واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حضور مسؤولان استانی صورت گرفترونمایی از کتاب نقاشی قزوین
کتاب نقاشی استان قزوین با حضور مسؤولان استانی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، کتاب تاریخ نقاشی استان قزوین به قلم حسن یوسفی نویسنده برجسته صبح امروز با حضور مسؤولان استانی در حوزه هنری این استان رونمایی شد. رونمایی کتاب نقاشی استان قزوین به همت حوزه هنری و با همکاری ادارهکل کتابخانههای عمومی این استان صورت گرفته است. رئیس حوزه هنری استان قزوین در این مراسم با اشاره به مهمتری وظایف تعریف شده در این حوزه اظهار کرد: دیدگاههای ویژهای نسبت به مجموعه این استان و هنرمندان استان قزوین وجود دارد. علی هوشمند افزود: بر اساس دیدگاههای متفاوت به استان قزوین، حوزه هنری کشور طی سال جاری حوزه هنری هر استان را پایلوت رشتهای خاص تعیین کرده و استان قزوین در این راستا به دلیل دارا بودن نیروی انسانی توانمند به عنوان استان پایلوت اندیشهورزی و پژوهش کشور انتخاب شده است. وی با اشاره به برگزیده شدن تاریخ نقاشی قزوین در چهارمین جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری بیان کرد: استان قزوین در جشنواره یاد شده درخشید که جای تقدیر و تجلیل از مؤلف اثر وجود دارد. رئیس حوزه هنری استان قزوین با بیان اینکه این استان ظرفیتهای مهم و قابل تحسینی را در حوزه هنری و پژوهشی به خود اختصاص میدهد، گفت: تاریخ نقاشی استان قزوین و سایر آثاری که از سوی پژوهشگران و هنرمندان آن خلق میشود، سرمایهای برای این استان است. * شناسایی بسیاری از نقاشان قزوین پژوهشگر هنر استان قزوین در ادامه این مراسم تصریح کرد: افتخار بزرگی بوده که کتاب تاریخ نقاشی قزوین از سوی انتشارات سوره مهر که ناشری معتبر با چندین مقام برتر کشوری است به چاپ میرسد.
حسین میثمی با اشاره به ساختار کتاب تاریخ نقاشی استان قزوین بیان کرد: این اثر از پیشگفتار، مقدمه، کلیات، هدف پژوهش و 5 فصل تشکیل شده است که در هر فصل بخشهای مجزا و متعددی وجود دارد. وی ادامه داد: مؤلف در فصل اول کتاب به بررسی تحولات تاریخی و سیاسی و اجتماعی قزوین پرداخته و در فصل دوم نیز تشکیلات کارگاهی مکتب خانه نقاشی قزوین مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهشگر هنر استان قزوین خاطرنشان کرد: در فصلهای سوم تا پنجم نیز مؤلفههای شکلگیری مکتب نقاشی قزوین و تجزیه و تحلیل آن طرح شده که از این میان فصل سوم کتاب در هفت بخش از همه فصول مهمتر است. میثمی گفت: مؤلف در فصل سوم کتاب یکی از هستههای مرکزی اثر را پایهگذاری کرده که همین ویژگی کتاب میتواند برای بسیاری از مخاطبان هنر به ویژه در قزوین بسیار سودمند و راهگشا باشد.
وی با اشاره به شناسایی بسیاری از نقاشان قزوین در فصل سوم کتاب مطرح کرد: نقاشیهای دیواری و نقاشان آنها در دولتخانه صفوی یکی از بحثهای مهم این فصل است، چرا که پیشتر هیچ کتابی به صورت مشخص در مورد این موضوع توضیحات کاملی ارائه نکرده بود و برای اولینبار یوسفی این اطلاعات را جمع کردند و ما امروز به پشتوانه این اثر میتوانیم بگوییم هر اثر به کدام نقاش تعلق دارد. پژوهشگر هنر استان قزوین بیان کرد: اگر بخواهیم دولتخانه صفوی مجدد با اصالت تاریخی خود احیا شود باید انجام امور مربوطه با دقت بیشتری صورت گیرد که کتاب تاریخ نقاشی آقای یوسفی میتواند کمکرسان باشد. *ظرفیت قزوین در نقاشی بسیار گسترده است مؤلف کتاب نقاشی استان قزوین همچنین در ادامه این مراسم نیز به فرآیند شکلگیری این کتاب پرداخت و یادآور شد: ظرفیت این استان در نقاشی بسیار گسترده است و در سایر رشتههای هنری و ادبی نیز ظرفیتهایی با همین کیفیت وجود دارد که امیدواریم این ظرفیت پیش از آن که از دست ما خارج شود، مورد توجه پژوهشگران و علاقمندان قرار گیرد. حسین یوسفی عنوان کرد: مورخان تاریخ هنر ایرانی در جریان نقل این تاریخ به بلافاصله اصل را بر این میگذارند که پایتخت از تبریز به اصفهان منتقل شده و بر همین اساس نیز تمام بررسیهای خود را در زمینه هنر ایرانی عصر صفویه، معطوف به این دو شهر میکنند؛ در حالی که قزوین در این بازه زمانی 52 سال پایتخت ایران بوده و مکاتب هنری خاص خودش را داشته است. وی ادامه داد: یکی از انگیزههای اصلی نگارش کتاب نقاشی استان قزوین، پرداختن به هنر نقاشی شهری بود که 52 سال پایتختی آن در حکومت صفویه و در پی آن مکاتب نقاشی که در آن شکل گرفت در مهجوریت کامل بود حال آنکه اثر سعی دارد سایه این مهجوریت را از هنر قزوین پس زند. گفتنی است در این مراسم داوود محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلش شورای اسلامی، مهدی رمضانی مدیرکل کتابخانههای عمومی و علی هوشمند رئیس حوزه هنری استان قزوین حضور داشتند. انتهای پیام/77018/ک40/
95/03/06 :: 10:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]