واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ازدواج دختران درسن کم،طعم خوش دوران کودکی و نوجوانی را از آنان می گیرد تمام لذت کودکی های یک دختر به عروسک و روسری و چادر کوچکی است که می شود همراه خاله بازی ها و زندگی های شیرینی که در دنیای بازی تجربه می کند. اما چند سال پس از گذر عمر کوتاه کودکی ناگهان خود را در لباس سفیدی می بیند و می شود یک همسر برای مرد خانه و بعدها یک مادر برای فرزندش.
۱۳۹۵ دوشنبه ۱۱ مرداد ساعت 13:48
شادی غلامی/ سرویس گزارش: تمام لذت کودکی های یک دختر به عروسک و روسری و چادر کوچکی است که می شود همراه خاله بازی ها و زندگی های شیرینی که در دنیای بازی تجربه می کند. تا اینکه مدرسه ودرس خواندن فرا می رسد و شوق کتاب و دفتر او را فرا میگیرد و غافل از آنچه که بزرگترها برایش صلاح دیده اند میخواند و می نویسند. اما چند سال پس از گذر عمر کوتاه کودکی خود ناگهان را در لباس سفیدی می بیند و می شود یک همسر برای مرد خانه و بعدها یک مادر برای فرزندش. ازدواج دختران در سنسن کودکی ای نوجوانی نشانگر بحران اجتماعی است
نوجوانی دوره ای است که بلوغ اجتماعی، روانی، جسمانی، عاطفی و ... فرد در این دوره شکل می گیرد و سنین 10-19 را دربر می گیرد؛ دوره ای است که شخصیت فرد در آن شکل می گیرد. از نظر علمی، در اوایل دوره نوجوانی شخصیت فرد به صورت کامل شکل نگرفته و فرد از لحاظ ابعاد مختلف به بلوغ نرسیده است. دختران در این سنین آمادگی جسمانی و روانی برای ورود به اجتماع و تشکیل نهاد پایه و اساسی به نام خانواده را ندارند و در صورت روی دادن ازدواج در این سنین و تشکیل خانواده مضرات و خطرات احتمالی آن برای جامعه دور از انتظار نبوده و افزایش آمار چنین ازدواج هایی می تواند نشانگر یک بحران اجتماعی باشد.
روانشاسان معتقدند دخترانی که در سنین پایین به میل خود و یا از روی اجبار ازدواج کرده اند به دلیل آنکه نمی توانند دوران نوجوانی خود را به درستی طی نمایند به تدریج دچار انواع بیماری های روحی و روانی شده و به فرار از خانه، فرار به خانه پدری، طلاق و ... روی می آورند. علاوه بر این، دختری که خود در سنین کودکی است صاحب فرزند یا فرزندانی می شود که مسئولیت مادری شان بر گردن اوست، که هم از لحاظ اجتماعی و هم از لحاظ شرعی مسئولیتی سنگین محسوب می شود. اجبار و کمبود آگاهی والدین علت ازدواج دختران در سنین کم
منیژه مهدوی که در سن 12 سالگی به اجبار خانواده با همسر 20 ساله خود ازدواج کرده و اکنون دو دهه از ازدواج وی گذشته است. وی در پاسخ به اینکه ازدواج ناخواسته چه تاثیری بر روحیه دختران دارد؟ گفت: زمانی که دوره کودکی فرد به صورت کامل سپری نشود دچار سرخوردگی شده و گاهی نیز افسرده می شود چون دوران بازی و شیطنت خود را در خانه شوهر و با خانه داری می گذراند.
وی ادامه داد: من سالها به بهانه بردن فرزند اول که 13 سال فاصله سنی داریم به پارک، سوار تاب یا سرسره می شدم تا طعم لذت هایی را که نتوانستم در کودکی تجربه کنم بچشم.
مهناز ح 35 ساله نیز که به اجبار خانواده در سن 11 سالگی ازدواج کرده است در این خصوص گفت: در گذشته به علت کمبود آگاهی معمولا خانواده ها علاقه زیادی به ازدواج زود هنگام فرزندان دختر خود داشتند که این مسئله باعث آسیب های روحی روانی به فرزندان می شد چراکه کنار آمدن با مشکلات زندگی کار آسانی نبود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن با گذر زمان و ورود بیشتر در اجتماع آنان با هم سن و سالان خود آشنا می شدند که یا مشغول به تحصیل بودند و یا جویای کار؛ در حالی که این افراد به اقتضای تشکیل خانواده به خانه داری و تربیت چند فرزند مشفول شده و از نعمت تحصیل محروم بودند. ازدواج دختران در سنین کم طعم خوش دوران نوجوانی را از آنان می گیرد رحیمه سجودی کارشناس ارشد روانشناسی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار پانا، اظهار داشت: به نظر می رسد اگر دختران و پسران آماده ازدواج در سنین بین ٢٠ تا ٣٠ سال، نمیتوانند یا نمیخواهند ازدواج کنند، بار این کاهش را دختران و پسران زیر ٢٠ سال، حتی زیر ١٥ سال به عهده گرفتهاند، باری که قرار نبود بر دوش کودکان جامعه و کسانی که هنوز به مرحله بلوغ در زندگی نرسیدهاند، باشد.
وی افزود: کم شدن تمایل به ازدواج، بیشتر در میان تحصیلکردگان و شاغلان دیده میشود، کسانی که به درستی خبر از مشکلاتی دارند که قرار است گریبانشان را بگیرد، مشکلات مالی، بزرگترین مشکلی است که شاید جوانان را از ازدواج دور کرده است.
سجودی تصریح کرد: در این میان با وجودی که هردو جنس پسر و دختر در معرض ازدواج های زودهنگام هستند ولی دختران بیش ترین قربانیان این پدیده به شمار می روند و نمی توانند اطلاعات لازم را برای انتخاب سرنوشت سازی مانند ازدواج را به راحتی به دست آورند.
کارشناس ارشد روانشناسی اذعان کرد: ازدواج زود هنگام برای دختران، اثرات ناگوار بر روحیه آنها و پیامدهای منفی فراوانی بر خانوادهها و جامعه دارد که در برخی موارد هیچ گاه رفع نمی گردد چرا که این گونه ازدواج ها علاوه بر اینکه طعم خوش دوران کودکی ونوجوانی را از آنان می گیرد بلکه مانع تداوم تحصیل شان هم می گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]