واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اسد: تركيه به ايران و روسيه بپيوندد
رئيسجمهور سوريه در ديدار با رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي و هيئت همراه از تسليم شدن 8هزار تروريست به ارتش سوريه خبر داد.
به گزارش تسنيم، بشار اسد، رئيسجمهور سوريه در ديدار با هيئت پارلماني مجلس شوراي اسلامي ايران تصريح كرد: دستاوردهاي ارتش سوريه و نيروهاي همپيمان در نبرد حلب، تصوير آينده منطقه را به نفع محور مقاومت ترسيم ميكند. وي در ديدار هيئت مجلس شوراي اسلامي كشورمان به رياست علاءالدين بروجردي با انتقاد از نقش مخرب عربستان سعودي و تركيه در جريان بحران سوريه و حمايت اين دو كشور از تروريستها، گفت: اكنون تحولات در تركيه و شكستهاي پياپي عربستان سعودي در ميادين منطقهاي اعم از عراق، سوريه، لبنان و يمن نشان داد كه كشورهايي كه برخلاف منافع مردم منطقه گام برميدارند، همواره به بنبست خواهند رسيد.
وي همچنين با اشاره به شكست مفتضحانه گروههاي تروريستي در جبهه حلب تصريح كرد: حاميان تروريستها به ويژه امريكا، عربستان سعودي و اردن كه از گروههاي تروريستي در جبهه شمال نااميد شدند، اكنون روي جبهه جنوب سوريه حساب باز كردهاند. رئيسجمهور سوريه در ادامه با اشاره به عفو عمومي دولت سوريه از افراد مسلح و فراخواني آنها براي بازگشت به آغوش وطن خاطرنشان كرد: آمار كساني كه اعلام ندامت كرده و خود را به همراه سلاح به مراجع قانوني سوريه تسليم كردند، به بيش از 8هزار نفر رسيد و اين امر دليلي بر اين است كه تروريستها در جبهه جنوب نميتوانند كاري را از پيش ببرند. وي كودتاي نافرجام در تركيه را زنگ خطري براي رجب طيب اردوغان، رئيسجمهور اين كشور دانست و آنكارا را به صرفنظر از سياستهاي جنجالي خود در منطقه و به ويژه در قبال سوريه و نيز همكاري با تهران و مسكو فراخواند كه بيشك به نفع دولت و مردم تركيه خواهد بود. بشاراسد همچنين با قدرداني از مواضع حمايت جمهوري اسلامي ايران و رهنمودهاي مقام معظم رهبري در حمايت از سوريه در جريان بحران ششساله اين كشور، خاطرنشان كرد: در دوران بعد از جنگ و مرحله بازسازي سوريه نيز جمهوري اسلامي ايران بزرگترين شريك اقتصادي ما خواهد بود. علاء الدين بروجردي، رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ايران با تأكيد مجدد بر ادامه حمايتهاي كشورمان از سوريه در جريان جنگ عليه تروريسم، فعال شدن ديپلماسي پارلماني در كنار دپيلماسي سياسي در محافل بينالمللي را ضروري دانست تا حقانيت محور مقاومت در دفاع از آرمان و منافع مردم منطقه براي جهانيان به صراحت تبيين شود. بروجردي پس از ديدار با هديه عباس، رئيس مجلس ملي سوريه و در جمع خبرنگاران نيز گفت: موفقيتهاي اخير ارتش سوريه به ويژه در جبهه حلب، نويد پيروزيهاي بزرگي را ميدهد. وي با اشاره به اينكه پيروزي نهايي بر تروريسم نزديك است، اظهار كرد: اين سفر با هدف اعلام حمايت مجدد جمهوري اسلامي ايران از دولت و ملت سوريه صورت گرفت، كشوري كه در حماسه بزرگ مبارزه با تروريسم ايستاده است. رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي همچنين بيان كرد: مطمئن هستيم كه پيروزي متعلق به مردم سوريه است و اين كشور از لوث تروريستهايي كه از دهها كشور اعزام شدند، پاكسازي خواهد شد.
ادعاي القدسالعربي و تكذيب تركيه
روزنامه «القدس العربي» مدعي شد: «منابع نظامي نزديك به سردار قاسم سليماني به القدسالعربي گفتند كه مقامات تركيه به ايران گفتند كه آنكارا تصميم گرفته است تا جايي كه ممكن است مرزهاي تركيه با سوريه را ببندد.» القدسالعربي به نقل از منابع خود در ادامه مدعي شد: «درباره جنگ حلب و طي اقداماتي همسو با دمشق، تركيه به ايران به نحو صريح گفته كه كارشناسان نظامي و امنيتي خود را از اتاق عمليات اطلاعاتي مشترك در اردن موسوم به «موك» خارج كرده است. » به نوشته القدس العربي، اين منابع تأكيد كردند كه در ارتباط با تصريحات مذكور مقامات آنكارا به ايران، علاءالدين بروجردي كه در دمشق به سر ميبرد، قرار است طي نشستي سه جانبه با مقامات امنيتي تركيه و سوريه ديدار و گفتوگو كند. اين روزنامه در ادامه نوشت: «ايرانيها ميگويند كه اين اقدامات اردوغان درباره پرونده سوريه در ظاهر به خاطر نحوه تعامل امريكا با كودتاي شكست خورده در تركيه و مسئله تحويل دادن فتحالله گولن به آنكار صورت ميگيرد كه اگر امريكا با تركيه همكاري كند، ممكن است اردوغان از اين اقدامات منصرف شود. » خاطر نشان ميشود كه رسانههاي لبناني هم تأكيد كردهاند كه اطلاعات بهدست آمده از اوضاع جاري در تركيه از عقبنشيني نيروهاي اطلاعاتي تركيه از اتاق عمليات حلب در اردن حكايت دارند كه در حال هماهنگيهاي امنيتي و اطلاعاتي با تروريستها بودند. از سوي ديگر سخنگوي رياستجمهوري تركيه با اعلام اينكه موضع كشورش درباره موضوع سرنوشت بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه تغييري نكرده است، مدعي شد: «سخن گفتن از ابقاي اسد يعني سخن گفتن از ادامه درگيريهاست. برقراري صلح و ثبات در سوريه با حضور اسد در قدرت امكانپذير نيست.» «ابراهيم كالن» تصريح كرد: «موضع تركيه درباره آينده سياسي در سوريه مبتني بر اين است كه بايد نظام سياسي كثرتگرا، جامع، دموكراتيك و مشروع كه مورد پذيرش همه سوريها باشد، تاسيس شود. به گفته ابراهيم كالن، اردوغان و ولاديمير پوتين، رئيسجمهوري روسيه در نشست مسكو درباره روابط دوجانبه، اوضاع سوريه و مبارزه با تروريسم تبادل نظر خواهند كرد. كالن گفت: «رايزنيها بين اين دو رئيسجمهور در پترزبورگ در سرعت بخشيدن به عمليات عاديسازي روابط دوجانبه سهيم خواهد بود. » وي با اشاره به اينكه بحران سوريه بر تمامي منطقه و همچنين بر امنيت و ثبات جهاني خطراتي دارد، گفت: «كشور ما يكي از بزرگترين زيانديدگان از بحران سوريه است و از اينرو دنبال راهحلي فوري و پايدار براي آن هستيم ولي تاكنون دستيابي به مرحلهاي كه روزنه اميد براي حل سياسي در سوريه باشد، حاصل نشده است. »
منبع : تسنيم
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]