واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: قم درسالروز میلاد خجسته حضرت معصومه (س) غرق در جشن و سرور است
شهر مقدس قم درسالروز میلاد با سعادت و خجسته حضرت فاطمه معصومه (س) خواهر گرانقدر امام رضا (ع)، غرق در جشن و سرور است.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ شیفتگان خاندان عصمت وطهارت (ع) با چراغانی و آذین بندی مساجد ، معابر و سردرمنازل و مغازه ها و برپایی آیین های جشن میلاد کریمه اهل بیت در جای جای قم ،حال و هوای ویژه ای به این شهر داده اند.
حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) نیز به طرز باشکوهی آذین بندی شده و برنامه های جشن و سرور در این مکان مقدس با حضور عاشقان و شیفتگان خاندان ولایت از سراسر کشور ترتیب یافته است.
بانوان استان قم به همراه زائران با شاخه های گل در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) حضور یافته و ضمن زیارت آن حضرت ، مضجع کریمه اهل بیت را نیز گلباران کردند.
مراسم خطبه خوانی نیز به همین مناسبت با حضور شخصیت های دینی و مذهبی و مسئولان استانی و کشوری در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد.
درمسجد مقدس جمکران که این روزهابا خیل عظیم زایران از سراسر کشور روبروست، مراسم جشن و سرور ترتیب یافته و زایران با شرکت در این آیین ها، این عید را به یکدیگر تبریک می گویند.
همچنین مراسم جشن و سرور در بقاع متبرکه امامزادگان قم نیز برپا شده و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت (ع) با شرکت دراین آیین ،عشق و علاقه خود را به سلاله پاک پیامبر اکرم(ص) به نمایش گذاشتند.
مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برپایی آیین های جشن و سرور، عشق و ارادت خالصانه خود را به کریمه اهل بیت(س) نشان دادند.
حضرت فاطمه معصومه(س) در یکم ذی القعده 173 هجری قمری درمدینه دیده به جهان گشود. پدر ایشان امام موسی کاظم(ع) و مادر این بانوی بزرگوار نجمه خاتون بودند. «طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده صدیقه، سیده نساء العالمین، محدثه، عابده و کریمه اهل بیت» از لقب های حضرت معصومه(س) به شمار می رود.
آن حضرت در کنار پدر والامقام خویش با بهترین صفت های انسانی آشنا و اینگونه در علم، تقوا و فضیلت های اخلاقی سرآمد بانوان آن روزگار شد و پس از شهادت امام موسی کاظم(ع)، یار و یاور همیشگی امام رضا(ع) برادر والامقام خود در دوران سخت امامت بود.
پس از آن که مامون به خلافت رسید، از محبوبیت امام رضا(ع) نزد مردم احساس خطر کرد و با توجه به این موضوع کوشید تا به منظور مستحکم کردن پایه های قدرت خویش از این بُعد امام(ع) استفاده کند، بدین منظور به صورت نمایشی با مردم عهد کرد تا حکومت را به امام هشتم(ع) واگذار کند و بدین شکل ایشان را به مرو فراخواند.
یک سال پس از هجرت امام رضا(ع)، این بانوی پرهیزگار به شوق دیدار برادر و گسترش پیام الهی به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهری مورد استقبال مردم قرار گرفت. در این سفر پیام مظلومیت و غربت برادر گرامی خویش را به مسلمانان رساند و مخالفت خود و اهل بیت(ع) را با حکومت بنی عباس بیان کرد.
این امر خشم حکومت را به شدت برانگیخت و هنگامی که کاروان حضرت معصومه(س) به شهر ساوه رسید، عده ای از مخالفان اهل بیت(ع) با حمایت ماموران حکومتی با کاروانیان به جنگ پرداختند و تمامی مردان کاروان را به شهادت رساندند. این بانوی گرانقدر پس از این حادثه بیمار شد و چون توان ادامه راه را به طرف خراسان نداشت، به قم رفت و 17 روز در این شهر اقامت گزید.
سرانجام حضرت معصومه(س) در 10 ربیع الثانی 201 هجری قمری در 28 سالگی پس از تحمل درد و رنج حاصل از بیماری دیده از جهان فروبست و به دیار حق شتافت.
شورایعالی انقلاب فرهنگی در 1385به دلیل جایگاه ارزشمند کریمه اهل بیت(ع) در میان شیعیان، روز میلاد ایشان را به عنوان «روز دختران» نامگذاری کرد تا اینگونه برای فراهم آوردن زمینه حضور فعال این قشر در جامعه تلاش و کوشش بیشتری صورت پذیرد.
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]