محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829493952
فراز و فرود طرح رجیستری
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فراز و فرود طرح رجیستری
شناسهٔ خبر: 3739516 - شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
مجله مهر > دیگر رسانه ها
.jwplayer{ display: inline-block; } طرح آزمایشی رجیستری گوشیهای موبایل از سوم مرداد در کشور آغاز شد و در این زمینه سامانه شناسایی و ثبت گوشی ایجاد شده است. جام جم نوشت: در این طرح کد شناسایی (IMEI) گوشیهایی که به صورت قانونی وارد کشور میشوند، در یک بانک اطلاعاتی ذخیره میشود و محصولاتی که کدشان در بانک اطلاعاتی نباشد، خدمات مخابراتی اپراتورهای کشور را دریافت نخواهند کرد. پس از ثبت این کد شناسایی، دیگر نگرانی برای عدم رجیستری وجود ندارد و این کد در تمامی دنیا یکسان و منحصر به فرد است. اجرای رجیستری تلفن همراه در کمیتهای با حضور نمایندگان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن، تجارت، رگولاتوری و اپراتورهای تلفن همراه مورد بررسی قرار گرفته است و در دو مرحله اجرایی میشود. مرحله اول طرح رجیستری مربوط به وزارت صنعت و معدن است که مشخصات همه گوشیها در سازمان گمرکها ثبت میشود تا بعد از ورود به بازار، امکان تایید رسمی وجود داشته باشد. در مرحله دوم که به رگولاتوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط میشود، زمان استفاده از سیمکارتهای اپراتورهای مختلف مشخص میشود. محدودیت طرح رجیستری برای گوشیهایی است که پس از اجرای طرح وارد کشور میشود و گوشیهایی که در بازار هستند مشکلی نخواهند داشت. پس از آغاز این طرح، اپراتورها باید هنگام قرار گرفتن سیمکارت در گوشی، شناسه را تایید و اجازه فعال کردن سیمکارت را صادر کنند.
رجیستری در مرحله پایلوت
دکتر علیرضا محمدی، یکی از طراحان پروژه رجیستری، درباره مراحل طرح آزمایشی رجیستری میگوید: موج رسانهای که در روزهای گذشته ایجاد شد ارتباطی به طرح رجیستری نداشته است و هدف جمعآوری گوشیهای تلفن همراه قاچاق از بازار بود. پس از اجرای طرح رجیستری نیز دیگر گوشیهای قاچاق قابلیت ارتباط با شبکههای اپراتوری را ندارند. از نظر فنی این طرح در بخش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی زیر نظر وزارت ارتباطات و سه اپراتور تلفن همراه در حال تست است که به آن پایلوت فنی میگوییم. وی افزود: اگر این پایلوت فنی موفقیتآمیز باشد، پس از آن فاز اصلی پروژه آغاز میشود. نصب تجهیزات برای هر سه اپراتور انجام شده است و رجیستری روی سیمکارتها و گوشیهای آزمایشی برای همه حالتهای ممکن و استثناءها امتحان میشود. هر وقت مطمئن شدیم این طرح برای همه حالتهای ممکن در مناطق مختلف و برای مسافرها اجرایی است و مشکلی برای شبکه اپراتوری کشور ایجاد نمیشود، فاز اصلی طرح پیادهسازی میشود.
دارندگان گوشی نگران نباشند
محمدی درباره وضعیت گوشیهای موجود در بازار یا در حال استفاده پس از اجرای طرح رجیستری میافزاید: در حال حاضر طرح رجیستری برای مردم اجرا نشده است. بعضی فروشندگان برای رجیستر گوشی پول میگیرند که کاملا غیرقانونی است. این طرح بعد از اجرایی شدن هم هزینهای نخواهد داشت. در حال حاضر گوشیها باید با فاکتور و از مراکز معتبر خریداری شوند. این طرح برای همه گوشیها اجرا میشود، اما قرار بر این است که هیچ مشکلی برای گوشیهای در حال استفاده ایجاد نشود. مسافرانی هم که گوشی به صورت شخصی همراه خود میآورند، میتوانند با مراجعه به گمرک، گوشی خود را رجیستر کنند. ما در حال رایزنی با دفاتر پیشخوان دولت هستیم تا رجیستری آنجا هم انجام شود. زمان دقیق اجرای کامل این طرح هنوز مشخص نیست، اما هنگامی که اجرایی شد، اطلاعرسانی میشود و مباحث آموزشی در رسانهها پخش خواهد شد. کد شناسایی یکتای گوشی تلفن همراه IMEI (International Mobile Equipment Identify) شمارهای است که برای هر گوشی تلفن همراه منحصر به فرد است. در شبکه موبایل این کد یکتا باعث میشود شبکه با گوشی ارتباط برقرار کند. محمدی درباره این کد اضافه میکند: اعتبارسنجیهای انجام شده با این کد شناسایی انجام میشود، اما متاسفانه این کد قابل جعل است و به همین دلیل به تنهایی نمیتواند برای شناسایی گوشی ایمن از غیرایمن یا قاچاق قابل اعتماد باشد.
پارامتر دیگری نیز در گوشیها به نام (SAR) نرخ جذب مخصوص مربوط به تشعشات گوشی تلفن همراه وجود دارد. این پارامتر در هر دستگاهی که وارد کشور میشود، آزموده شده و اگر نرخ مجاز را نداشته باشد، اجازه ورود به کشور داده نمیشود. اما نظارتی در این زمینه روی گوشیهای قاچاق وجود ندارد. این موضوعی مهم است زیرا به صورت مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است.
رجیستری برای مهار قاچاق
دکتر علی ناظم، متخصص حوزه امنیت و شبکه، درباره بعد فنی طرح رجیستری گوشی تلفن همراه به جامجم میگوید: همه وسیلههای شبکههای ارتباطی کد منحصر به فرد خود را دارند. کد شناسایی (IMEI) کد بینالمللی شناسایی گوشی موبایل است که در اپراتورهای مختلف ثبت میشود. هشت رقم اول این کد مدل موبایل و کشور سازنده را نشان میدهد و شش رقم بعدی شرکت تولیدکننده را مشخص میکند. این کد شناسایی پس از ثبت در هر جای ایران قابل دسترسی و ردیابی خواهد بود و در صورت سرقت گوشی، اپراتور میتواند گوشی را قفل کند و به اپراتورهای دیگر هم پیامی ارسال میشود. به این ترتیب گوشی با هر سیمکارتی روشن شود، قابل پیگیری خواهد بود.
در فاز دوم نیز سیستم ردیابی موبایل برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق و بالابردن امنیت راهاندازی خواهد شد. طرح رجیستری گوشیهای تلفن همراه میتواند امنیت مصرفکننده را افزایش دهد. ناظم درباره مرحله آزمایشی طرح رجیستری ادامه میدهد: با راه اندازی این طرح کدها در یک بانک اطلاعاتی ثبت و با واردشدن گوشیهای جدید به گمرک، عملیات رجیستری برای آنها انجام میشود. کسانی که گوشی تلفن همراه خود را به صورت شخصی وارد کشور میکنند نیز میتوانند خودشان با مراجعه به واحد مربوط عملیات رجیستر را انجام دهند تا از دسترسی به امکانات اپراتورهای تلفن همراه و تضمین امنیت گوشی مطمئن شوند.
در حال حاضر طرح جمعآوری گوشیهای قاچاق از بازار زیر نظر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام میشود، اما با راهاندازی رسمی طرح رجیستری گوشی کنترل بیشتری روی وارد نشدن گوشیهای قاچاق صورت میگیرد.
چقدر زیرساختها آماده است؟
مجتبی عبداللهی، کارشناس ارشد امنیت شبکه و ارتباطات درباره زیرساختهای طرح رجیستری در ایران میگوید: از نظر اجرایی مشکلی نداریم و زیرساختهای فنی این طرح آماده است. در زمینه گوشیهای قبلی هم دو طرح به صورت پیشفرض میتوان در نظر گرفت. یک راهحل این است که همه گوشیهایی را که پیش از این وارد بازار شدهاند و در دسترس مصرفکننده قرار گرفتهاند، مجاز فرض کنیم و پس از این، بحث رجیستری و جلوگیری از قاچاق را اعمال کنند. راهکار دیگر خود اظهاری مصرفکنندگان و تعیین زمان مشخص برای رجیستر کردن گوشیهاست. به عنوان مثال در کشور ترکیه هرکس میتواند گوشی با خود وارد کشور و تا حدود ۱۲۰ روز استفاده کند. اما پس از این زمان در صورتی که گوشی رجیستر نشود قابل استفاده نخواهد بود. بحث یکسان سازی پایگاه داده سازمان گمرک و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مطرح است و استعلام گوشی در سامانه ثبت شود.
عبداللهی درباره اطمینان از معتبر بودن گوشی میافزاید: هنگامی که گوشی جدیدی روشن میشود و سیمکارت در آن قرار میگیرد، تایید اعتبار کد شناسایی گوشی است که در پایگاه داده سازمان گمرک و وزارت ارتباطات به اشتراک گذاشته میشود. اگر کد معتبر باشد سیمکارت فعال میشود و نیازی نیست مصرفکننده دغدغهای برای استفاده از گوشی داشته باشد.
تکلیف گوشیهای موجود چه میشود؟
پیش از آن که آغاز طرح رجیستری موبایل اعلام شود، جمعآوری گوشیهای تلفن همراه اپل از بازار کشور خبرساز شد. به همین دلیل توجه بسیاری از مردم به این موضوع جلب شد و اخبار مربوط به رجیستری گوشیهای تلفن همراه مورد توجه قرار گرفت. از چند روز قبل مدیر کل دفتر مبارزه با کالای قاچاق اعلام کرده بود اگر شرکت اپل تا روز اجرای طرح رجیستری به ثبت نمایندگی رسمی در ایران اقدام نکند، تمام گوشیهای تلفن همراه اپل از بازار جمع خواهند شد. در این خصوص از اول مرداد ۱۳۹۵ چند مرکز فروش محصولات اپل در ایران که وابسته به شرکتهای عمده واردکننده بودند، پلمب و این گوشیها از شبکههای فروش مجازی در اینترنت هم جمعآوری شدند. گرچه این طرح برای همه گوشیهای موبایلی که شرکتهای سازنده آنها در ایران نمایندگی رسمی ندارند، اجرایی شده است؛ اما این موضوع در مورد گوشیهای آیفون به دلیل دربرگیری بیشتر در جامعه و عدم حضور نمایندگی رسمی اپل در ایران خبرسازتر شد.
جمعآوری گوشیهای تلفن همراه به منظور جلوگیری از ورود گوشیهای قاچاق به بازار بوده است. همزمانی این طرح با اجراییشدن طرح رجیستری گمانهزنیهایی از ارتباط این طرح با جمعآوری گوشیهای قاچاق به وجود آورد. انتقاداتی که به این طرح وارد شد این بود که بهتر بود ابتدا ابعاد این طرح و چگونگی استفاده از رجیستری و تکلیف موبایلهای موجود در بازار و فروشندهها مشخص و سپس طرح اجرایی میشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
فازاول طرح تجهیز ترمینال ۲ فرودگاه بینالمللی بندرعباس آغاز شد
مدیرکل فرودگاه های استان هرمزگان فازاول طرح تجهیز ترمینال ۲ فرودگاه بینالمللی بندرعباس آغاز شد شناسهٔ خبر 3735360 - دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴ ۵۳ استانها > هرمزگان jwplayer display inline-block; بندرعباس - مدیرکل فرودگاههای استان هرمزگان از کلید خوردن فاز اول برنامه تجنگاهی به فراز و فرودهای تولید نفت از دوران تحریم تا پسابرجام/ خطر جدی که اقتصاد ایران را تهدید می کرد!
نگاهی به فراز و فرودهای تولید نفت از دوران تحریم تا پسابرجام خطر جدی که اقتصاد ایران را تهدید می کرد از آنجایی که ایران هم جز آن دسته از کشورهایی است که اقتصادی وابسته به نفت دارد به مراتب میزان فروش و قیمت آن اهمیت ویژهای در سیاست گذاری ها داخلی و خارجی آن پیدا میکند به گزاوزیر ارتباطات: نمیتوان برای اجرای طرح رجیستری موبایل تاریخ مشخصی اعلام کرد
وزیر ارتباطات نمیتوان برای اجرای طرح رجیستری موبایل تاریخ مشخصی اعلام کرد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری اظهار کرد میزان تخفیفی که شرکت ارتباطات زیرساخت به شرکت های ارائه دهنده می دهد باید به کاربران نهایی تعلق بگیرد آفتابنیوز به گزارش خبرآنلاین و به نقل از مشروط وزیر ارتباطات برای اجرای طرح رجیستری
zoomit ir - حامد قاسمی نراقی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به شروط خود برای اجرای طرح رجیستر کردن موبایل اعلام کرد به ما تکلیف شده است تا طرح رجیستری را ظرف مدت دوماه اجرا کنیم محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دربارهی طرح رجیستری و اینکه آیا اینوزیر راه و شهرسازی از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد بازدید کرد
صبح امروز صورت گرفت وزیر راه و شهرسازی از طرح توسعه فرودگاه خرم آباد بازدید کرد شناسهٔ خبر 3731753 - پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۴۰ استانها > لرستان jwplayer display inline-block; خرم آباد – عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی صبح امروز پنجشنبه پس از ورود به فرودگاه خرم آباداجرای طرح رجیستری تلفن همراه به تعویق افتاد
در حالی که پیش از این در برخی اخبار مردادماه برای آغاز اجرای طرح رجیستری اعلام شده بود اما اکنون از سوی وزارت ارتباطات اعلام شده که اجرا شدن طرح رجیستری تلفن همراه پس از هماهنگی لازم بین وزارت صنعت معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا اجرایی انجام خواهد شد به گزارش جام جم آفراز و فرود نرخ ارزهای دولتی اعلام شد
فراز و فرود نرخ ارزهای دولتی اعلام شد شناسهٔ خبر 3739733 - شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲ ۰۵ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس jwplayer display inline-block; بانک مرکزی تغییرات قیمتی ارزها را امروز شنبه در مرکز مبادلات ارزی اعلام کرد به گزارش خبرنگار مهر بانک مرکزی امروز شنبه نرخفراز پرسپولیس و فرود استقلال/شکست ناپذیر ها،ضد تساوی ها
فراز پرسپولیس و فرود استقلال شکست ناپذیر ها ضد تساوی ها سرخپوشان پایتخت در لیگ برتر فوتبال فصل شانزدهم نسبت به 2 فصل گذشته صعود چشمگیری داشتند و از قعر به صدر جدول رسیدند به گزارش خبرنگار ورزشی فوتبال و فوتسال باشگاه خبرنگاران جوان قطار لیگ برتر فوتبال که با سرعت در حال حرکت بوداجرای طرح رجیستری تلفن همراه از 5 مرداد
قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت شب گذشته با حضور در برنامه پایش در مورد قاچاق کالا گفت به عقیده من فقط در چند ماه اخیر بحث قاچاق به صورت جدی مطرح شده کشفیات قاچاق در دو هفته اخیر نشان میدهد که این کشفیات در مقایسه با پارسال چقدر بیشتر شده است به گزارش جام جم آنلاین به نقطرح رجیستری موبایل بدون هماهنگی با اصناف اجرایی نمیشود
رئیس اتاق اصناف ایران گفت هیچ تصمیمی برای اصناف بدون هماهنگی با آنها به نتیجه نخواهد رسید به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اتاق اصناف ایران علی فاضلی در نشستی مشترک با مدیرکل مبارزه با قاچاق کالای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و روسای اتحادیه های موبایل سراسر کشور پیرام-
گوناگون
پربازدیدترینها