واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وقتی خواب میبینیم چه اتفاقی در بدنمان میافتد؟
بخش هیپوکامپ مغز که بستر خاطرات محسوب میشود، با رؤیاهای ما در تعامل است. آمیگدال یا بادامک مغز، یک بخش کلیدی در ارتباط با احساسات است و به همین دلیل در عالم خواب، درگیر احساسات ناشی از ترس یا خوشحالی میشویم.
یکی از عجایب خلقت انسان، به خواب رفتن و خواب دیدن است. بهراستی به لحاظ علمی چه اتفاقی در بدن ما میافتد؟ با ما همراه باشید تا سر از این اعجاب علمی درآورید.
![وقتی خواب میبینیم چه اتفاقی در بدنمان میافتد؟ وقتی خواب میبینیم چه اتفاقی در بدنمان میافتد؟](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1395/5/20/613144_819.jpg)
همه اتفاقات از ساقه مغز شروع میشود و شما خیلی ناخودآگاه به حالت خواب فرومیروید. با ورود به مرحله REM یا حرکت سریع چشم، حرکت ماهیچهها متوقفشده و چشمها بهطور موقت فلج میشوند. در همین حال، سلولهای عصبی ساقه مغز شما ممکن است بهطور نامنظم جرقه بزنند. بعضی از متخصصان بر این باورند که "خواب دیدن” انسانها در اثر سیگنال ناشی از این جرقههاست. چراکه مغز تلاش میکند این سیگنالها را معنادار کند. بخشهایی از کورتکس پیشانی مغز شما -بخشی که مسئول دروغ گفتن است- به حالت آفلاین میرود! بنابراین در عالم خواب موقعیتهای زمانی و مکانی از هیچ منطق و دلیلی پیروی نمیکنند. ازاینرو، در یک دقیقه شما سر کلاس نشستهاید و استرس امتحان دارید و یک دقیقه بعد میتوانید پرواز کنید. بخش هیپوکامپ مغز که بستر خاطرات محسوب میشود، با رؤیاهای ما در تعامل است. آمیگدال یا بادامک مغز، یک بخش کلیدی در ارتباط با احساسات است و به همین دلیل در عالم خواب، درگیر احساسات ناشی از ترس یا خوشحالی میشویم. حتی اگر منظرهای برای دیدن وجود نداشته باشد، قشر بینایی مغز تصاویر را بهصورت زنده در ذهن شما فراهم میکند. بنابراین میتوانید خیلی از رویدادها را در ذهن خود مشاهده کنید.
![وقتی خواب میبینیم چه اتفاقی در بدنمان میافتد؟ وقتی خواب میبینیم چه اتفاقی در بدنمان میافتد؟](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1395/5/20/613145_514.jpg)
بیشتر اوقات، خواب را در مرحله REM میبینیم. هرچند که میتوانید رؤیاهای غیر REM هم داشته باشید که شکل متفاوتی دارند. مثل زمانی که در حین رانندگی، برنده شدن در قرعهکشی را تصور میکنید. هرچند که اکثر مردم فقط 1 تا 2 ساعت کل خواب را در حالت REM سپری میکنند، اما بیشتر آنها خوابهای خود را به یاد نمیآورند. دلیل این امر بهطور دقیق مشخص نیست اما میتواند ناشی از یک مکانیزم مقابلهای باشد. اگر شما مسائل زیادی را به خاطر سپرده باشید، ذهن شما برای تمیز واقعیت و رؤیا بهزحمت زیادی خواهد افتاد! درواقع، مطالعات محققان درزمینهٔ خواب به دودسته تقسیمشده است: چرا شما خواب میبینید؟ چرا این خوابها را میبینید؟ (دیدن این خوابها تصادفی است یا زاییده احساسات شماست؟) خواب دیدن شاید بتواند با بازسازی رویدادها و خاطرات به پردازش احساسات پیچیده شما در زندگی کمک کند. یا به بیانی سادهتر، دنیای مجازی خواب، ممکن است شمارا برای رویارویی با دنیای حقیقی آمادهتر سازد. منبع: فارنت
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۹ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - 11 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]