واضح آرشیو وب فارسی:الف: دو رییس جمهور که خواننده شدند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۲۱
«الماسبیک آتمبایف» و «بردیقلی بیردی محمداف» روسای جمهوری قرقیزستان وترکمنستان درآسیای میانه ضمن کارهای سیاسی و دولت داری، دستی هم در خوانندگی، موسیقی و نویسندگی دارند. به گزارش فرارو، «آلماسبیک آتمبایف» قصد دارد به مناسبت سالروز شصت سالگی اش مجموعه ترانه های خود را منتشر کند. بنابراعلام دفترمطبوعاتی رئیس جمهوری قرقیزستان، آتمبایف که ماه گذشته پنج ترانه اش را در یک سی دی منتشر کرد، قرار است در ماه جاری میلادی (آگوست) نیز پنج ترانه دیگر را با زبان قرقیزی منتشر کند.
به گزارش این منبع، آتمبایف این آلبوم را در جشن شصت سالگی اش (17 سپتامبر-27 شهریور) به نزدیکانش هدیه می کند.روز 12 تیر در شبکه یوتیوب یکی از اولین ترانه های الماسبیک آتمبایف منتشر شد.
محمد اف رییس جمهور ترکمنستانبه گزارش ایرنا، «قربانقلی بیردی محمداف» ، رئیس جمهوری ترکمنستان نیز آهنگی را در وصف دو نبیره اش تنظیم و خوانده است.
تارنمای«خرانیکه ترکمینیستنه» می نویسد: محمداف آهنگ دیگری نیز تنظیم کرده است.این بار اول نیست، که رئیس جمهوری ترکمنستان مهارت موسیقی خود را به نمایش می گذارد. سال 2011 هم او ترانه دیگری اجرا کرده بود. آن موقع گفته شد، که متن سرود را خود بیردی محمداف نوشته است.رئیس جمهوری ترکمنستان در چند اکران هم در نقش دیجی ظاهر شده بود.
قربانقلی بیردی محمداف پیوسته شعرهای خود را منتشر می کند. ترانه «به پیش، به پیش، تنها به پیش وطن محبوب -ترکمنستان» را در سال 2015 سرود و بخاطر سرودن این شعر توسط بیش از چهار هزار نفر در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد. «به پیش، به پیش، تنها به پیش وطن محبوب - ترکمنستان» هم اکنون به یک شعر ملی در ترکمنستان تبدیل شده است.بردیقلی در نویسندگی هم دستی دارد او که قبلا پنج کتاب نوشته است در صدد است دو کتاب دیگر خود را منتشر کند.
درسال 1999 میلادی صفرمراد نیازف به عنوان رئیس جمهور مادام العمر ترکمنستان انتخاب شد، اما اجل به وی مهلت چندانی برای حکومت داری نداد و در 21 دسامبر سال 2006 به دلیل نارسایی قلبی دچار مرگ غیر منتظره شد و بلافاصله «قربانقلی محمد بردی محمداف» جایگزین شد.در 26 دسامبر سال 2006 قربان قلی بردی محمداف در مجلس شورای ملی با حمایت اکثریت نمایندگان نامزدی خود را برای تصدی ریاست جمهوری ترکمنستان اعلام و در 11 فوریه سال 2007 به عنوان دومین رئیس جمهور ترکمنستان انتخاب شد.در قرقیزستان کوچکترین کشور آسیای مرکزی نیز، عسگر آقایف از آغاز استقلال این کشور در سال 1991تا سال 2005 میلادی قدرت را در دست داشت و می خواست تا پایان عمر در مقام ریاست جمهوری باشد اما به دنبال مجموعه ای از شورشها به رهبری «قربان بیک باقی اف» حکومت وی سرنگون شد.
باقی اف پس از این شورش به جای آقایف به ریاست جمهوری رسید پنج سال بعد در سال 2010 میلادی مردم قرقیزستان در اعتراض به فساد مالی و گرانی قیمت برق به خیابانها ریختند و دولت قربان بیگ باقی اف را نیزسرنگون کردند و اکنون«آلماسبیک آتمبایفˈ رئیس جمهوری این کشور است که گویا وی قصد ماندن در قدرت در دوره بعدی را ندارد. اکنون قرقیزستان تنها کشور آسیای میانه است که دارای یک نظام پارلمانی است به همین خاطر نقش رئیس جمهوری کم رنگ شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]