واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > کردستان - فراخوان نخستین همایش ملی زیویه در کردستان اعلام شد، بر این اساس پژوهشگران حوزه های مرمت، گردشگری، باستان شناسی، معماری و تاریخی مقالات و آثار پژوهشی خود را تا پایان 30 آبان ماه سالجاری به همایش ملی زیویه ارسال کنند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، مهمترین محورهای این همایش شامل مرمت، در یکی از زمینه های ارایه راهکارها برای احیای قلعه زیویه، ارزیابی اثرات محیطی و انسانی بر محوطه زیویه، کاربرد فنآوریهای نوین در پایداری قلعه زیویه، چگونگی حفظ منظر زیویه در فعالیتهای مرمتی و ساماندهی، فنشناسی، آسیبشناسی و ارایه راهکارهای حفاظتی و مرمتی و اهمیت جایگاه مشارکتهای اجتماعی در ساماندهی محوطه تاریخی زیویه مقاله است.
علاقهمندان به ارایه مقاله در زمینه باستان شناسی هم میتوانند در خصوص یکی از زیر مجموعههای این محور با عنوانهای نتایج مطالعات میان رشتهای آثار زیویه، نتایج مطالعات و پژوهشهای باستان شناسی زیویه، جایگاه زیویه در مطالعات عصر آهن و باستانشناسی مانا، تجزیه و تحلیل و نقد پژوهش های باستان شناسی انجام گرفته زیویه و همچنین سبک شناسی هنری آثار مکشوفه زیویه در مقایسه با فرهنگها و محوطههای اطراف مقالات خود را ارسال کنند.
همچنین گردشگری باستان شناسی زیویه، زیویه، گردشگری و توسعه پایدار، موانع و راهکارهای توسعه گردشگری زیویه نیز به عنوان زیر مجموعههای محور گردشگری معرفی شده و پژوهشگران این حوزه نیز می توانند نسبت به ارسال آثار مطالعاتی خود اقدام کنند.
در محور تاریخی هم محققان میتوانند مقالههای خود را در خصوص یکی از زیر مجموعههای اعتبارسنجی دادههای تاریخی درباره زیویه، اهمیت و جایگاه زیویه در تحولات سیاسی منطقه، آثار و رهیافته های زیویه در حوزه فرهنگ و تفکر بشری ارایه کنند.
محققان همچنین در زمینه معماری می توانند مقالههای خود را در خصوص مواد، مصالح و تکنیک های سازهای و تاسیساتی زیویه یا شناسایی ویژگیهای معماری و بافت زیویه و پیوند معماری با تپه یا الگو، نمادها و تزیینات معمارانه در بناها و بافت تاریخی زیویه و یا بررسی تأثیرپذیری و تأثیرگذاری معماری قلعه زیویه بر دوره قبل و بعد از خود به دبیرخانه همایش بفرستند.
بر اساس این فراخوان، آخرین فرصت ارسال چکیده مقالهها تا 30 آبان سال جاری است و همایش در دهه نخست اردیبهشت سال 96 برگزار میشود.
علاقهمندان جخهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن 08736200000 تماس گرفته و یا به پایگاه اطلاع رسانی همایش به آدرس ziwiye.saqez.ir مراجعه کنند.
لازم به یادآوری است، قلعه تاریخی و باستانی 3500 ساله زیویه از شاهکارهای معماری بشریت پیش از میلاد است که آثار آن مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است، فعالیت های باستان شناسی در تپه باستانی زیویه از سال 1378 توسط سیمین لکپور ادامه پیدا کرد و وی نیز حدود 11 فصل در این منطقه فعالیت های باستان شناسی و کاوش خود را ادامه داد، در این مدت راه پلههای سنگی، فضاهای جانبی و تالار ستوندار که از شاخصترین بخشهای آن است نیز کشف شد. همچنین تالار ستوندار تپه باستانی زیویه دارای 16 ستون در دو ردیف هشت عددی است که پایه ستونها سنگ و خود ستونها نیز از خشت بودهاند که متأسفانه هم اکنون از ستونها هیچگونه اثری باقی نمانده است. 46
دوشنبه 25 مرداد 1395 - 11:53:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]