واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: خنده چگونه به وجود می آید و فواید آن چیست؟
خنده تنها شادی با خود به همراه نمیآورد، بلکه سلامتی هم جزوی از ارمغانهای آن است.اگر شما هم مثل ما کنجکاو شده اید که خنده از کجا سرچشمه می گیرد این مقاله را از دست ندهید.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خنده، یک انفجار سیستم لذت در مغز است . خندیدن، یک پدیده پیچیده است که از سه لایه عصب شناختی، زبان شناختی و جامعه شناختی قابل بررسی است.
در زمان خندیدن ، ۴۴ واحد حرکتی فعال می شوند و تفاوت خنده با لبخند، این است که در خنده، عضلات به صورت فعالانه منقبض می شوند، درصورتی که در لبخند ، عضلات منقبض نمی شوند.
بخش پیش پیشانی مغز نقش اساسی در خندیدن دارد، چون این بخش در یادگیری انسان نیز حائز اهمیت است ، لذا نتیجه می گیریم که تولید خنده، یاد گرفتنی است و همه ما شرایط و توانایی ، تولید آن را داریم.
خنده موازی زبان است، چرا که با خندیدن، پیامی را نیز بین یکدیگر منتقل می کنیم .
با توجه به اینکه، خنده، حالت مسری دارد و می تواند از یک خنده غیرطبیعی نیز آغاز شده و به دیگران منتقل شود و از سویی، چون خندیدن برای سلامتی انسان بسیار مفید است، توصیه می کنم که تا می توانید بخندید و بدانید که همه انسان ها قابلیت و توانایی یادگیری خندیدن را دارند.
نکاتی در مورد فواید خنده
* خندیدن فرایند سوزاندن کالری در بدن را تقویت کرده و به آن شدت میبخشد.
* به هنگام خندیدن 17 ماهیچه در صورت و 80 ماهیچه در دیگر نقاط بدن به حرکت درمیآیند.
* به هنگام خنده گردش خون در قلب و سراسر اندامها شدت بیشتری میگیرد و برای همین نیز برخی توصیه میکنند، صبحها پس از برخواستن از خواب تا جایی که میتوانید با قدرت بخندید.
* در هنگام خندیدن انسان به طور خودکار عمیقتر نفس میکشد و به این ترتیب میزان اکسیژن بیشتری وارد خون میشود.
فواید اجتماعی خندیدن
* خنده موجب بهبود روند درمان اندامهای آسیبدیده در بدن میشود.
به هنگام خنده شدید مقداری هورمون موسوم به هورمونهای شادیآور ترشح میشوند که برای نمونه به روند بهبود بیماریهایی نظیر افسردگی کمک میکنند.
* خنده دشمن استرس و نگرانی است. ترشح هورمونهای استرسزا نظیر آدرنالین و کورتیزول به هنگام خنده شدید، کاهش مییابد.
* خنده، اثر درمانی دارد و ضد درد است و انسان، اگر بتواند به هنگام درد، بخندد، معجزه خنده را در کاهش درد مشاهده می کند.
* خنده موجب بهبود روند درمان اندامهای آسیبدیده در بدن میشود. به هنگام خنده شدید مقداری هورمون موسوم به هورمونهای شادیآور ترشح میشوند که برای نمونه به روند بهبود بیماریهایی نظیر افسردگی کمک میکنند.
* خنده باعث آرامش میشود. زمانی که به خنده شدید میافتیم، غالبا احساس شادمانی بیشتری میکنیم و به ذهنمان استراحت میدهیم.
*به هنگام اضطراب یا خشم، یک خنده کوتاه میتواند تاثیری معجزهآور داشته باشد چراکه خنده موجب میشود افکار به سمت دیگری رانده شود.
* پس از به اصطلاح فروخوابیدن هیجانِ خنده، بدن همچنان آرامش دارد. شریانها گشاد میشوند، فشارخون همچنان کاهش مییابد و وضعیت آرامش غالب میشود.
منبع:بیتوته
۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]