واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شاید باید تابستان بگذرد؛
تداوم تنش آبی در استان بوشهر/ مردم منتظر بهبود اوضاع
شناسهٔ خبر: 3729475 - سهشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
استانها > بوشهر
.jwplayer{ display: inline-block; } بوشهر - هر روزی که از تابستان میگذرد، وضعیت آب در استان بوشهر بدتر میشود و میزان آبی که به خانهها میرود کاهش مییابد. مردم همچنان در انتظار بهبود اوضاع هستند؛ اماشاید باید تابستان بگذرد. خبرگزاری مهر - گروه استانها - مسعود باقری: در تابستانهای بوشهر گرما خود دلیلی است برای خستگی مردم؛ ولی امسال با تشدید موج بیآبی دغدغه مردم مضاعف شده است. بیآبی و قطعی مکرر آب در شهرها و روستاهای استان بوشهر این روزها مهمترین موضوعی است که در همه محافل حقیقی و مجازی مطرح میشود. در این حوزه هر روز شایعاتی جدید مطرح می شود، یک روز نقل قولی که با فلان مسئول رایزنی شده و یک روز بیان ضروریات و راهکارهای بیاساس برای رفع مشکل آب. یک روز بر ضرورت نصب آبشیرین کن برای رفع مشکل آب تاکید میکنند و یک روز هم انتقال مستقیم آب از سدهای کشاورزی برای مصارف غیر شرب را علم میکنند. یک روز هم نظریه نصب آبشیرینکن در رودخانههای محلی را مطرح میکنند. البته بیآبی موضوعی نیست که مردم را غافلگیر کرده باشد و مسئولان استانی از قبل این موضوع را تذکر داده بودند، ولی وعده مدیریت موضوع و نبود مشکل آب در فصل تابستان مردم را امیدوار کرده بود. آب استان بوشهر وارداتی است مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بخش عمده آب استان بوشهر از استانهای فارس و کهگیلویهوبویراحمد وارد استان بوشهر میشود و تنها هفت تا هشت درصد از آب مصرفی استان از طریق منابع داخل استان تامین میشود. کیقباد یاکیده اضافه کرد: تلاش بسیار زیادی برای توسعه آبشیرینکنها در استان شده است . طرح آبشیرینکن کنگان سال گذشته افتتاح شد و امسال نیز آبشیرینکن بوشهر افتتاح میشود. وی با اشاره به هزینههای بالای تامین آب از طریق آبشیرنکنها، ادامه داد: هر مترمکعب آب با نرخ ۲۸۰ تومان به مشترکین ارائه میشود ولی هزینه خریداری این آب از سرمایهگذار آبشیرینکن، بیش از ۲۵ برابر است. مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه در شرایط کنونی تنها با صرفهجویی میتوان از بحران عبور کرد، افزود: همه خانوارها باید از مصارف غیرضروری پرهیز و از ابزارآلات کاهنده مصرف استفاده کنند.
مصرف آب در استان بوشهر بالا است وی با اشاره به بالابودن میزان مصرف آب در استان بوشهر، ادامه داد: سهیمه سرانه تولید آب توسط شهرها و روستاهای استان بوشهر ۱۸۴ لیتر در شبانهروز تعیین شده که اکنون میزان آب تخصیصی به استان بوشهر به ازای هر نفر در شبانهروز حدود ۲۶۰ لیتر است. یاکیده اضافه کرد: برای حل مشکل کمآبی باید در مدیریت مصرف تلاش شود و در این راستا مصرف بهینه و جلوگیری از اسراف باید مد نظر مردم قرار گیرد و از مصرف غیر ضروری پرهیز شود. مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: تلاش ویژهای داریم که سهمیه ورودی آب استان بوشهر افزایش یابد و همچنین برای توسعه آبشیرینکنها در استان بوشهر نیز از همه ظرفیتها استفاده میکنیم. وعده معاون آب و فاضلاب کشور معاون برنامه ریزی آب و فاضلاب کشور در بازدیدی که هفته گذشته از وضعیت آب استان بوشهر داشت، وعده داد که فاز نخست آب شیرینکن بوشهر تا پایان شهریور ماه وارد مدار میشود. علی اصغر قانع با اشاره به اینکه برای تامین آب آشامیدنی استان بوشهر تصمیمات لازم اتخاذ شده، گفت: مجوز ساخت آبشیرینکن بوشهر به ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب صادر شده که با جانمایی آن، عملیات اجرایی توسط بخش خصوصی آغاز میشود.
ایجاد آبشیرینکن در همه مناطق ساحلی استان معاون برنامه ریزی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه برای تمام نقاط ساحلی استان بوشهر آب شیرینکن طراحی شده افزود: بخشی از طرحها در حال اجرا و بخشی هم پس از برگزاری مناقصه عملیات اجرایی آن توسط بخش خصوصی آغاز میشود. قانع تصریح کرد: با اجرایی شدن و تکمیل طرح ۳۵ هزار متر مکعبی و وارد مدار شدن آب شیرینکن ۱۰ هزار متر مکعبی بوشهر روزانه ۴۵ هزار متر مکعب از این طریق به ظرفیت آب آشامیدنی بوشهر افزوده میشود. وی تاکید کرد: با توجه به شرایط نامطلوب تامین آب در استان بوشهر باید ظرفیت تولید و تامین آب در این استان تا تابستان سال آینده افزایش یابد. رفع مشکلات آب استان تا سال آینده استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه استان بوشهر با کمبود منابع آبی روبرو است و تلاش داریم که با برنامهریزی مناسب، آب موجود به صورت عادلانه در شهرها و روستاها بر اساس سرانه یکسان توزیع شود. مصطفی سالاری اضافه کرد: در راستای بهبود وضعیت آب در استان بوشهر ساخت تاسیسات آبشیرینکن در دستور کار است و در این راستا سال آینده شاهد کاهش چشمگیر مشکلات کمآبی خواهیم بود و امیدواریم تا دو سال آینده مشکل تامین آب استان به صورت کامل رفع شود. وی خاطرنشان کرد: آب شیرینکن کنگان و بوشهر با ظرفیت هر کدام ۱۰ هزار متر مکعب در روز طراحی و اجرا شده که با برنامهریزی های انجام شده و در صورت نیاز میتواند در آینده تا ۲ برابر افزایش یابد. استاندار بوشهر تصریح کرد: افزایش برداشت از خط آبرسانی کوثر طراحی شده که بر این اساس ایستگاههای پمپاژ برای تامین بخشی از آب نقاط میانی و جنوبی استان بوشهر در حال اجرا است. وی بیان کرد: تلاش میشود منابع تامین آب در استان بوشهر افزایش یابد ولی براین مهم واقف هستیم که تابستان امسال برای مردم استان تابستان سختی خواهد بود.
بهطوری که ذکر میشود مهمترین عامل در بروز تشنجات و درگیریهای جهان بهویژه خاورمیانه در قرن بیست و یکم، چالش آب خواهد بود. بیآبی و چالشهای مرتبط با آن در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی، فرهنگی، بهداشتی و ... قابل بررسی است و هر روزه کارشناسان، صاحبنظران و پژوهشگران به واکاوی ابعاد مختلف آن میپردازند. در جهان توسعه یافته امروزی انسانها برای بقا و زنده ماندن، روزانه نیازمند چندین لیترآب سالم هستند و این روزها که بحران بیآبی طاقت مردم را تمام کرده، هر زمان منتظر تدبیر مسئولان ملی و محلی برای عبور از این بحران هستند و انتظار میرود مسئولان تدبیری عاجل اتخاذ کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]