واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ورود موتلفه به انتخابات ریاستجمهوری
روز نو :
حزب موتلفه اسلامی قدیمیترین وتشکیلاتیترین حزب اصولگراست و ریشههای تشکیل این حزب را باید قبل از انقلاب و در ساماندهی مبارزات آن مقطع پیگیری کرد. حزب موتلفه درمیان احزاب مختلف اصولگرا از قدرت ساماندهی برخوردار است.
به گزارش روز نو، زمانی که این تشکل پا به میدان هرانتخاباتی میگذارد، درکمتر از چند ماه، رقابتی شدن فضای انتخاباتی خود را نشان میدهد؛ چرا که ورود این حزب به عرصه رقابتهای سیاسی، این بازتاب را درفضای سیاسی به همراه دارد که اصولگرایان به صحنه سیاسی ورود پیدا کردهاند تا به صورت جدی تاثیرگذار شوند.
اولین جلسه موتلفه درباره انتخابات ۹۶
روز گذشته حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه از برگزاری جلسه کمیته انتخاباتی حزب متبوعش خبر داد و گفت: در این جلسه قرار است پیرامون تعیین سخنگو و نحوه ورود به انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر و دوازدهمین دوره ریاست جمهوری بحث و تبادل نظر شود. البته پیشتر ترقی از تشکیل شورای مسائل انتخابات خبر داده بود. همچنین احمد نیکفر عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین نیز با اعلام این که تشکل متبوعش باسازوکار شورای همگرایی اصولگرایان وارد این عرصه میشوند، افزود: به دلیل گستردگیهای این انتخابات، کارهای اجرایی آن زودتر ازانتخابات ریاستجمهوری آغاز خواهد شد.
شورای هماهنگی اصولگرایان در ابهام
درگذشته و بعد ازشکست اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۲، تلاش شد که اصولگرایان به صورت متکثر وارد انتخابات نشوند. بنابراین در انتخابات اسفند ماه ۹۴ تلاش کردند که حول محور شورای هماهنگی اصولگرا به جمعبندی برسند. در این رابطه، ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا به «آرمان» گفت: شورای هماهنگی تا این لحظه در جبهه اصولگرایی تشکیل نشده و آخرین باری که این شورا تشکیل جلسه داده، براي وحدت احزاب مختلف اصولگرا درانتخابات هفتم اسفند بود. وی ادامه داد: این شورا درگذشته متشکل از تمامی احزاب و طیفهای اصولگرا بود. البته درآن زمان جریان منتسب به آقای لاریجانی تمایلی به ورود به شورای هماهنگی نداشت. وی اظهار کرد: به احتمال زیاد درچند ماه آینده و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری شورای هماهنگی اصولگرایی تشکیل جلسه خواهد داد. از لابهلای سخنان ناصر ایمانی میتوان به این نکته رسید که اصولگرایات تمایل دارند در آینده با حضور طیف نزدیک به لاریجانی در انتخابات ریاستجمهوری جلسات خود را برگزار کنند تا شاید بتوانند تاثیرگذاری بیشتری در انتخابات ریاستجمهوری داشته باشند.
شورای شهر یا ریاستجمهوری
ازسوی دیگر مهندس مرتضی نبوی فعال سیاسی باسابقه اصولگرایان، چند روز پیش اعلام کرد که به احتمال زیاد روحانی مجددا رئیسجمهور خواهد بود؛ لذا بهتر است اصولگرایان در فکر برنامهریزی براي پیروزی در انتخابات شورای شهر باشند. اظهارات مرتضی نبوی اگر در کنار تحرکات اخیر اصلاحطلبان قرار گیرد، از هماکنون میتوان مشاهده کرد که دو طیف اصلاحطلب و اصولگرا عزم خود را جزم کردهاند تا به صورت جدی برای به دست آوردن کرسیهای شورای شهر به رقابت بپردازند.
شورا، سکوی رسیدن به پاستور؟
روزهای بعد از پیروزی محمود احمدینژاد در سال۸۴ و اعلام نتایج شورای شهر تهران، روزنامهها تیتر زدند شهردار رئیسجمهور شد و سردار قالیباف به شهرداری رفت. محمدباقر قالیباف مرد کهنهکارعرصه اصولگرایی نیز شاید به همین علت بر صندلی شهرداری تهران تکیه کرد تا بتواند راهی را که محمود احمدینژاد برای ریاستجمهوری پیمود سرلوحه اقدامات خود قرار دهد. هر چند که در سال ۹۲ او با دستانی خالی به شهرداری تهران بازگشت و اکنون شنیده میشود تمایلی به ماندن در بهشت ندارد، اما در سوی دیگر با نهایی شدن حمایت اصلاحطلبان ازکاندیداتوری روحانی درانتخابات۹۶ و پذیرش دو دورهای شدن دوران ریاستجمهوری وی توسط برخی ازاصولگرایان، هر دو جناح تمایل دارند که بیشترین تمرکز خود در انتخابات ۹۶ را معطوف به انتخابات شورای شهر کنند. از این رو هیاتی با محوریت محمدعلی نجفی به نمایندگی از اصلاحطلبان و اعتدالیون از چند روز پیش مامور بررسی سوابق افراد مختلف برای حضور در لیست اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر شد. نباید فراموش کرد که هر دو جناح، شهرداری تهران را سکوی پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ میدانند.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]