تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812432059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودتای ترکیه و نقش شبکه‌های اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مجله دیجی کالا - وحید پولادی سوینی: در نخستین ساعات روز شنبه، ۲۶‌ام تیر ماه گروهی از نظامیان ارتش ترکیه، کنترل مناطقی کلیدی در شهرهای آنکارا و استانبول را در دست گرفتند. هدف از این تحرک نظامی که از آن با عنوان کودتای نظامی یاد می‌شود، تلاش برای در درست گرفتن قدرت و ساقط کردن دولت «رجب طیب اردوغان»، رییس‌جمهور وقت این کشور عنوان شده است. 



کودتای ترکیه و نقش شبکه‌های اجتماعی



شب گذشته و ساعاتی پس از شروع این تحرکات نظامی بیانیه‌ای که گفته می‌شد از سوی ارتش ترکیه قرائت می‌شود از تلویزیون ملی این کشور پخش شد که در آن ادعا می‌شد، ارتش برای دموکراسی و حقوق بشر، اداره‌ی امور کشور را در دست خواهد گرفت.


ترکیه ساعات پر التهابی را پشت سر گذاشت و در ساعات ابتدایی کودتا خبری از اردوغان نبود. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اردوغان در زمان کودتا در تعطیلات تابستانی و خارج از استانبول بسر می‌برد. معاونان اردوغان خبر داده بودند که بلافاصله بعد از فراهم شدن شرایط، او با مردم ترکیه سخن خواهد گفت؛ اما تصرف تلویزیون ملی ترکیه توسط ارتش، این امر را با مشکل مواجه کرده بود. اما سرانجام اردوغان موفق شد با مردم کشور ترکیه سخن بگوید و از آن‌ها خواست تا برای مقابله با تحرکات نظامیان خودشان را به خیابان‌ها و اماکن کلیدی که ارتش آن‌ها را تصرف کرده بود، برسانند.



کودتای ترکیه و نقش شبکه‌های اجتماعی



حضور گسترده‌ی نیروهای نظامی باعث ترس مردم دو کلان شهر ترکیه شده بود و تعداد زیادی از مردم علی‌رغم میل‌شان حاضر نبودند در خیابان‌ها حاضر بشوند. درست در این لحظه‌ی سرنوشت‌ساز بود که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نقشی تاثیرگذار در تعیین مسیر و سرنوشت ترکیه بازی کردند. با این‌که گزارش شده از همان نخستین ساعات شروع کودتا، تمام شبکه‌های اجتماعی کلیدی اعم از فیسبوک، توویتر و یوتیوب با محدودیت‌های فراوان مواجه شدند، اما در نهایت همین شبکه‌ها بودند که مردم را به خیابان‌ها کشاندند و نتیجه‌ی نهایی کودتا را رغم زدند.


شاید کم‌تر کسی تصورش را می‌کرد امکان پخش زنده‌ در شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک و پریسکوپ تا این حد بتواند تاثیرگذار و جریان‌ساز باشد؛ اما مردم ترکیه با استفاده از همین ابزار و به اشتراک گذاشتن لحظاتی که در خیابان‌ها تجربه می‌کردند، تعداد بیش‌تری از مردم را به خیابان‌ها دعوت کردند و با همین روش مبارزه‌ی مردم با ارتش وارد فاز بعدی شد. خود اردوغان هم که امکان حاضر شدن در مقابل دوربین‌های تلویزیون را نداشت، از طریق اپلیکیشن Face Time پیام‌اش را به مردم ترکیه رساند. مجری تلویزیون با نشان دادن صفحه‌ی نمایش گوشی هوشمندش به بیننده‌ها پیام‌ اردوغان را به مخاطبان‌اش رساند. استفاده از اپلیکیشن Face Time و اطمینان ضمنی مردم ترکیه از این‌که رییس‌جمهور کشورشان به دست نیروهای ارتش نیافته و هنوز هم می‌تواند آن‌ها را رهبری و هدایت کند؛ بر پررنگ‌تر ظاهر شدن‌شان در خیابان‌ها تاثیر بسزایی داشت.



کودتای ترکیه و نقش شبکه‌های اجتماعی



در نخستین ساعات بامداد دیروز، بازار شبکه‌های اجتماعی در کشورمان هم حسابی داغ بود و پیام‌های مختلفی از طریق تلگرام، توویتر و فیسبوک بین کاربران ایرانی دست به دست می‌شد. نکته‌ی جالب این‌جا بود که بعد از مخابره و اشتراک تعدادی خبر دقیق از این ماجرا، بازار شایعات و خبرهای غیر موثق حسابی داغ شد؛ عده‌ای از سفر اردوغان به ایران و عده‌ای دیگر از فرارش به آلمان خبر می‌دادند. 


حتی عده‌ای خبر مرگ اردوغان به دست نظامیان ارتش را تایید کردند که به هیچ‌وجه صحت نداشت. نوبت شایعات و اخبار دروغ که به اتمام رسید به‌شکل عجیبی تعدادی از گروه‌ها و کانال‌های فعال در این شبکه‌های اجتماعی به تولید محتوای طنز در خصوص این کودتا دست زدند؛ جوری که تا ساعات اولیه‌‌ی صبح امروز چند صد محتوا با مضمون طنز در شبکه‌های اجتماعی منتشر و دست به دست شد.


شب گذشته و در جریان کودتای نظامی ترکیه یک بار دیگر قدرت شبکه‌های اجتماعی در ایجاد ارتباط میان مردم در لحظات کلیدی و سرنوشت‌ساز به اثبات رسید. هرچند در لحظاتی آن‌چه در شبکه‌های اجتماعی پخش یا بازنشر شد دل‌خراش و ناراحت‌کننده بود، اما در نهایت به کمک این ابزار مهم و کاربردی مردم توانستند کودتای روز پانزدهم جولادی ترکیه را خنثی کنند.




۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن