واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > زنجان - روزنامه همشهری زنجان نوشت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در مهمترین بخش از اظهارات خود در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد به موضوع کمبود تختهای بیمارستانی پرداخت.
دکتر «علیرضا بیگلری» با بیان اینکه در کل استان کمبود تختهای بیمارستانی احساس میشود، توضیح داد: کشورهای پیشرفتهای چون ژاپن برای هر 1000 نفر، 13 تخت بیمارستانی دارند. این میزان در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی 15 تخت و کشورهای پیشرفته اروپایی 8 تا 10 تخت است. نکته قابل توجه اینجاست که کشورهای مذکور در مبحث پیشگیری بسیار موفق عمل کردهاند و در تصادفات آمار صدمات بسیار پایینی دارند، که باعث شده نیاز به تخت آنها بسیار کمتر از ایران باشد. با این حال در کشور ما برای هر هزار نفر1/6تخت وجود دارد که این میزان در استان زنجان به 1/3 تخت میرسد. این آمار نشان میدهد که تا چه حدی کمبود داریم.
بیگلری ادامه داد: اگر بیمارانی که از تکاب، بانه و بیجار برای درمان به زنجان مراجعه میکنند را محاسبه کنیم، جمعیت تختهای بیمارستانی به نیم نفر در هر هزار نفر کاهش پیدا میکند. از طرفی دیگر کمبود نیروهای بیمارستانی مانند پرستاران هم بر مشکلات موجود دامن زده است. با این حال پس از انقلاب تنها کشوری بودهایم که اینچنین افزایش نیروی کار در حوزه درمان و بهداشت داشتهایم، اما باز هم احساس نیاز میکنیم. وضعیت بیمارستان ولی عصر (عج)
وی در بخش دیگری از اظهارات خود درباره وضعیت بیمارستان ولی عصر (عج)سخن گفت. بیگلری در مورد این مکان که مدتی پیش برای بازسازی، تخریب شده بود اظهار کرد: برای شروع عملیات عمرانی، کارهای اداری را به سرانجام رساندهایم. هم اکنون نیز در حال بازبینی نقشههای فاز اول عملیات عمرانی هستیم. از جایی که ساخت پروژههای بیمارستانی بسیار سخت و نیازمند دقت بالایی است، زمان بیشتری باید صرف این مرحله کرد. جلسات متعددی برگزار شده تا تمامی موارد به درستی در جای خودش ساخته شود. در این خصوص استانداری زنجان و وزارت بهداشت نظارت و کمک جدی دارند.
بیگلری با تأکید بر اینکه قرار داد با پیمانکار پروژه بیمارستان ولیعصر(عج) 36 ماهه است، ادامه داد: کلنگ زنی این طرح در شهریور، همزمان با سفر دکتر قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت انجام خواهد شد.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی به بیمارستانهایی اشاره کرد که در شهرستانهای استان احداث شده و هیچ کارکردی ندارند. وی گفت: این بیماستانها علاوه بر اینکه کارکردی ندارند، موجب ضرر مالی نیز شده اند. چون هیچ توجیه اقتصادی برای ایجاد آنها در نظر نگرفتهاند. این موضوع به خصوص در شهرستانهایی چون ایجرود و ماهنشان دیده میشود. مکانهایی که اصلا نیاز به بیمارستان ندارند. زیرا اغلب بیماران برای درمان خود به شهرستانهای دیگر مراجعه میکنند. اگر در این شهرستانها آمبولانسهای مناسب یا هلیکوپتر مهیا میشد، بهتر جواب میگرفتیم. وضعیت آموزشی
بیگلری با اشاره به ارتقای تعداد رشتههای دانشگاه علوم پزشکی، در خصوص وضعیت آموزشی این دانشگاه گفت: مهمترین مسئلهای که موجب شد دانشگاه علوم پزشکی زنجان حائز رشد کیفی شود؛ توجه به مبحث آموزش است. اکنون دانشگاه ما یکی از دانشگاههایی است که در کشور دیدگاه مناسبی نسبت به رویکرد آموزشی آن وجود دارد. این موضوع درحالی است که دانشگاه علوم پزشکی استان سال 84، یکی از ضعیفترین دانشگاههای پزشکی کشور در تحصیلات تکمیلی بود؛ اما در حال حاضر به جایی رسیدهایم که در رشتههای تخصصی و اصلی وضعیت بسیار خوبی داریم.
وی افزود: هم اکنون نزدیک به 60 رشته مقطع در دانشگاه علوم پزشکی زنجان تدریس میشود. وقتی تعداد رشتهها افزایش مییابد، اساتید مطرح بیشتری جذب میشوند. همچنین موجب تربیت پزشکان بومی برای زنجان است.
بیگلری یکی از مهمترین برنامههای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص آموزش را ایجاد رشتههای پزشکی بین رشتهای عنوان کرد و توضیح داد: این رویداد برای نخستین بار است که در کشور رخ میدهد. کشورهای پیشرفته در حوزه سلامت توجه ویژهای به این مقوله دارند. به همین دلیل وزارت بهداشت نیز این وظیفه را به فعالان حوزه آموزش پزشکی زنجان محول کرده است تا رشتههای پزشکی که در کشور وجود ندارد را در زنجان تأسیس کنیم. اورژانس هوایی
بخش بعدی سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص وضعیت اورژانس هوایی زنجان بود. وی در این زمینه گفت: اورژانس هوایی به صورت اختصاصی توسط وزیر بهداشت پیگیری میشود، اما به دلیل اینکه زنجان از جمله استانهایی است که سامانه هلی کوپتر و هوانیروز ندارد، راه اندازی اورژانس هوایی زنجان با مشکل رو به روست. با این وجود نوع پرنده مشخص شده و در حال حاضر نیز آشیانه فرود و محل اسکان خلبانان در بیمارستان آیت الله موسوی به صورت دقیق مهندسی و آماده میشود. همچنین توصیهای وجود دارد که آشیانه در نزدیکی فرودگاه باشد تا از نظر تانکر و مخزن سوخت مشکلی به وجود نیاید. آموزشهای پیشگیری
بیگلری یکی از مؤثرترین راهها برای پیشگیری از بیماریها را آموزش در مدارس دانست. آموزش پیشگیریهای پزشکی برای دختران در مدارس بسیار مهم است. زیرا آنها مادران فردا هستند و نسل آینده جامعه را تربیت خواهند کرد. اگر به این دختران در حین تحصیل نحوه زندگی سالم آموزش داده شود، تبدیل به یک عادت برای آنها و نسلهای بعدی خواهد شد. این روش بیشتر مقرون به صرفه و مؤثرتر خواهد بود. موضوعی که در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: برای مثال اگر از همان کودکی آموزش داده شود که غذاهای با چربی و نمک بالا خورده نشود، این موضوع تبدیل به عادت میشود و به نسلهای بعدی انتقال مییابد. در نهایت موضوعی که شاهد آن خواهیم بود، پیشگیری از بسیاری بیماریها در خانواده است. 46
چهارشنبه 20 مرداد 1395 - 13:07:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]