تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837075291




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرایط سخت روحانی و راهی که «باید» برود


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان: نقد بی‌رحمانه دولت‌ها از خود که یکی از شاخص‌ها و معیارهای اصلی یک دولت مدرن و نوگرا تلقی می‌شود، آن هم پیش از اقدام مشابه از سوی رقیبان، عملا به کارآمدی و پایداری آن دولت منجر خواهد شد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران روزهای سختی را سپری می‌کند. این سخن اغراق‌آمیزی نیست و خود او نیز این را انکار نمی‌کند. این سختی البته تنها به این دلیل که او ماه‌های پایانی نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود را سپری می‌کند، نیست. حتی نه به این دلیل که مجبور است به تنهایی از عملکرد سه سال و نیم اخیرش دفاع کند. به هر حال او برای مردم ایران یعنی کسانی که به رأی آنها در انتخابات سال آینده نیازمند است، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

بخش زیادی از این سختی فکر می‌کنم به مخالفان حرفه‌ای او مربوط می‌شود که احساس می‌کنند روحانی ماه‌های پایانی ریاست‌جمهوری خود را سپری می‌کند. این احساس آنها را وادار کرده بی‌امان و بی‌رحمانه دولت روحانی و شخص او را مورد حمله قرار داده و آنها را در نزد افکار عمومی شکست‌خورده جلوه دهند.

شرایط بی‌تردید بسیار سخت است؛ اما اگر آقای رئیس‌جمهور مترصد است پاسخگویی به آنچه را که تأثیرگذار بر افکار عمومی است به روزهای نزدیک به انتخابات و ساعت ۲۵ موکول کند به باور من اشتباه استراتژیک بزرگی را مرتکب خواهد شد. زمان دفاع از دولت، امروز است نه فردا. هرچند اگر این اتفاق هم رخ دهد به آن معنا نیست که او رأی مورد نظرش را از بدنه جامعه در انتخابات آینده دریافت نخواهد کرد اما اینکه روحانی رأی مثبت اعتراضی از رأی‌دهندگان دریافت کند، صرفاً کار خود را برای آینده سخت‌تر خواهد کرد.

برای پرهیز از این اتفاق، دولت و شخص رئیس‌جمهور نیازمند نقد بی‌رحمانه خود، قبل از اقدام مشابه از سوی مخالفان هستند. از سوی دیگر به این باور اعتقاد دارم که سختی‌های دهشتناک رئیس‌جمهور روحانی بیش از آنکه ناشی از ماهیت خود مشکلات باشد، عمدتاً ناشی از فقدان دفاع مؤثر او و نزدیکانش از عملکردی است که شاید بهترین نباشد، اما نمره قبولی خوبی را دریافت می‌کند.

روحانی در ارزیابی اقدامات یک سیاستمدار نواندیش، ممکن‌ترین‌ها را برای مردم و کشورش فراهم کرد. در حالی که با میراثی از ویرانی اقتصادی، جامعه‌ای ملتهب و نگران و تخریبی هولناک در سیاست خارجی و اعتماد بین‌المللی در سال ۲۰۱۳ روبه رو بود و قدرت را در دست گرفت.

بعید است جامعه ایرانی شرایط پیش از این سال و عصر ماجراجویی‌های محمود احمدی‌نژاد را فراموش کنند، اما این برای آقای روحانی کافیست؟ مسلماً پاسخ منفی خواهد بود، اگر نتواند در آینده: «اولاً، واقعیت دستاوردهای دولت و شرایط قبل و پس از به قدرت رسیدنش را آنگونه که هستند برای مردم به نمایش بگذارد و توضیح دهد. ثانیاً، قبل از مخالفان کارکشته و حسابگرش، به نقد خود بپردازد».

در واقع بخش زیادی از انتقادی که به رئیس‌جمهور می‌شود و به نظر من هم انتقاد درستی است، آن است که به رقبای خود اجازه نقد ویرانگر مستند می‌دهد. تا اینجا البته مشکلی نیست. مشکل آن است که دولت قبل از مخالفان، خود را از نقد بی‌رحمانه خویش در نزد افکار عمومی محروم کرده، در حالی که چنین نقدی مورد انتظار جامعه‌ای است که همچنان به او اعتماد دارد.

شاید فقط این بیان یک تاریخ باشد اما انتخابات پارلمانی فوریه سال جاری نشان داد سازمان رأی تضمین‌شده مستقل حسن روحانی به نسبت سال ۲۰۱۳ تقریباً دست‌نخورده باقی مانده. اکنون نحوه استفاده از این ذخیره ملی مهم است. شعار حمایت از دولت و شخص حسن روحانی کلیدواژه اصلی بسیاری از کاندیداها در موفقیت انتخاباتی بود. نباید این موضوع را فراموش کنیم. اما آیا رئیس‌جمهور ایران با موانعی در این زمینه روبه‌روست؟

یکی از نزدیکان او می‌گوید «اشتباه نکنید. اتفاقا شرایط سخت نیست. بلکه خیلی خیلی سخت است! خونسردی و ترجیح سکوت رئیس‌جمهور به دو دلیل است؛ اول، نکشاندن اختلافات به عرصه عمومی و حفظ آرامش مردم و دوم، وارد نشدن به واکنش‌ها و مجادلاتی که مخالفان انتظار آن را دارند.»

او می‌گوید: «تا آنجا که به رئیس‌جمهور مربوط می‌شود، وی معتقد است مردم هرچند ناراضی و منتقد، اما شرایط و محدویت‌ها را به خوبی درک می‌کنند. این برای او کافی است.»

لازم نیست طرفدار حسن روحانی باشیم تا این دست دیدگاه‌ها را باور داشته باشیم. در یک نمونه اخیر از انتشار حقوق تعدادی از مدیران دولتی، تفاوت فضای ایجاد شده منفی برای روحانی و دولتش تا به آن حد تهدیدآمیز نشد که او را به محاکمه افکار عمومی بکشاند. نقد دولت از خود و عذرخواهی ناشی از آن در این زمینه نقش بسیار مهمی را ایفا کرد. نکته اصلی در همین جاست: «نقد بی‌رحمانه دولت از خود» که مهم‌ترین ویژگی دولت‌های واقع‌گرا و مدرن در عصر کنونی تلقی می‌شود.

در این زمینه بی‌شک انکار واقعیات کمکی به رئیس‌جمهور و دولت او نخواهد کرد. انکارها و تکذیب‌ها کمکی به پروسه اعتمادسازی یک دولت نمی‌کند و تنها این فرصت را در اختیار مخالفان می‌گذارد که او را زیر ضربات بی‌رحمانه‌تری قرار دهند. در حالی که با یک نگاه عمومی اگر دولت‌ها (و در این مورد دولت حسن روحانی) پیش از مخالفان، خود اقدام به نقد بی‌رحمانه خویش نمایند، نه‌تنها صداقت یک دولت واقع‌گرا را در برابر افکار عمومی به نمایش و قضاوت می‌گذارند، بلکه به‌گونه‌ای دمکراتیک با همراهی عمومی، مخالفان را عملاً خلع سلاح خواهند کرد.

به سخن واضح‌تر، نقد بی‌رحمانه دولت‌ها از خود که یکی از شاخص‌ها و معیارهای اصلی یک دولت مدرن و نوگرا تلقی می‌شود، آن هم پیش از اقدام مشابه از سوی رقیبان، عملا به کارآمدی و پایداری آن دولت منجر خواهد شد. این شناخته شده‌ترین ویژگی دولتی مدرن و جامعه‌ای پویا به سوی دموکراسی است.





۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن