تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860560593




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش شبکه اجتماعی در فرجام کودتای ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 نقش شبکه اجتماعی در فرجام کودتای ترکیه
نقش شبکه اجتماعی در فرجام کودتای ترکیه به محض این که خبر وقوع کودتا در ترکیه پیچید اردوغان به سرعت به سراغ شبکه «فیس تایم» تلفن همراه خود رفت که از سوی شرکت اپل پشتیبانی می‌شود. او به واسطه آن توانست به مردم پیام دهد که به خیابان‌ها بیایند و برای شکست کودتا شورش کنند.


به گزارش فرهنگ نیوز؛ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه کودتای جمعه شب را با کمک گرفتن از شبکه های اجتماعی توانست از سر بگذراند، کودتایی که اگر به نتیجه می رسید می توانست آینده ترکیه و روابطش با کشورهای دیگر را دگرگون کند. اما چنین نشد، رجب طیب اردوغان در کمال شگفتی توانست نهایت استفاده را از شبکه های اجتماعی ببرد و روند کودتا را تغییر دهد و باعث شکست سنگنین آن شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی میدل ایست آنلاین، به محض این که خبر وقوع کودتا در ترکیه پیچید اردوغان به سرعت به سراغ شبکه "فیس تایم" تلفن همراه خود رفت که از سوی شرکت اپل پشتیبانی می شود. او به واسطه آن توانست به مردم پیام دهد که به خیابان ها بیایند و برای شکست کودتا شورش کنند.

اولین ظهور اردوغان ساعاتی بعد از وقوع کودتا در شبکه "سی ان ان ترک" بود که گفت بر این اعتقاد است که کودتا ظرف مدت کوتاهی تمام می شود و مسئولان آن هزینه های سنگینی را در دادگاه ها پرداخت خواهند کرد.

اردوغان در حالی از ابزارهای شبکه های اجتماعی برای شکست کودتا بهره برد که خود در طول سال های گذشته به جنگیدن با شبکه های اجتماعی معروف بود. حالا همان چیزی که او با آن مبارزه می کرد به کمکش آمد تا وی را از کودتای نظامیان نجات دهد و ثبات را به کشورش بازگرداند.

اردوغان که به نفرت از اینترنت معروف بود در شبکه های اجتماعی به ادامه بسته شدن شبکه های تلویزیونی که توسط کودتاچیان بسته می شدند، اعتراض کرد و حملات تندی را متوجه عوامل آن کرد. وی در اظهاراتی که بیانشان از زبان اردوغان غریب بود اعلام کرد که با قانون و دولت قانونی همراه است، از قانون و آزادی بیان حمایت می کند و از طرفدارانش می خواهد که به خیابان ها بیایند و جلوی کودتاچیانی که قانون را زیر پا گذشته اند، بایستند.

به اعتقاد ناظران این اتفاق نشان داد که تا چه اندازه شبکه های اجتماعی در رفتار و تحرکات سیاسی موثر هستند، اتفاقی که برای ترکیه جدید به حساب می آید. اتفاقی بی سابقه که نشان می دهد رئیس جمهوری در لحظه حساس چگونه می تواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و همچنین نشان از اثرگذاری رسانه های جدیدی دارد که نه تنها می توانند اخبار را منتقل کنند بلکه خود توانایی خلق حوادث را دارند.

مدافعان حقوق بشری می گویند که ترکیه همواره جزء کشورهایی بوده که همیشه در بستن مفرط سایت های اینترنتی در تعامل با حوادث سیاسی مطرح بوده است.

سازمان "ترکی بلوکس" که کار نظارت و سانسور در ترکیه را زیر نظر دارد گزارش می دهد که در ماه های اخیر جلوی فعالیت بسیاری از سایت ها گرفته شد و در طول یک سال اخیر به مناسبت های مختلف دست کم 7 سایت فیلتر شدند.

اردوغان برای نخستین بار طعم مخالفت های مردمی را در سال 2013 چشید که از استانبول آغاز شد و به دیگر شهرهای ترکیه سرایت کرد، در آن موقع شهروندان ترکیه ای برای دعوت به انجام تظاهرات علیه اردوغان به طور گسترده ای از تویتر استفاده کردند. در آن موقع اردوغان که نخست وزیر بود، با وجود این که بسیاری از وزرا و اعضای برجسته حزبش از تویتر استفاده می کردند آن را "وبا" توصیف کرد و گفت چنین شبکه هایی فقط برای نشر اکاذیب علیه دولت با هدف ترساندن جامعه استفاده می شوند.

پیش از این دادگاه ترکیه دستور به فیلترینگ شبکه تویتر داده بود. زمانی که در این شبکه فایل های صوتی ای منتشر شدند که نشان می دادند اردوغان در پرونده های فساد مالی دست دارد. در 20 مارس تویتر به طور کامل فیلتر شد، در آن موقع اردوغان گفته بود که صدها قانون قضایی صادر شده که نشان می دهد استفاده از چنین شبکه هایی غیرقانونی است. این رفتار اردوغان با موجی از انتقادها همراه شد.

سه شنبه هفته گذشته بود که مذاکره کننده عالی حقوق بشر سازمان ملل از آنکارا خواست که فیلترینگ تویتر را لغو کند و تاکید کرد که بی توجهی دولت در این زمینه می تواند به مثابه زیر پا گذاشتن حقوق بشر توسط دولت ترکیه محسوب شود. بعد از این بود که برخی از گروه های اپوزسیون و تعدادی از سازمان های غیر دولتی نسبت به پافشاری دولت در حفظ فیلترینگ تویتر از دولت شکایت قضایی کردند.

امرهان هالیشی، معاون رئیس حزب جمهوری خلق در این باره می گوید: «غیرممکن است که حکومت بتواند تکنولوژی را ساکت کند.»

وی تلاش برای بستن تویتر را خجالت آور می داند و می گوید: «چنین اقداماتی می تواند به وجهه میهن ما خدشه وارد کند.»

با وجود این که اردوغان خود چندین حساب رسمی در تویتر دارد اما می گوید که این شبکه اجتماعی را دوست ندارد. وی حتی یک بار گفت: «می دانید من چنین شبکه های اجتماعی ای را دوست ندارم، برای همین هم حملات بسیاری به من می شود.»

منبع: دیپلماسی ایرانی


95/4/27 - 08:09 - 2016-7-17 08:09:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن