محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844544125
یوشنکو: به دنبال پل انرژی بین ایران و اروپا هستیم/تا پوتین سر کار است بحران با روسیه ادامه دارد
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بین الملل > دیپلماسی - رئیسجمهور پیشین اوکراین خواهان انتقال انرژی ایران به کشورش و نیز اروپا شده و همچنین از لزوم گسترش همکاریهای صنعتی بین دو کشور در فضای پسابرجام سخن گفت.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از تسنیم، ویکتور یوشنکو، رئیسجمهوری بود که در سال 2005 و در ناآرامیهای موسوم به انقلاب نارنجی در اوکراین که منجر به باطل شدن انتخابات ریاستجمهوری گشت، به این سمت برگزیده شد. وی قبل از ریاستجمهوری از سال 1999 تا 2001 نخستوزیر و از سال 1993 تا 1999 رئیس بانک مرکزی این کشور بود.
یوشنکو نتوانست برای دور دوم به دفتر ریاست جمهوری راه یابد و با شکست در مرحله اول انتخابات از رقابتها کنار کشید تا یولیا تیمشنکو، دیگر نامزد غربگرا، و ویکتور یانکوویچ، نامزد متمایل به روسها، برگزار کننده مرحله دوم باشند. انتخابات سال 2010 در نهایت با پیروزی یانکوویچ به پایان رسید.
یوشنکو که با هیأت دولتی این کشور به تهران سفر کرده بود، در گفتگو با خبرنگار تسنیم خواهان استفاده از کشورش به عنوان کریدوری برای انتقال انرژی ایران به اروپا شد.
وی تأکید کرد که نه تنها بازار 45 میلیونی اوکراین میتواند، پتانسیل بالایی برای جذب منابع انرژی ایران داشته باشد، بلکه صنایع این کشور بالاخص صنایع هواپیماسازی آماده همکاری با همتایان ایرانی خود هستند.
یوشنکو در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی درباره روابط با فدراسیون روسیه با اظهار بدبینی نسبت به چشمانداز روابط در آینده نزدیک تأکید کرد که تا زمان بر سر کار بودن دولت و رئیسجمهور فعلی در روسیه بحران با این کشور پایان نخواهند یافت.
ایران پس از تحریمها، فرصتی منحصر به فرد برای اروپا و جهان است
در ابتدا از اینکه وقتتان را در اختیار ما گذاشتید، تشکر میکنم. سؤال اول من این است که هدف سفر شما به ایران چیست؟ در تهران با چه مقامهایی دیدار کردهاید و نتیجه این گفتگوها چه بوده است؟
من در یک هیأت دولتی به ایران آمدم. هدف ما گفتگو با وزیر نفت و وزیر نیروی ایران است. ما اعتقاد داریم که پس از رفع تحریمها، ایران فرصتی منحصربفرد نه تنها برای اوکراین، بلکه برای اتحادیه اروپایی و جهان، پدید آورده است.
هدف ما استفاده از موقعیت منحصربفرد ژئوپولوتیک اوکراین برای ایجاد یک پل انرژی بین ایران و اتحادیه اروپا است. اگر نقشه را مشاهده کنید ملاحظه میکنید که مسیر مستقیم تهران به اروپا از اوکراین میگذرد، بنابراین، ما دارای این هدف مشترک سودمند برای هر دو طرف هستیم.
آیا خبر خاصی از دیدارها دارید؟ و آیا در آیندهای نزدیک احتمال رویدادی در این زمینهها وجود دارد؟
گفتگوها با آقای دکتر زنگنه صریح و نتیجهبخش بود. بار دیگر تأکید میکنم که بعد از رفع تحریمهای ایران فرصتی منحصربهفرد برای کل منطقه اروپایی و اوکراین پدید آورده است. بنابراین، ترکیب نکردن موقعیت منحصربفرد ژئوپولوتیک اوکراین و منابع منحصربفرد جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد پروژههای مشترک که به نفع هر دو کشور است، اشتباه خواهد بود.
اوکراین کشور منحصربهفردی است. جمعیت کشور ما 45 میلیون نفر است که آن را تبدیل به یکی از بزرگترین کشورها از نظر جمعیت در اروپا ساخته است. مرز غربی ما به مرز شرقی اتحادیه اروپا نزدیک است. به همین دلیل طی دیدار با آقای زنگنه توافق کردیم که کمیسیون مشترک کارشناسان رده بالا را برای مذاکره درباره موارد زیر تشکیل دهیم:
نخست، پروژههایی که هم برای اوکراین و هم ایران و روابط دو جانبه مفید باشد؛ دوم، استراتژیهای مشترک ما برای توسعه همکاریهای دوجانبه؛ و سوم، پروژههایی که میتوانند برای طرفهای سوم نیز سودمند باشند.
شریک استراتژیک ما در حوزه انرژی برای سالیان متمادی فدراسیون روسیه بود. اما پس از آغاز تهاجمات فدراسیون روسیه علیه اوکراین مجبور به بررسی مجدد اولویتهایمان شدیم. اوکراین دارای یک تیم جوان سیاسی است که بر مسائل استراتژیک سیاسی و انرژی نظارت دارند. هماکنون نباید متمایل به کشوری باشیم که انگیزههای سیاسی خصمانه و تهاجمی علیه اوکراین دارد بلکه به ایران به عنوان یک کشور بینهایت قدرتمند با منابعی بینهایت قوی در حوزه منابع مینگریم که از نظر سیاسی نیز نسبت به اوکراین خنثی و بیطرف است.
ایران و اوکراین آنگونه که باید از امکانات همدیگر مطلع نیستند
اوکراین به مانند کشورهای دیگر تحولاتی را در یک دهه گذشته پشت سر گذاشته است. چه دورهها و نقاط عطفی را در روابط کشورتان با ایران میتوان مشاهده کرد و با توجه به اینکه دو کشور در گذشته روابط دو جانبه نقطهای تاریک یا منفی نداشتهاند، چه کارهایی میتوانند برای بهبود بیشتر این روابط انجام دهند؟ پیشنهاد یا انتقادهای شما نسبت به فراز و نشیبهای روابط دو کشور چیست؟
در سال 2001 و زمانی که به عنوان نخستوزیر فعالیت میکردم برای اولین بار به جمهوری اسلامی ایران سفر کردم. یکی از موضوعات اصلی که در آن زمان مورد بحث قرار گرفت، همکاری در حوزه صنایع هوانوردی برای ساخت هواپیما در ایران بود. در آن زمان اوکراین دارای یک اقتصاد بسیار قدرتمند و یکی از رهبران بالقوه منطقه بود. اما بنا به دلایل مسائل سیاسی که در دو طرف وجود داشت، نتوانستیم این همکاری را با سرعتی که میخواستیم ایجاد کنیم.
اما اکنون و طی دیدار کنونیام از ایران وقتی که از تأسیسات متالورژی بازدید کرده و لوکوموتیوهای اوکراینی را در آنجا مشاهده کردم که مشغول کار هستند، وقتی تأسیسات زغال کک را که بخش اعظمی از تکنولوژی آن توسط مهندسین اوکراینی ساخته شده بود را دیدم، به آینده روابط استراتژیکمان بسیار امیدوار شدم.
البته پس از اعمال تحریمهای بینالمللی علیه ایران روابطمان رو به افول گذاشت و من فکر میکنم این امر هم برای ایران، و هم شرکای ایران که اوکراین نیز یکی از بزرگترین آنها است، تبعات بدی داشت.
وقتی میخواهیم درباره پنج ماه گذشته حرف بزنیم باید به تصویر استراتژیک بنگریم. یکی از نکات منفی همکاری کنونی ما این است که از امکانات همدیگر آنگونه که باید مطلع نیستیم. برای مثال، در دیدار با آقای زنگنه به وی گفتم که اوکراین نه تنها یک بازار بزرگ با 45 میلیون جمعیت بوده و ما نیاز به منابع بزرگ انرژی، محصولات نفتی و پتروشیمی داریم بلکه ما دارای دومین تأسیسات بزرگ انتقال نفت و گاز در اروپا هستیم که میتواند برای دستیابی به منافع هر دو طرف مورد استفاده قرار گیرد.
توافق ایران و اوکراین برای تشکیل کارگروه ویژه از متخصصین سطح بالا برای بررسی زمینههای همکاریهای مشترک
اوکراین نیازهای بسیاری دارد که ایران میتواند آنها را برطرف کند اما مهمترین چیز تبادل پیشرفتهای علمی و تکنولوژیکی است. ما میتوانیم تحقیقات علمی و پیشرفتهای تکنولوژیکی حوزه انرژی را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم.
بسیار خرسند هستم که طی دیدار با آقای زنگنه، دو وزیر توافق کردند یک کارگروه ویژه متشکل از متخصصین سطح بالا را تشکیل دهیم که طی سی روز تمام حوزههای ممکن همکاریهای مشترک را در آینده بررسی خواهند کرد. گزارش آنها توسط رئیسجمهور اوکراین نیز مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.
با توجه به تحولاتی که در روابط اوکراین با روسیه پدید آمده است، ثبات و توسعه را در اوکراین و مسیر این کشور را چگونه تعریف میکنید؟
امروزه وضعیت درباره این موضوع نسبتا پیچیده و مشکل شده است و من نمیتوانم چشماندازی ساده برای حل این مناقشه در آینده نزدیک ببینم. مسأله این است که نباید این مناقشه را به عنوان مناقشهای در داخل اوکراین و یا حتی مناقشهای بین اوکراین و فدراسیون روسیه قلمداد کنیم. برای مثال به وضعیت در منطقه قفقاز بنگرید؛ قره باغ، اوستیای جنوبی، کریمه، آبخازیا، دونباس و ترانسنیستیا. اگر به تمام این مناطق بنگرید کمربندی از بیثباتی را میبینید که اوکراین و اروپا را در برگرفته است.
باید متوجه باشیم که اینها را نباید مسأله آذربایجان، مسأله اوکراین یا مسأله مولداوی نامید. ریشه این مسائل فدراسیون روسیه بوده و این کشور مهاجم اصلی است. اگر میخواهیم به راهحلی برای این مناقشه دست یابیم، باید در مقیاس ژئوپولوتیک بیندیشیم نه مقیاس ملی یا بینالمللی. عمق درک از این مسأله در میان شرکای ما در اتحادیه اروپا کافی نیست. بنابراین، باید مدتی صبر کنیم تا بتوانیم راهحلی مناسب برای این مناقشه بیابیم.
ایران و اوکراین باید روابط استراتژیک داشته باشند/تا پوتین سر کار است بحران با روسیه ادامه دارد
آیا میتوانید جدولی زمانی ارائه دهید که طی آن روابط اوکراین و روسیه ممکن است به حالت عادی بازگردد؟ در بازه زمانی بین 2030 تا 2050، استراتژی اوکراین چه خواهد بود؟ و در بلند مدت این وضعیت چه تأثیری بر روابط ایران و اوکراین خواهد گذاشت؟
من گفتگو را با بیان این مطلب آغاز کردم که پس از تهاجم روسیه، دولت اوکراین باید برنامه استراتژیک انرژی اوکراین را مورد بازبینی قرار دهد. این یک انتخاب استراتژیک است که برای سالها و دههها تداوم خواهد یافت. پتانسیل موجود بین کشورهای ما که هنوز ناشناخته است میتواند پایههای همکاری جدید استراتژیک اقتصادی بین ایران و اوکراین باشد.
میخواهم تأکید کنم آنچه مقامات اوکراینی میتوانند به ایران عرضه کنند منحصربفرد بوده و هیچ کشور اروپایی یا شرقی دیگری نمیتواند آن را به ایران پیشنهاد دهد. متوجه شدهاید که من اغلب از لغت استراتژیک استفاده میکنم چون قویا معتقد هستم که همکاری ما باید به مرحله استراتژیک برسد؛ و البته نه فقط در حوزه انرژی.
همانگونه که میدانید اوکراین یکی از کشورهای برتر دنیا در تولید و صادرات محصولات کشاورزی است. ما یکی از برترین کشورها در اتحادیه اروپایی در این حوزه هستیم. ما دارای تکنولوژی فضایی، هواپیمایی، خودروسازی منحصربفردی هستیم. در این حوزهها میتوانیم تحقیق و توسعه و یافتههای علمی خود را با ایرانیها سهیم شویم و در این حوزهها در سطح استراتژیک با ایران همکاری کنیم.
به سؤال اول باز میگردم. مشکل با روسیه از خود این کشور ناشی نمیشود بلکه مسأله اقتدار پوتین در مسکو است. تا زمانی که این اقتدار و رژیم در روسیه باشند، مشکل ادامه خواهد داشت. با امکانها و پتانسیلهایی که ایران اکنون در برابر جهان گسترده مرا مجذوب خود کرده است. من معتقد هستم که برای حرکت رو به جلو باید همدیگر را نه تنها فقط به عنوان دو دولت، بلکه دو ملت بشناسیم، تا تحولات جاری در روابط بین دو کشور را به جلو رانیم. 52310
شنبه 16 مرداد 1395 - 11:04:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
در دیدار رئیس جمهور کرواسی با فعالان بخش خصوصی انجام شد امضای تفاهمنامه همکاریهای اقتصادی با وزارت اقتصاد/ ب
در دیدار رئیس جمهور کرواسی با فعالان بخش خصوصی انجام شدامضای تفاهمنامه همکاریهای اقتصادی با وزارت اقتصاد به دنبال همکاریهای بلندمدت اقتصادی با ایران هستیم تفاهمنامه همکاری اقتصادی با وزارت امور اقتصادی و دارایی در دیدار رئیس جمهور کرواسی با فعالان بخش خصوصی امضا شد گروه اقفرمانده کل سپاه:آلسعود برای ناامنی درایران هزینه زیادی کرده/به دنبال پاسداری غیرمحافظهکارانه هستیم
فرمانده کل سپاه آلسعود برای ناامنی درایران هزینه زیادی کرده به دنبال پاسداری غیرمحافظهکارانه هستیم سیاست > نظامی - فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت توطئه های شوم دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون با آمادگی کامل نیروهای مسلح خنثی شده است سرلشکر پاسدبرانکو: فقط دنبال قهرمانی هستیم/ خوشحالم که بین گزینههای مربی برتر قرار دارم
برانکو فقط دنبال قهرمانی هستیم خوشحالم که بین گزینههای مربی برتر قرار دارمبخش ورزشی الف 2مرداد95سرمربی پرسپولیس میگوید از این که در لیست سه نامزد برتر مربی فصل حضور دارد خوشحال است تاریخ انتشار شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۱ ۴۳ به گزارش خبرآنلاین برانکو ایوانکوویچ دربارهافزایش همکاریهای اقتصادی و تبادل فناوری بین ایران و ژاپن
در دیدار هیئت ژاپنی با شهردار شیراز تاکید شد افزایش همکاریهای اقتصادی و تبادل فناوری بین ایران و ژاپن شناسهٔ خبر 3724278 - سهشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳ ۳۶ استانها > فارس jwplayer display inline-block; شیراز- در دیدار هیئت ژاپنی با شهردار شیراز بر افزایش همکاری های اقتصادیکوربین رهبر حزب کارگر: می خواهم در اتحادیه اروپا بمانم اما عاشق آن نیستم
کوربین رهبر حزب کارگر می خواهم در اتحادیه اروپا بمانم اما عاشق آن نیستم لندن - ایرنا - جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس شامگاه دوشنبه در آستانه برگزاری همه پرسی 23 ژوئن در گفت وگویی تلویزیونی با شبکه اسکای نیوز ضمن حمایت از ادامه حضور کشورش در اتحادیه اروپا تصریح کرد که عاشپیش بینی تعداد مدال های کاروان ایران در ریو
پیش بینی تعداد مدال های کاروان ایران در ریو روزنامه واشنگتنپست در گزارشی به پیشبینی مدالها در المپیک ریو پرداخته که 11 مدال برای ایران در نظر گرفته شده است به گزارش فرهنگ نیوز 12 روز دیگر به بازیهای المپیک ریو فرصت باقی است میدانی بزرگ که بیش از 10 هزار ورزشکار از 206اعتراض ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی
اعتراض ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمیتاریخ انتشار يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۰۶ سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در واکنش به درز اسناد محرمانه برنامه بلند مدت هسته ای ایران یادداشت اعتراضی به آژانس ارائه می کند به گزارش ایسنا بهولایتی: آمریکاییها کشورهای اروپایی را برای همکاری با ایران تهدید میکنند/ برخی شروط 9 گانه مقام معظم رهبری در
ولایتی آمریکاییها کشورهای اروپایی را برای همکاری با ایران تهدید میکنند برخی شروط 9 گانه مقام معظم رهبری در برجام عمل نشد دکترعلی اکبر ولایتی چهره شناخته شده دنیای دیپلماتیک و سیاست دیپلماتی شناخته شده نه تنها در ایران که در جهان می باشد وی که سلبقه وزارت امور خارجه را دارد الایحه موافقتنامه همکاریهای اقتصادی بین ایران و مجارستان تقدیم مجلس شد
از سوی رئیس جمهوری لایحه موافقتنامه همکاریهای اقتصادی بین ایران و مجارستان تقدیم مجلس شد تهران- ایرنا- لایحه موافقتنامه همکاریهای اقتصادی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مجارستان برای طی تشریفات قانونی از سوی رییس جمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی شد به گزارش ایرنا از پایگاه اطتکواندوکاران ایران به دنبال آهنگ مورد علاقه برای المپیک!
تکواندوکاران ایران به دنبال آهنگ مورد علاقه برای المپیک بیژن مقانلو در خصوص انتخاب آهنگ برای تکواندوکاران در هنگام حضور روی شیاپچانگ المپیک گفت آهنگ باید روی محیط تاثیرگذار باشد به گزارش ایسنا با اعلام فدراسیون جهانی تکواندو امسال در المپیک ریودوژانیرو برای اولینبار تکواندو-
گوناگون
پربازدیدترینها