
ایشان مدیریت مصرف صحیح آب از سوی مردم، کشاورزان و صنعت را ضروری دانست و افزود: مسئولان باید عزم جدی و همه جانبه و همچنین فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در این زمینه داشته باشند.
استاندار سمنان با اشاره به برداشت غیر مجاز از آب سد کالپوش از سوی 122 بهره بردار برای استفاده در بخش کشاورزی تصریح کرد : آب سد کالپوش برای مصرف آب آشامیدنی روستاهای اطراف این سد و شهرستان های شاهرود و میامی پیش بینی شده و در صورت مازاد نیز به بخش صنعت اختصاص می یابد.
وی با بیان این که خواسته مردم روستاهای اطراف برای تامین آب منطقی و به جا است ولی نباید از این آب برای کشاورزی استفاده کرد، بیان داشت : با توجه به این که کشت این بهره برداران فصلی بوده و زمان کاشت و برداشت آنان نیز در زمان حاضر به پایان رسیده، باید تدابیری اندیشیده شود تا این افراد نتوانند برای فصل آینده از این آب بهره برداری غیر مجاز کنند.
دکتر خباز با بیان این که هم اکنون بهره برداران به دلیل پایان رسیدن فصل کاشت و برداشت از این آب کمتر استفاده می کنند، گفت : باید بپذیریم که نتوانستیم بازدارندگی لازم در این خصوص انجام دهیم و باید با اجرای برنامه های عملیاتی از تکرار این موضوع در آینده جلوگیری کنیم.
ایشان با اشاره به بازدید امروز خود به همراه مسئولان صنعتی استان از یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی سمنان، گفت: باید مشکل آب آشامیدنی و صنعت این شهرک تا هفته آینده به هر طریق ممکن مرتفع و آب لازم تامین شود.
وی ادامه داد : تولیدکنندگان حق دارند تامین آب واحدهای تولیدی را از مسئولان مطالبه کنند و مسئولان نیز باید در این خصوص اهتمام جدی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این جلسه از اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب در استان خبر داد و آن را گامی بلند در صرفه جویی برای مصرف آب دانست و یادآورشد: جبران کسری مخزن آب زیرزمینی تا پایان برنامه ششم توسعه، جلوگیری از اضافه برداشت، انسداد چاه های غیرمجاز، اعمال سیاست های حمایتی وتشویقی، حمایت از روش های نوین آبیاری براساس الگوی کشت، نصب کنتورهای هوشمند و حجمی از اهداف اجرای این طرح است.
ایرج حیدریان تصریح کرد: مهم ترین راه کار در زمان حاضر، مدیریت منابع موجود است که با مصرف درست و بهینه تا حد زیادی می توان از حرکت به سمت بحران جلوگیری و حالت پایداری در منابع آب استان به وجود آورد .
استان سمنان دارای یک میلیارد و 250 تا 300 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی و سطحی است که 87 درصد از آب استحصالی در این استان کویری، در حوزه کشاورزی، چهار درصد در بخش صنعت و 9 درصد نیز در بخش شرب به مصرف می رسد. ۴۸
سه شنبه 26 مرداد 1395 - 15:44:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]