واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بیشتر مالکان تمایل دارند به جای ودیعه مسکن، اجارهبهای مسکن را بالا ببرند؛ چراکه از نگاه آنها، امروز دیگر نگهداری پول در بانک برایشان صرفه اقتصادی ندارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تراز ،تا قبل از کاهش نرخ سود بانکی، بازار اجاره مسکن بدون هر گونه تلاطمی پیش میرفت اما بعد از کاهش این نرخ که موافقان و مخالفان زیادی هم داشت؛ بازار اجارهبهای مسکن دستخوش تغییر و تحولات زیادی شد، بهطوریکه حالا کمتر کسی رغبت میکند رهن بیشتری دریافت کند. بیشتر مالکان تمایل دارند به جای ودیعه مسکن، اجارهبهای مسکن را بالا ببرند؛ چراکه از نگاه آنها، امروز دیگر نگهداری پول در بانک برایشان صرفه اقتصادی ندارد.
برخی از کارشناسان بخش مسکن با اینکه معتقدند با کاهش نرخ سود بانکی مالکان مایل به دریافت اجاره به جای ودیعه و رهن هستند، اما براین باورند که کاهش نرخ سود بانکی زمینهساز افزایش تولید در بازار مسکن میشود و مسکن را از رکود خارج میکند، درحالی که برخی براین باورند که کاهش این نرخ، اجارهبها را افزایش میدهد وبرای رونق بازار مسکن باید مولفههای دیگری را هم درنظر گرفت.
کاهش نرخ سود بانکی در بازار اجاره تاثیرگذار بوده است؛ بهطوریکه مالکان مایل به دریافت اجاره به جای ودیعه و رهن هستند. مصطفیقلی خسروی، رئیس تخصصی املاک با این توضیحات میگوید که هر چند این اتفاق در بازار اجاره مسکن طبیعی است، اما نرخ سود بانکی باید کاهش یابد چراکه در هیچ کشوری پول در بانک گذاشته نمیشود زیرا پول در بانک شکوفایی اقتصادی و نوآوری را کاهش میدهد درحالی که پول باید در گردش باشد تا بتواند حرکت اقتصادی و تراکنش را بالا ببرد. پول در بانک معنا ندارد.
خسروی این را هم اضافه میکند که با کاهش نرخ سود بانکی صرف، بازار مسکن رونق نمیگیرد چراکه برای تحقق این هدف باید مولفههای دیگری چون وام مد نظر قرار گیرد؛ بهعنوان مثال باید وام با برنامهریزی صحیح ارائه شود.
هادی حقشناس، کارشناس بانکی با نظر خسروی موافق است و میگوید که کاهش نرخ سود بانکی بر بخش اجاره و نه خرید وفروش تاثیرگذار بوده است. آنطور که او میگوید تا قبل از کاهش نرخ سود بانکی مالکان تمایل داشتند پول رهن بیشتری دریافت کنند اما با کاهش نرخ سود بانکی تمایل مالکان به دریافت اجاره بیشتر است.
ایرج رهبر عضو هیاترئیسه کانون سراسری انبوه سازان معتقد است که چون بخشی از مبلغ اجارهبها به صورت ودیعه و بخشی به صورت اجاره است با کاهش نرخ سود بانکی امکان دارد آنها که به دنبال سود بیشتر هستند ودیعه را تبدیل به اجاره نقدی کنند و مساله منجر به افزایش اجارهبهای مسکن خواهد شد؛ درحالی که در گذشته که نرخ سود بانکی کم نشده بود، مالکان گرایش بیشتری به ودیعه مسکن داشتند درحالی که با کاهش نرخ سود این انگیزه کاهش مییابد.
زمانبندی انتشار: 11 مرداد 1395 - 11:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]