واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به ازاي هر هزارنفر تنها يک صندلي سينما در البرز وجود دارد!
اين روزها برخي از خانوادهها و جوانان براي پر کردن اوقات فراغت خود، شبکههاي ماهوارهاي را انتخاب ميکنند. در حالي که متوليان با کمي آيندهنگري ميتوانند نه تنها برنامههاي متنوعي را براي جوانان تدارک ببينيد، بلکه با معطوف کردن توجه خود به سمت گسترس فعاليتهاي فرهنگي حلقه گمشده اشتغالزايي را هم بيابند. زماني که خانوادهها براي تماشاي ماهواره صرف ميکنند و به سمت غربزدگي شتاب ميگيرند، ميتوان با ايجاد سالنهاي سينما و تئاتر به کمک مسئولان، اين ظرفيت را در جهت استحکام باورها و ارزشهاي اسلامي کشور پيش برد. اما متاسفانه اين امکان دراستان البرز با داشتن جمعيتي بالغ بر 3 میلیون نفر ناديده گرفته شده و به ازاي هر هزار نفر تنها یک صندلی وجود دارد که خود نشان دهنده بيتوجي به فرهنگ است.
نویسنده : ميترا شهبازي
استان البرز با داشتن جمعیتی حدود 3 میلیون نفر تنها 3 هزار و 150 صندلی سینما دارد. اين تعداد هم یعنی تقریبا به ازای هر یکهزار نفر یک صندلی وجود دارد. اين درحاليست که استانداردی که برای تعداد صندلی های سینما متناسب با جمعیت مطرح میشود، به ازای هر 100 نفر یک صندلی است که در استان البرز این رقم پايينتر از سطح استاندارد است. البته در چند سال گذشته همين تعداد صندلي هم استان البرز نداشت. به طوري که با فعالیتهایی که در زمینه افزایش سالنهای سینما صورت گرفته تعداد صندلیهای سینما استان از 2200 صندلی به حدود سه هزار و 150 صندلی، افزایش یافته است.
سینما یک رسانه دیداری شنیداری مبتنی بر تکنولوژی است که به وسیله آن فعالیت اقتصادی صورت میگیرد و همچنین قابلیت استفاده هنری را داراست، بنابراين توجه به اين رسانه از اهميت بسياري از لحاظ فرهنگي و اقتصادي دارد. با اينکه جمعیت استان البرز به دليل مهاجرت مردم مناطق ديگر به اين استان، در حال افزايش است اما البرز از لحاظ افزایش زیرساختها به خصوص زیرساختهای فرهنگی هنری با کمبودهای زیادی روبرو هست. مراکز سینمایی، از اصليترين کانونهای فرهنگی تاثیرگذار بر فرهنگ اجتماعی در کشور به شمار میآیند، اما تاکنون برای توسعه این صنعت در مناطق محروم کشور اقدام مناسبی صورت نگرفته است. ابزارهاي رسانهاي چون میتوانند در زمینه فرهنگسازی، انتقال مفاهیم ارزشی و پیام انقلاب و همچنین راه کاری برای مقابله با آسیبهای اجتماعی به کار گرفته شوند، در اين بين نيز سینما ابزاری خوب و مناسب با ظرفیت بالا برای انتقال فرهنگ و هنر به شمار ميرود. سينماهاي البرز به حال خود رها شدهاند! در خصوص وضعيت سينماهاي استان البرز معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ميگويد: «در حال حاضر شش سینما با نامهای ساویز، سپنتا، هجرت، سعید، فردیس و پرشین درالبرز فعالیت دارند که سینما ساویز و سینما پرشین مطرح ترین آنها هستند.» ابراهیم شریفی با اشاره به اينکه سینما پرشین و ساویز علاوه بر موقعیت مناسب جغرافیایی از امکانات و تجهیزات به روز نیز برخوردار هستند، ميافزايد: «همین موضوع باعث شده اين دو سينما مخاطبان زیادی را جذب کنند. همچنين سینما سپهر و هجرت به دلیل موقعیت نامناسب جغرافیایی مخاطبان چندانی ندارند و فیلمهای آنان اغلب با استقبال چنداني نيز مواجه نمیشود. علاوه بر سينماهاي نامبرده، سینما سعید هم که در شاهین ویلای کرج واقع شده، سالیان سال است که تعطیل بوده و فیلمی درآن اکران نمیشود.» تا قبل از یک دو سال اخیر علیرغم پتانسیل بالای جمعیتی البرز ، اين استان به لحاظ تعداد صندلي، از شرایط خوبی برخوردار نبود. به طوری که تنها 2200 صندلی را در کل استان وجود داشت. به رغم این افزایش صندلیها باز هم کمبود صندلی محسوس است البته به گفته معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با هماهنگی با سازمان سینمایی حدود 400 صندلی به مجموعه صندلیهای سینمایی استان در روزهاي آتي افزوده ميشود. معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با اشاره به اينکه یک سینمای نیمه تمام در شهر کرج داریم، ميگويد: عنوان اين سینما سپنتاست که ظرفیت بسیار خوبی دارد ولی متاسفانه یکسری بدیهیها دارد که پیگیریهای ارشاد، استانداری و فرمانداری کرج تاکنون بينتيجه مانده است. در حالي که استان البرز از جمعيت زيادي برخوردار است اما با اين حال هنوز متوليان به ابزارهاي رسانهاي و فرهنگي اين استان بيتوجه هستند و زمينه براي حضور رسانههاي غربي فراهمتر ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]