واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مبنای مبارزه با فساد، شفافیت و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مبنای مبارزه با فساد، انجام رفتارهای خیابانی نیست بلکه شفافیت در امور و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،حسین انتظامی چهارشنبه شب در مراسم تجلیل از خبرنگاران استان اصفهان افزود: راه مبارزه با فساد این است که حاکمیت پاسخگو باشد و مردم نیز به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین ابزارها برای دسترسی مردم به اطلاعات ، رسانه ها و مطبوعات هستند، افزود: دسترسی مردم به اطلاعات نیز زمانی محقق می شود که رسانه ها و خبرنگاران به اطلاعات دست یابند و بتوانند این اطلاعات را انتشار دهند.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر ارشاد با اشاره به اینکه رسانه ها و خبرنگاران باید برای دسترسی به اطلاعات و انتشار آن از امنیت لازم برخوردار باشند، اظهارکرد: امنیت شغلی خبرنگاران به معنای فراهم شدن زمینه ها و فضای مناسب است تا روزنامه نگار و رسانه در انجام وظایف خود با مشکل مواجه نشود.
انتظامی اضافه کرد: در این راستا باید شرایطی فراهم شود که کسی در خارج از ضوابط با خبرنگاران برخورد تند انجام ندهد و چارچوب های وظایف رسانه و خبرنگار نیز مشخص باشد و ابهامی در این وظایف وجود نداشته باشند.
وی با بیان اینکه فراهم کردن این شرایط، بهترین خدمت به رسانه و خبرنگار است، افزود: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، قانونی مترقی، اسلامی و انقلابی است و باید از این قانون برای دسترسی آزاد مردم به اطلاعات از طریق رسانه ها استفاده کنیم.
انتظامی ادامه داد: براساس این قانون، رابطه بین حاکمیت و مردم متفاوت است و حق و تکلیف مردم نسبت به حاکمیت مشخص شده و همه دستگاههای حاکمیتی و حتی بخش خصوصی که خدمات عمومی ارائه می کند، موظفند در صورت مراجعه شهروندان اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار دهند و انتشار علنی هم بدهند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: با اتکا به این قانون می توانیم اطلاعات مورد نیاز که تاکنون جزو اسرار بود را انتشار دهیم و این بزرگترین خدمت به رسانه ها است و کمک می کند تا روزنامه نگاران وظایف خود را ایفا کنند.
وی در ادامه حمایت مادی دولت ها از خبرنگاران را اشتباه دانست و تصریح کرد: دولت ها نباید حمایت مستقیم مادی از روزنامه نگاران انجام دهند زیرا استقلال آنها زیر سئوال می رود و اگر هم در گذشته، دولت ها اینکار را کرده اند، اشتباه بوده است .
انتظامی افزود: وظیفه و رسالت دولت در حوزه های دیگری است که انجام این رسالت، برای روزنامه ها و روزنامه نگاران مفیدتر است.
وی بخشی از تامین امنیت شغلی خبرنگاران را بیمه شدن این قشر دانست اما در عین حال گفت: قانون مطبوعات صراحت دارد که بیمه همه خبرنگاران باید توسط خود رسانه ها و با پشتیبانی دولت انجام شود.
وی تشکیل سازمان صنفی و حرفه ای همانند سازمان نظام پزشکی و نظام مهندسی برای خبرنگاران را ضروری دانست و افزود: تاسیس چنین سازمانی باعث خواهد شد تا به جای دستگاههای حاکمیتی این سازمان به تخلف روزنامه نگاران رسیدگی کند و این مهم به ارتقای جایگاه و موقعیت حرفه خبرنگاری کمک می کند.
وی فراهم کردن زمینه آموزش خبرنگاران را از وظایف حاکمیت بیان کرد و افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این راستا اقدامات خوبی را انجام داده و به وظایف خود بخوبی عمل کرده است.
در این مراسم که با حضور استاندار و نمایندگان مردم اصفهان در مجلس برگزار شد، از پیشکسوتان عرصه خبر استان اصفهان تقدیر و از نخستین جلد دانشنامه روزنامه نگاران استان اصفهان از ابتدای مشروطه ال انقلاب اسلامی رونمایی شد.
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]