محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844644883
کدام خودروسازان خارجی به ایران میآیند؟
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در مورد حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران انتقادهای متعددی مطرح میشود و همواره عنوان میکنند که برجام تأثیری بر حوزه صنعت نداشت ولی مذاکرهکنندگان چنین دیدگاهی ندارند و معتقدند از وقتی برجام حاصل شد، طرفهای خارجی حاضر شدند پای میز گفتوگو بنشینند. لذا صنعت خودرو یکی از حوزههایی بود که لغو تحریمها توانست بر آن بیشترین تأثیر مثبت را بگذارد.
به گزارش تراز ، «با امضای سند هستهای برجام دو خودروساز عمده کشور با شریک سابق فرانسوی خود طی سال جاری قرارداد منعقد کردند و قرار است سایر خودروسازان جهانی هم همکاری با ایران را شروع کنند. پیشبینی شده که تا پایان سال جاری خودروسازان داخلی میتوانند دو قرارداد دیگر را نهایی کنند اما قرارداد خارجی که ایران خودرو و سایپا با پژو-سیتروئن امضا کردند این سؤال را ایجاد میکند که آیا همکاری با یک شرکت امکان رقابت در تولید را فراهم میکند؟
کارشناسان حوزه خودرو میگویند اگر این اتفاق در سایر کشورها رخ میداد، میتوانست رقابتپذیری خوبی ایجاد کند و این امر در نهایت به نفع خریداران خودرو شود اما در ایران حاشیهها جای رقابت را میگیرد و اجازه نمیدهد خودروسازان تلاش خود را بیشتر کنند. در نهایت نیز خودروهایی تولید خواهد شد که مردم نسبت به آن نارضایتیهایی دارند. آنها مثال خودرو تندر 90 را زدند و گفتند از آنجا که شرکت رنو با دو مجموعه ایران خودرو و سایپا همکاری کرد امکان سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی فراهم نشد و عملاً حضور رنو در ایران نتوانست موفقیتآمیز باشد. در این میان نکتهای را یادآور شدند که اگر خودروسازان به صورت انحصاری یک خودرو را تولید کنند آن زمان رقابت ایجاد خواهد شد. بر این اساس ایران خودرو و سایپا نباید در تولید یک خودرو با پژو به تفاهم برسند و باید هر کدام بین 3 تا 4 محصول متفاوت را در سبد خود بگذارند. اگر این امر مورد توجه قرار گیرد آن زمان حداقل رقابتها فراهم خواهد شد ولی باز این موضوع مورد انتقاد هم هست؛ چرا که یک شرکت تصمیمگیر خواهد شد و طرف ایرانی تضعیف میشود. چندی پیش نیز کمارد، قائم مقام پژو-سیتروئن در پاسخ به این سؤال که آیا همکاری آنها با دو خودروساز ایرانی که رقیب یکدیگر هستند، ایده خوبی بود یا نه، پاسخ داد ما مانند این تجربه را در کشور چین داریم و خوشبختانه موفقیتآمیز بود. لذا بدون شک با استفاده از تجارب گذشته میتوان چنین امری را پیادهسازی کرد.
سعید مدنی، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در صنعت خودرو درباره همکاری ایران خودرو و سایپا با خودروسازان خارجی و این که همکاری با پژو - سیتروئن که عملاً این دو مجموعه با یکدیگر ادغام شدند، نمیتواند باعث رقابت در بازار خودرو ایران شود به
« ایران» گفت: «همکاری با خودروسازان خارجی رویکردی اجتنابناپذیر است و از آنجا که صنعت خودروی ایران جزو صنایع پیشرفته محسوب میشود باید همکاری با شرکتهای خارجی پیگیری شود. بعد از اجرایی شدن برجام روند مذاکرات با شرکتهای خارجی بسیار کند پیش میرفت ولی اکنون در حال شتاب گرفتن است. زمانی که سرمایهگذار اطمینان پیدا کند که کار مشترک و همکاری با ایران سودده است با سرعت بیشتری وارد میشود. به نظر میرسد در مقطع فعلی این اطمینان بین سرمایهگذاران خارجی ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: اگر مسائل بانکی و مالی حل شود، چالشهایی که به واسطه تحریم رخ داد، مرتفع خواهد شد و از سویی روند مذاکرات به گونهای خواهد شد که شرکتهای ایرانی انتظار دارند. در حال حاضر شرکتهای خارجی به دنبال بررسی اقتصادی ایران هستند و هر چقدر بتوانیم به آنها آمار درست و واقعی بدهیم، آنها میزان سرمایهگذاری خود را افزایش خواهند داد.»
مدنی به قرارداد پژو – سیتروئن اشاره کرد و افزود: «قراردادهایی که امضا شده به دلیل آوردن سرمایه از سوی فرانسه، صادرات تولیدات مشترک، انتقال تکنولوژی، تولید برخی از محصولات به صورت اختصاصی در ایران جزو بهترین قراردادهای خارجی است. البته ناگفته نماند شرایط تحریم باعث شد که قطعهسازان ایرانی و تکنولوژی صنعت خودرو تا حدودی بتواند روی پای خود بایستد اما به طور قطع با همکاری شرکتهای خارجی میتوان درصد داخلیسازی و خوداتکایی را بیشتر کرد.»
وی با بیان این که حضور شرکتهای خارجی در ایران دارای مزیتهای فراوانی است، تصریح کرد: شرکتهای خارجی از نظر طراحی و تحقیقات در ایران بازار خوبی در اختیار دارند و از سویی شبکههای فروش و خدمات پس از فروش در ایران گسترده است لذا شرکتهای خارجی میتوانند از این پتانسیل بهره ببرند و نیازی به سرمایهگذاری سنگین ندارند. مزیت دیگر دسترسی به بازار 400 میلیون نفری خاورمیانه است که این امر خیلی از سرمایهگذاران را ترغیب به حضور در ایران میکند.»
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به این موضوع اشاره کرد که در بین کشورهای همسایه تنها ترکیه است که در صنعت خودروسازی به صورت جدی ورود کرده است لذا سایر کشورهای متقاضی خرید خودرو هستند. بدین جهت فرصت مناسبی است که با تولید خودروهای متنوع به بازار سایر کشورها دست پیدا کنیم و از ترکیه سبقت بگیریم. این در حالی است که در ایران قیمت کارگر و انرژی در مقایسه با ترکیه بسیار ارزانتر است. با توجه به وجه تمایزها کشورمان میتواند هاب منطقه در زمینه تولید خودرو شود.
شرکت هایی که با ایران مذاکره دارند
وی در مورد همکاریهای خارجی خودروسازان داخلی با مجموعه پژو - سیتروئن افزود: «وزارت صنعت تمایل نداشت که شرکت پژو - سیتروئن به صورت مجزا با ایران خودرو و سایپا همکاری کند؛ چرا که فعالیت یک شرکت خارجی با دو خودروساز ایرانی برای ما یادآور تجربه خوبی نیست. زمانی که رنو در مورد خودروی تندر 90 با ایران خودرو و سایپا کار کرد هیچ رقابتی بین دو طرف شکل نگرفت و درصد داخلیسازی در این خودرو بسیار کم بود. مسائل حاشیهای نیز به شدت خودروسازان را درگیر کرد. لذا اگر هر کدام با یک شرکت کار میکردند، قطعاً بسیار بهتر بود. وزارت صنعت تمایل داشت که پژو - سیتروئن با ایران خودرو و رنو - نیسان با سایپا کار کند اما به دلیل این که سالها قبل سیتروئن شریک سایپا بود این مجموعه تمایل داشت با مجموعه سنتی خود همکاری کند.
مدنی با بیان این که خودروسازان نباید گرفتار یک گروه خارجی شوند و تنوع در این بخش لازمه توسعه صنعت خودرو است، تأکید کرد: در حال حاضر شرکتهای کیا، هیوندا، نیسان، اشکودا (شرکت خودروسازی مستقر در جمهوری چک است، اشکودا در سال ۱۹۹۱ یکی از زیرشاخههای اروپایی گروه فولکس واگن شد)، سیات (شرکت خودروسازی اسپانیایی است. شرکت سیات عضو گروهی تحت عنوان آئودی گروپ بود که از شرکتهای آئودی، لامبورگینی و سیات تشکیل شده بود. هماکنون شرکت سیات بهطور کامل تحت مالکیت گروه فولکسواگن قرار دارد) و ولوو در حال مذاکره با خودروسازان ایرانی هستند. از سوی دیگر شرکتهای چینی هم که این روزها ارتقا کیفی داشتند مذاکرات خود را شروع کردند. عمدهترین مشکلی که باعث شده سرمایهگذاران خارجی برای حضور در ایران تعلل کنند نرخ ارز است. زمانی که نرخ ارز واقعی نباشد، تولید قطعه در ایران توجیه اقتصادی ندارد و سرمایهگذاران ترجیح میدهند بیشتر واردکننده باشند.
مدنی خاطرنشان کرد: رنو نیز در این میان نمیخواهد تنها با سایپا یا ایران خودرو همکاری کند و این مجموعه هم به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات با دو خودروساز وطنی است اما معتقدیم فرانسویها تنها میتوانند 30 تا 40 درصد سهم خودروسازان ایرانی را داشته باشند و نباید بیش از این سهمی به آنها اختصاص داد. البته این درصد با توجه به تولید 3 میلیون خودرو تا سال 1404 است. بر این اساس هر کشوری که پیشنهاد خوبی بدهد میتواند به عنوان شریک خودرویی ایران شود.
وی با بیان این که قراردادهای نسبتاً خوبی با خودروسازان خارجی امضا شده است، گفت: قرارداد پژو و سیتروئن در زمانی منعقد شد که مذاکرات آن مربوط به اوایل دوران رفع تحریمها بود لذا خودروسازان طی سالهای آتی به طور قطع میتوانند قراردادهای موفقتری امضا کنند. نکته دیگر آن که با ورود خودروسازان فرانسوی احتیاط سایر کشورها کمتر خواهد شد و آنها نیز برای سرمایهگذاری وارد خواهند شد.
مشاور وزیر صنعت با بیان این که ایران آماده همکاری خودرویی با کشورهایی چون کره، آلمان، ژاپن، برزیل، اسپانیا، آلمان و ایتالیا است، تصریح کرد: آلمان و ژاپن از نظر طراحی و تولید خودرو در سطح بالایی هستند و سایر کشورهای عنوان شده در یک ردیف قرار می گیرند. البته کشورهای گفته شده برای همکاری با خودروسازان ایرانی و حتی بخش خصوصی هم اعلام آمادگی کردند. لذا در آیندهای نزدیک خودروسازان سایر کشورها برای سرمایهگذاری وارد ایران خواهند شد.
وی به تنوع در صنعت خودرو هم اشاره کرد و گفت: تنوع محصولات خودرویی باید به گونهای باشد که توجیه اقتصادی داشته باشد. در غیر این صورت خودروسازان نمیتوانند برای داخلیسازی محصولات اقدام کنند. بدین جهت قرار است آییننامهای تنظیم شود که داخلیسازی خودرو بر اساس شمارگان آن باشد. وقتی در برنامه خودروسازان، تولید یک خودرو کم و محدود باشد، چه لزومی به داخلیسازی وجود دارد و اگر داخلیسازی پیگیری شود قطعاً به ضرر کشور خواهد بود؛ چرا که جز هزینه عایدی برای کشور ندارد. در همکاری با خودروسازان خارجی باید ساخت ترکیبی مد نظر قرار گیرد. یعنی همزمان با این که یک سری خودروها با شمارگان بالا تولید میشوند باید داخلیسازی مبنا قرار گیرد و در برخی از خودروها که شمارگان کم است، بحث مونتاژ باید مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس میتوان 70 درصد محصولات خودروسازان را به سمت تولید داخل و محصولات پر شمارگان سوق داد که بین 8 تا 10 مدل تولید خودرو را شامل میشود. تنوع بیش از این حد برای خودروسازان منطقی نیست.»
منبع: ایسنا
زمانبندی انتشار: 17 مرداد 1395 - 12:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
خودروسازان خارجی در حال بازگشت به ایران
خودروسازان خارجی در حال بازگشت به ایران اقتصاد > صنعت - ایسنا در گفت و گویی با عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به اثرات برجام در حوزه اقتصاد پرداخته است عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت باید صبر کرد تا در درازمدت تاثیرات برجام بر صنعت خودروی ایران نمایآخرین وضعیت تولید خودروهای ایرانی/کدام خودروسازان کاهش تولید داشتهاند؟
اقتصاد > صنعت - اقتصاد نیوز نوشت آمارهایی از افزایش و کاهش تولید خودروهای سواری در برخی خودروسازان داخلی و همچنین توقف تولید یکی از خودروسازهای کشور منتشر شده است تیر ماه امسال تولید خودروهای سواری در گروه صنعتی ایران خودرو گروه خودروسازی سایپا و شرکت مدیران خودرونیمه پنهان رشد تجارت خارجی ایران
تراز رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به افزایش صادرات کالاهای با ارزش افزوده کمتر در ۴ماهه ابتدای امسال گفت کاهش قاچاق متناسب با واردات نیست و واردات غیررسمی سهم واردات رسمی را گرفته است به گزارش تراز محمد لاهوتی با تحلیل آمارهای تجارت خارجی ایران در ۴ ماهه ابتدای سالدر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا قانونگذاران آمریکایی طرح تدوین راهبرد برای مقابله با ایران در پرتو
در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکاقانونگذاران آمریکایی طرح تدوین راهبرد برای مقابله با ایران در پرتو برجام را بررسی کردند اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه به بررسی طرحی پرداختند که خواستار تدوین راهبردی برای مقابله با ایران در خاورمیانه در پرتو براحتمال حضور شرکای خارجی زنجانی در ایران
وکیل مدافع زنجانی از قوت گرفتن احتمال حضور شرکای خارجی متهم نفتی به منظور تودیع وثیقه در ایران خبر داد رسول کوهپایهزاده در گفتوگو با خبرگزاری آنا با اشاره به آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی با بیان اینکه موکلش طبق قانون میتواند با تودیع وثیقه آزاد شود اظهار کرد این قضیه هم اخانه های هلال ایرانی در کشورهای خارجی تاسیس می شود
دبیر جمعیت هلال احمر کشور خانه های هلال ایرانی در کشورهای خارجی تاسیس می شود شناسهٔ خبر 3724891 - چهارشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹ ۳۶ استانها > گلستان jwplayer display inline-block; گرگان – دبیر کل جمعیت هلال احمر کشور از تشکیل خانه هلال در کشورهای خارج از ایران خبر داد و گفتباید مشخص شود کدام نگاه درباره برجام درست بود/ بند 37 برجام، اهرم فشار بالای سر ایران!
باید مشخص شود کدام نگاه درباره برجام درست بود بند 37 برجام اهرم فشار بالای سر ایران سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت سخنرانی کرد به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست ساوال استریت ژورنال: آمریکا اجازه پرواز شرکت های خارجی به ایران را صادر کرد
وال استریت ژورنال آمریکا اجازه پرواز شرکت های خارجی به ایران را صادر کرد وال استریت ژورنال روز دوشنبه گزارش داد دولت آمریکا در ساعات پایانی روز جمعه با صدور مجوزی به شرکت های هواپیمایی خارجی اجازه پرواز به ایران را داد بدون آنکه ترسی از بابت نقض تحریم های آمریکا علیه ایران داشدو شبکه اجتماعی محبوب ایرانیها کدامند؟
دو شبکه اجتماعی محبوب ایرانیها کدامند در شرایط امروز شبکهها و پیامرسانهای اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام در ایران با ترافیک بیشتری نسبت به شبکههای اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک که زمانی در صدر توجه کاربران ایرانی بودند روبهرو هستند به گزارش ایلنا با توجه به آمارهایکدام اصولگرایان حامی روحانی هستند؟/ دوستان سابق شیخ دیپلمات به صحنه میآیند
کدام اصولگرایان حامی روحانی هستند دوستان سابق شیخ دیپلمات به صحنه میآیند در کنار روحانیون اصولگرا بخشی از مکلاهای این جریان نیز از حامیان جدی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده هستند روز نو اصلاح طلبان تکلیف خود را با رییس دولت یازدهم روشن کردهاند قرار ا-
گوناگون
پربازدیدترینها