تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836993024
تجارت مونسانتو، از سم تا محصولات تراريخته
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تجارت مونسانتو، از سم تا محصولات تراريخته
عباسي به روند توليد محصولات تراريخته در شركت مونسانتو اشاره ميكند و ميافزايد: شركت مونسانتو ابتدا سم علفكش را توليد كرد و فروخت. بعد گياه مقاوم...
نویسنده : زهرا چيذري
عباسي به روند توليد محصولات تراريخته در شركت مونسانتو اشاره ميكند و ميافزايد: شركت مونسانتو ابتدا سم علفكش را توليد كرد و فروخت. بعد گياه مقاوم به علفكش را توليد كرد و فروخت. اين در حالي است كه شما وقتي گياه مقاوم به علفكش داشته باشيد بايد از سم استفاده كنيد و اگر در گذشته كشاورز يكبار قبل از كشت سم ميزد حالا بايد چهار بار حين كشت هم سم بزند زيرا گياه هرز از بين نميرود كه اين مسئله با اين ادعا كه هدف از توليد محصولات تراريخت جهان عاري از سم است در تعارض قرار دارد. بنا به تأكيد اين استاد بيوتكنولوژي مولكولي با توليد محصولات تراريخته مصرف سم گلايفويست سه برابر بيشتر شده است و ما به عنوان يك محقق بايد كارمان را انجام دهيم.
رسايي اما با ورود به بحث ميگويد: با استفاده از تراريختهها توليد 22 درصد افزايش و مصرف آفتكشها 37 درصد كاهش پيدا كرده است.
عباسي اما در پاسخ به اين دفاع از تراريختهها تأكيد ميكند: آفتكشكلي است اما مصرف گلايفويست كه سم مخصوص تراريختههاست سه برابر افزايش پيدا كرده و اين سم از توليدات انحصاري مونسانتو است كه با نام تجاري راند آپ عرضه ميشود.
اطلاعات متناقض درباره تراريختهها
عباسي با تأكيد بر لزوم صداقت در رابطه با موضوع تراريختهها ميافزايد: ما از يك سو ادعا ميكنيم هيچ محصول تراريختهاي در كشور نداريم و از سوي ديگر مطابق آمار منتشر شده در سايت ISAAA به عنوان مرجع معتبر تراريختهها در سال 2005، 3/1 ميليون هكتار زير كشت تراريخته است.
البته من معتقدم اين عدد درست نيست چراكه كل برنج زير كشت در كشورمان 400 هزار هكتار است. در برابر اين وقتي از رئيس ستاد زيست فناوري درباره كشت تراريختهها سؤال ميشود، ميگويد: ما يك وجب هم كشت تراريخته نداريم. اين تناقضات براي مردم ايجاد مشكل ميكند و جمعپذير نيست. آخرين عدد اعلام شده حكايت از توليد 120 تن برنج تراريخته دارد كه به معناي كشت 60 هكتار زمين است. اين برنجها وارد بازار شدهاند بدون اینکه هيچگونه برچسبي روي آنها بخورد. اين در حالي است كه بايد مسير كار انجام شود و تأييد محيطزيست و بهداشت را داشته باشد و در نهايت هم برچسبگذاري شود تا مصرفكننده اين محصولات با آگاهي نسبت به تراريخته بودن آنها حق انتخاب داشته باشد. در حال حاضر هم در بين 68 كشور جهان كه كار برچسبگذاري محصولات تراريخته انجام ميشود، در 39 كشور این کار اجباري است. 10 كشور مانند برزيل، چين و ژاپن و بعضی كشورهاي اروپايي و استراليا بايد بیشتر محصولاتشان را ليبل بزنند و 15 كشور مانند بوليوي و هندبرخی محصولاتشان را ليبل ميزنند و تنها كشورهايي كه هيچگونه برچسبگذاري براي محصولات تراريخته ندارند ايران، امريكا و كاناداست. در ايران اما به دليل آمار و ارقام و اطلاعات متناقضي كه از سوي دستگاههاي مسئول ارائه ميشود به همه خوراكيهاي خود شك دارند. اين در حالي است كه اگر هم در كشور كشت تراريخته داشته باشيم، كم است.
170 كشور GMO نميكارند
چرا در حالي كه ميزان كشت تراريختهها در كشورمان پايين است سايت مرجع جهاني تراريختهها آمار كشت 3/1 ميليون هكتاري تراريختهها در ايران را منتشر ميكند؟
دكتر اردكاني در پاسخ به سؤال ميگويد: زيرا ميخواهند ايران را يك كشور فعال در حوزه GMO معرفي كنند و در سايت ISAAA ايران به عنوان توليدكننده GMO معرفي شده است.
وي درباره هدف و چرايي اين سياست ميافزايد: مطابق آمار مونسانتو 11 درصد زمينهاي زير كشت دنيا طي 20 سال GMO ميكارند. اين در حالي است كه 89 درصد GMO نميكارند، در دنيا 27 كشور از 200 كشور توليد GMO دارند و از اين 27 كشور برخي كشورها تنها 10 هكتار زمين را زير كشت برده است.
بنا به تأكيد وي 20 سال طول كشيده اما مونسانتو با تمام گروه سرمايهدارياش هر كاري كرده نتوانسته كشورهاي بزرگ را به جز امريكا، كانادا، برزيل و آرژانتين وارد توليد انبوه محصولات تراريخته كند و كشورهايي مانند چين و هند توليداتشان كم است. 75 درصد از توليدات GMO جهان چهار محصول سويا، ذرت، كلزا و پنبه است. ظرف 20 سال هيچ ماده ديگري وارد اين حوزه نشده است و مونسانتو روي اين چهار محصول تمركز كرده تا غذاي جهان را تأمين كند. ابهام اينجاست بعد از 20 سال 75 درصد GMO جهان در چهار كشور امريكا، كانادا، برزيل و آرژانتين توليد ميشود.
با توجه به نفوذ اين كشورها در سيستم غذايي دنيا قيمتگذاري اين محصولات هم در انحصار اين چهار كشور است و مدعي هستند كه 94 درصد كل سوياي جهان تراريخته است در صورتي كه طبق آماري كه در ISAAA در نموداري منتشر شده، تنها 30 درصد سوياي جهان GMO است و 70 درصد آن غير تراريخته است زيرا از 200 كشور دنيا 170 كشور GMO نميكارد.
چرايي سوياخور شدن ايرانيها
اردكاني با اشاره به جلسهاي كه با دكتر حسين رستگار رئيس آزمايشگاههاي مرجع سازمان غذا و دارو داشته، ميگويد: در آن جلسه دكتر رستگار هم تأكيد ميكرد حتي در صورت منع واردات محصولات GMO اين محصولات به صورت قاچاق وارد كشور ميشوند و ما چون نميتوانيم جلوي محصولات قاچاق را بگيريم پس چارهاي نداريم كه اين محصولات را وارد كنيم. اين در حالي است كه 70 درصد سوياي جهان GMO نيست و از آن 30 درصد 94 درصدش را چهار كشور امريكا، كانادا، برزيل و آرژانتين توليد ميكنند. چرا 70 درصد سوياي غير GMO در حوزه تجارت جهاني سويا وارد نشده و تجارت سويا در دست اين چهار كشور توليدكننده سوياي GMO است؟ اصلاً توليدات 170 كشوري كه GMO توليد نميكنند، كجا ميرود و سؤال ديگر اينكه اصلاً چه اتفاقي افتاده كه مردم ما سوياخور شدهاند؟ اردكاني با اشاره به آمار ارائه شده از سوي رسايي ميافزايد: 3تريليون وعده غذاي مصرف شده در جهان GMO است. طبق گفته دكتر رسايي 80 تا 70 درصد غذايي مردم امريكا GMO است، بنابراين ميتوانيم نتيجه بگيريم كه اين 3 تريليون وعده غذا درصد اصلياش در همان امريكا مصرف ميشود.
نفوذ
دكتر عباسي هم با ورود به بحث ميافزايد: در سايت مرجع محصولات تراريخته اعلام ميشود 3/1 ميليون هكتار از زمينهاي ايران زير كشت GMO است در حالي كه ما اگر كشت GMO داشته باشيم، بسيار محدود است. بنابراين آيا ميتوان اينگونه نتيجه گرفت كه آن 181 ميليون هكتار هم نوعي آمارسازي براي عاديسازي كشت تراريختههاست؟
وي با اشاره به صحبتهاي رهبري درباره نفوذ و دخالت در مراكز تصميمسازي و تصميمگيري ما تصريح کرد: در اينجا هم با آمار و ارقامي كه ارائه ميشود ميخواهند ما را به اين نتيجه برسانند كه دنيا دارد به سمت استفاده از محصولات تراريخته حركت ميكند پس خوب است و ما هم به همين سمت حركت كنيم و توليد و زيركشت بردن يك ميليون هكتار محصولات تراريخته در برنامه ششم توسعه وارد ميشود.
دكتر اردكاني هم در اينباره ميگويد: ما با آمار و ارقامي مواجه ميشويم و ما را به اين نتيجه ميرساند كه بايد به اين سمت برويم. اين در حالي است كه آمار كاشت GMO به دليل منفي شدن نظر جهاني دارد منفي ميشود و مونسانتو نگران اين منفي شدن نظر جهان درباره اين محصولات است. اين استاد دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به نظرسنجي كه در 15 جولاي 2015 در امريكا درباره GMOها صورت گرفته، است ميافزايد: در اين نظرسنجي از مردم پرسيده شده اگر محصولات GMO برچسبگذاري شود آيا شما آنها را ميخوريد يا نه؟ 49 درصد مردان و 65 درصد زنان گفتهاند« نه!»
GMOها ارزانتر
بنا به تأكيد رسايي اما يكي از مهمترين مزيتهاي GMOها اين است كه اين محصولات حداقل 30 درصد نسبت به محصولات عادي ارزانتر است؛ موضوعي كه به باور دكتر اردكاني براي در اختيار گرفتن بازار جهاني نرخ داده است. رسايي باز هم تأكيد ميكند: شرايط به طرفي ميرود كه ما ناگزيريم از محصولات تراريخته استفاده كنيم و نبايد همه چيز را با توهم توطئه ديد. اردكاني اما در پاسخ به وي از بازديد نمايندگان شركت مونسانتوي امريكا در روزهاي اخير از زمينهاي كشاورزي شمال خبر ميدهد. وي در ادامه با بيان اينكه در امريكا يك فرضيه از MIT درباره ارتباط بيماريها با غذاي GMO كه 20 سال است در امريكا مصرف ميشود را بررسي میكنند و اگر اين فرضيه ثابت شود سيستم مونسانتو را به هم ميريزد. اردكاني تصريح ميكند: ما بايد در وهله نخست اگر قرار است واردات داشته باشيم از محصولات غير تراريخته وارد كنيم، سيستمهاي سفارشدهنده و تأمينكننده غذاي مردم ايران ميتوانند از محصولات غيرتراريخته واردات داشته باشند چراكه ما پول ميدهيم و غذا ميخريم. دوم اينكه تحقيقات در اين حوزه در ايران بايد ادامه داشته باشد ولي بايد تمام ارزيابي ما در اين باره روشن باشد. بنا به تأكيد وي، تحقيقات براي ورود هر GMO به مرحله تجاريسازي چيزي حدود 10 سال زمان و 50 تا 100 ميليون دلار هزينه نياز دارد به همين خاطر هم هست كه شركت مونسانتو هم روي چهار محصول تمركز كرده است.
از 15 سال واقعي تا 50 سال غيرواقعي
دكتر عباسي با بيان اينكه 20 سال است در اين حوزه چالش وجود دارد، تأكيد ميكند: هنوز هيچ كس نتايج ارزيابيهاي صورت گرفته را بيرون نداده تا خيال مردم و دانشمندان راحت شود. رسايي هم با پذيرش لزوم تحقيقات علمي از برخي بزرگنماييها و ايجاد رعب و وحشت در مردم در زمينه محصولات تراريخته ميافزايد: هيچ بيوتروريسمي در كار نيست و اينها همه توهم توطئه است.
عباسي اما در برابر اين صحبتها تأكيد ميكند: بزرگنمايي از هر دو طرف صورت گرفته است. به طور مثال براي اصلاح نباتات ميتوان دو رقم گياه را با هم تلاقي داد و بعد از چند نسل به نتيجه دلخواه رسيد. رئيس انجمن ژنتيك ايران در مصاحبهاي اعلام كرده بود، ما با روش سنتي اصلاح نباتات 50 سال طول ميكشد تا تغييرات ژنتيكي دلخواهمان را روي گياهان انجام دهيم اما من كه متخصص اين حوزه هستم ميدانم طولانيترين روش سنتي اصلاح نباتات 12 تا 15 سال طول ميكشد.
از سوي ديگر به گفته ايشان ظرف يكسال ميتوان يك گياه تراريخته توليد كرد در حالي كه باز هم چون خود من در اين حوزه فعاليت دارم ميدانم كه توليد يك گونه تراريخته و انجام مراحل ارزيابي و غيره حداقل 6-5 سال طول ميكشد، آيا اين بزرگنمايي نيست؟ رسايي هم با پذيرش بخشي از اين بزرگنمايي به فعاليتهاي حوزه بيوتكنولوي در وزارت بهداشت اشاره و تأكيد ميكند: وزارت بهداشت در اين حوزه بسيار ليبرال عمل كرده و نتيجه هم بسيار مشعشع بوده است و توانستهاند محصولات اين حوزه را وارد كتابهاي مرجع كنند. به گفته وي، 60 درصد كل سرمايهگذاري در حوزه زيستفناوري در حوزه پزشكي و سهم كشاورزي زير 30درصد است.
رسایی با پذيرش برچسبگذاري محصولات تأكيد ميكند: بايد ما هم در اين حوزه وارد شويم. به باور اين استاد دانشگاه بحث درباره محصولات تراريخته از حوزه علمي خارج شده است در حالي كه اين يك روند علمي اجراشونده است و كسي نميتواند جلوي آن را بگيرد. يك دليل آن هم اين است كه ارزانتر است. عباسي اما با اشاره به توليد برنج تراريخته با وارد كردن ژن سم BT به بدن گياه ميافزايد: وقتي ما اين ژن را وارد گياه ميكنيم اين سم در داخل گياه پيوسته توليد ميشود آيا با خوردن اين گياهي كه ژن توليد سم در آن وجود دارد و سم توليد ميكند براي بدن انسان مشكلي ايجاد نميشود؟
رسايي معتقد است اين سم هم از جنس پروتئين است و در بدن انسان به اسيدهاي آمينه تجزيه ميشود.
عباسي اما در برابر اين پاسخ توضيح ميدهد: كشاورزان وقتي ميخواهند از سم B. T استفاده كنند در مراحل اوليه رشد است تا آثار آن در هنگام برداشت از بين برود. در اينجا اما ما ژن توليد سم BT را وارد دانه برنج كردهايم تا كرم ساقهخور را از بين ببرد و اين سم پيوسته توليد ميشود. رسايي اما همچنان نميپذيرد كه اين سم در بدن انسان موجب مسموم شدن شود و معتقد است پروتكلي در اين باره وجود دارد.
فرصت يا تهديد
دارو تنها براي بيماران است و غذا را همه مردم مصرف ميكنند. آيا اين نميتواند دليل بروز حساسيت روي موضوع تراريختهها باشد؟
رسايي در پاسخ به اين نكته ميگويد: توليد داروهاي بيو با استفاده از دستكاري ميكروارگانيسمهاست و اگر اين ميكروبها از آزمايشگاه فراتر روند بيشتر ميتوانند مردم را دچار مشكل كنند. وي با اشاره به پيشرفتهايي كه در اين زمينه در حوزه پزشكي داشتهايم، ميافزايد: در اين زمينه ما آنچنان پيشرفت كردهايم كه در حوزه سلولهاي بنيادي در دنيا مطرح هستيم اما چون كليساي كاتوليك با هرگونه دستكاري در سلول تخم مخالف است در غرب در اين حوزه پيشرفتي نداشتهاند اما در حوزه كشاورزي بسيار جلو رفتهاند و اگر امنيت غذايي دنيا را در دست بگيرند هيچ چيزي باقي نميماند. بنا به تأكيد عباسي، كمپاني مونسانتو به زودي ميتواند توليد بذر دنيا را در اختيار بگيرد و اين بذرها را به صورت يكبار مصرف در ميآورند و در نهايت با كاهش قيمت بذر كاري ميكنند كه ديگر توليد محصولات ارگانيك به صرفه نيست.
خريد تراريخته و فروش به سمت محصولات ميز تراريخته
رسايي فضاي بحث را به سمت جهتگيري سياسي ميبرد و ميگويد: در حال حاضر رسانههاي اصولگرا بيشترين ورود را به بحث تراريختهها داشتهاند. در حالي كه سرسختترين منتقد تراريختهها خانم دكتر ابتكار است و اولين مزرعه حفاظت شده محصولات تراريخته در زمان دكتر احمدينژاد افتتاح شد.
عباسي اما از پشت پردههايي سخن ميگويد كه موجب ميشود تا بازرگان ما سوياي تراريختي را كه 50 سنت ميخرد يك دلار با كشور حساب كند، در حالي كه سوياي غير تراريخت يك دلار است. وي با اشاره به برنامه ششم توسعه از نفوذ در حوزههاي تصميمسازي كشور ميگويد و تصريح ميكند: مشكل كشاورزي ما تراريخته نيست و سيستم حمايتي نادرست موجب شد تا در برخي از محصولات مانند پنبه كاهش توليد داشته باشيم. بنا به تأكيد عباسي، در بحث پنبه تراريخته هم احتمال بروز حساسيت مطرح است علاوه بر اينكه ميتواند اكوسيستم كشور را به هم بريزد يا مثلاً اگر با برنج تراريخته كرم ساقهخوار را حل كنيم ديگر حشرات آفت در غياب آفت غالب بروز پيدا ميكنند؛ براي آنها بايد چه كرد؟ عباسي با بيان اينكه دوستان موافق تراريختهها ميگويند سند بياوريد كه تراريختهها مشكل دارند، ميافزايد: كساني كه ميخواهند اين محصولات را رهاسازي كنند بايد سندي ارائه كنند كه تراريخته ما مشكلي ندارند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به مقاله يكي از دانشجويانش كه بنا بود در مجله ايمني زيستي منتشر شود، ميگويد: در اين مقاله به يكي، دو مورد بروز حساسيت با مصرف محصولات تراريخته اشاره شده بود اما به دانشجوي من گفته بودند بايد اين پاراگراف را حذف كني تا مقالهات منتشر شود. اين همه حساسيت براي چيست؟ يا اينكه كلزا و سويا بومي ما نيست اما ذائقه مردم را به اين سمت تغيير دادهاند و از سوي ديگر مصرف روغن ما 5/2 برابر دنياست كه اگر همين اصلاح شود ما نيازي به واردات گسترده دانههاي تراريخت نداريم. در حوزه شركتهاي دانش بنيان هم از 13 شركت دانشبنيان، 11 تا در عرض 4-3 سال اخير تأسيس شدهاند و در اكثر آنها 5-4 نفر از اساتيد حوزه بيوتكنولوژي حضور دارند كه كنار هم چيدن قطعات اين پازل در كنار يكديگر كمي غيرعادي به نظر ميرسد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
عضو هیأت رئیسه انجمن ارگانیک ایران: عمرانی: تولید و انبوهسازی محصولات تراریخته ۵ سال تعلیق شود/حیات غیب: سطح
عضو هیأت رئیسه انجمن ارگانیک ایران عمرانی تولید و انبوهسازی محصولات تراریخته ۵ سال تعلیق شود حیات غیب سطح کشت تراریخته در دنیا از ۲۰۱۵ روبه کاهش است انجمن ارگانیگ مخالف تولید و واردات ترایخته است عضو هیأت رئیسه انجمن ارگانیک ایران با اشاره به بندی در لایحه برنامه ششم توسعه مبوزیر بهداشت: محصولات تراریخته را «نفی» یا «حمایت» نمیکنیم
جامعه > سلامت - ایسنا نوشت وزیر بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درباره تفاهمنامه همکاری میان وزارتخانههای بهداشت و جهاد کشاورزی درباره واردات محصولات تراریخته به کشور گفت طی ۸ تا ۱۰ سال گذشته هیچ اتفاق جدیدی در کشور دراین باره رخ نداده است سیدحسن هاشمی در حاشدر میزگرد بررسی محصولات تراریخته بررسی شد دیناروند: برنج، گندم، چغندر قند و روغن پنبهدانه تراریخته وارد کشور
در میزگرد بررسی محصولات تراریخته بررسی شددیناروند برنج گندم چغندر قند و روغن پنبهدانه تراریخته وارد کشور نمیشود تولایی محصولات وارداتی تراریخته قابلیت کشت داخلی دارد رئیس سازمان غذا و دارو گفت برنج گندم چغندر قند و روغن پنبهدانه تراریخته وارد کشور نمیشود از طرفی تولایافزایش کشت محصولات تراریخته در 28 کشور
افزایش کشت محصولات تراریخته در 28 کشورتاریخ انتشار جمعه ۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۰۰ با توجه به افزایش بیش از ۱۱ میلیارد نفر به جمعیت جهان تا سال ۲۱۰۰ در بیستمین سال تجاری سازی محصولات تراریخته سطح زیر کشت این محصولات در ۲۸ کشور بیش از ۱۰۰ برابر رشد داشته است لیلا سرمدی کارشدر برنامه گفتوگوی ویژه خبری مطرح شد ملاحظات لازم برای استفاده از تراریختهها/ برچسبگذاری محصولات دستکاری ژن
در برنامه گفتوگوی ویژه خبری مطرح شدملاحظات لازم برای استفاده از تراریختهها برچسبگذاری محصولات دستکاری ژنتیکی شده واردات گندم و برنج تراریخته نداریم رئیس سازمان غذا و دارو گفت واردات گندم و برنج تراریخته نداریم و هر فرآورده تراریخته وارداتی که مجوز بینالمللی داشته باشد راقائم مقام پژوهشکده بیولوژیک: منتقدان محصولات تراریخته، اسناد علمی ارایه کنند
در گفت و گوی مشروح با ایرنا قائم مقام پژوهشکده بیولوژیک منتقدان محصولات تراریخته اسناد علمی ارایه کنند تهران- ایرنا- قائم مقام پژوهشکده بیولوژیک استفاده از دانش های نوین مانند فناوری زیستی را برای ایجاد گونه های مقاوم به بیماری و خشکسالی و کاهش مصرف سموم شیمیایی موثر دانست و بمحصولات تراریخته زنگ خطری برای تولیدات کشاورزی
گیل نگاه عضوکمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با بیان اینکه محصولات تراریخته می تواند زنگ خظری برای تولید محصولات کشاورزی تلقی شود گفت وزارت جهادکشاورزی استراتژی برای تولید محصولات ارگانیک ندارد محمدحسین قربانی درباره وضعیت تولید محصولات تراریخته گفت ما بحثی در زمینه محصولات ترارسامانه مجازی معرفی محصولات عشایری راه اندازی می شود
رئیس سازمان امور عشایر خبر داد سامانه مجازی معرفی محصولات عشایری راه اندازی می شود رئیس سازمان امور عشایر گفت به زودی سامانه مجازی اطلاع رسانی و معرفی محصولات تولیدی عشایر توسط اتحادیه مرکزی تعاونی های عشایری راه اندازی می شود به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمانهشتمین دیدار روسای جمهور ایران و روسیه/ رشد ۶۸ درصدی تجارت
سفیر ایران در روسیه اعلام کرد هشتمین دیدار روسای جمهور ایران و روسیه رشد ۶۸ درصدی تجارت شناسهٔ خبر 3724601 - سهشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷ ۰۵ اقتصاد > راه و مسکن jwplayer display inline-block; سفیر ایران در روسیه با اشاره به اینکه بزودی روسای جمهور ایران و روسیه برای هشتمیگزارش عملکرد تجارت خارجی ایران در چهار ماهه اول سالجاری منتشر شد
گزارش عملکرد تجارت خارجی ایران در چهار ماهه اول سالجاری منتشر شد صادرات غیرنفتی کشورمان در چهار ماهه اول سالجاری با افزایش قابلتوجهی به بیش از 16 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 21 درصد افزایش داشته است به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی گمرک ایران در مدت یا-
گوناگون
پربازدیدترینها