تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845238712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرگ بیماران دیالیزی در اهواز به دلیل آب آلوده، گرما و رطوب بالای هوا بوده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



مرگ بیماران دیالیزی در اهواز به دلیل آب آلوده، گرما و رطوب بالای هوا بوده است؟
روز نو : روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: شنبه درحالی‌که کشور در تعطیلات عمومی بود، ماجرایی در رسانه‌ها منتشر شد که خبر از غوغای قریب‌الوقوع دیگری علیه سیستم درمانی کشور می‌داد.
 
رسانه‌های محلی استان خوزستان، اعلام کردند که پنج نفر از کسانی‌که در بیمارستان سینای شهرستان کارون، دیالیز شده‌اند با علائم مسمومیت شدید مراجعه کرده و چهار نفرشان ظرف دو روز فوت کرده‌اند. تیم‌های بررسی به‌سرعت تشکیل شدند حتی از طرف معاونت درمان وزارت بهداشت هم گروهی برای پیدا کردن علت فوت بیماران دیالیزی فرستاده شد. در تحقیقات اولیه مشخص شد که این بیماران علاوه بر اینکه در یک بیمارستان دیالیز شده بودند، نقاط مشترک دیگری هم داشتند مانند اینکه در یک شیفت مشترک بوده‌اند و با هم از بیمارستان مرخص شده‌اند. برخی‌ها خبر از خرابی دستگاه‌ها می‌دهند و برخی دیگر می‌گویند که آلودگی بیماران دهانی بوده و ربطی به‌ دستگاه‌های دیالیز ندارد اما نمی‌گویند که این بیماری دهانی از چه طریقی در بیمارستان به بیماران منتقل شده است.
 
به‌نظر می‌رسد همین حالا که چند روزی از ماجرا گذشته است، تناقض‌هایی در حرف‌های مسئولان درمانی خوزستان دیده می‌شود؛ به‌ویژه وقتی عده‌ای فرصت را برای بعضی از افشاگری‌ها آماده ببینند. هاشم قاسمی که رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی است، اعلام کرد این چندنفر تنها قربانیان کلیوی خوزستان نبوده‌اند که در مدت اخیر جانشان را از دست داده‌اند. او ضمن اعلام اینکه تعداد فوتی‌های بیماران دیالیز خوزستان، بالاتر از استانداردهای موجود است، درخواست کرده که مسئولان درمانی این استان، در مورد علت این مسئله شفاف‌سازی کنند.
 
او گفت: «مسئولان استانی می‌گویند بیماران مسموم شده بودند ولی ما نمی‌توانیم این دلیل را بپذیریم و معتقدیم که سهل‌انگاری صورت پذیرفته است؛ چون بر طبق آمارهایی که به‌زحمت به‌دست‌ آورده‌ایم در طول چهار، پنج ماه امسال، بالغ بر 19 بیمار دیالیزی، جان خود را از دست داده‌اند. این درحالی است که هر بار از دانشگاه علوم پزشکی اهواز در زمینه مرگ این بیماران اطلاعاتی درخواست می‌کنیم، به‌هیچ عنوان اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار نمی‌دهند، درحالی‌که باید به این آمار 19 بیمار فوتی سال 95، بالغ بر 14 بیمار متوفی دیالیزی این استان در سال گذشته را افزود.»
 
 
آب و هوا بد است
 
 
رئیس بیمارستان سینا، در واکنش به حرف‌های قاسمی که به‌دنبال دلیل آمار بالای فوتی‌های دیالیز در خوزستان می‌گردد، به «وقایع‌اتفاقیه» می‌گوید: «ما در یک منطقه جغرافیایی خاص هستیم. شرایط استان ما با سایر استان‌ها تفاوت زیادی دارد. همین حالا در اهواز، ما با دمای بالای 55 درجه روبه‌رو هستیم.
 
همچنین بارها تجربه رطوبت بالای 90 درصد را هم داشته‌ایم. وقتی کیفیت بسیار بد آب منطقه و همچنین محدودیت‌های جسمی بیماران دیالیزی را در کنار شرایط اقلیمی قرار بدهید، می‌بینید چندان هم عجیب نیست که آمار از دست رفتن بیماران دیالیزی در جنوب کشور بالاتر باشد. از سویی بیماران دیالیزی، درمانشان را به‌صورت سرپایی انجام می‌دهند و بستری نمی‌شوند که کاملا تحت نظر ما باشند؛ آنها چند ساعت در بیمارستان هستند و بعد اینجا را ترک می‌کنند. قبل از آن هم بیرون از بیمارستان بوده‌اند، بنابراین با توجه به شرایط بد آب و هوایی و رشد چند برابری عوامل بیماری‌زا در هوای گرم چندان دور از ذهن نیست که یکی از بیماران با آلودگی وارد مرکز دیالیز شده و این آلودگی را به‌ چند نفر دیگر هم تسری داده باشد.»
سیدصاحب حسینی‌نژاد ادامه می‌دهد: «مرکز دیالیز بیمارستان ما کاملا نو‌سازی شده است و دستگاه‌های ما به‌سرعت به‌روز‌رسانی می‌شوند و از طرفی هم‌زمان با بیمارانی که مسموم شده و آنهایی‌که فوت شده‌اند، نزدیک به 40 نفر دیگر هم دیالیز شده‌اند؛ چطور برای آنها چنین اتفاقی نیفتاده است؟ برای شیفت‌های قبلی و بعدی این بیماران هم مشکلی پیش نیامده است. از سویی نمونه‌های برداشته شده از مدفوع بیماران فوت شده، نشان می‌دهد که آنها دچار مسمومیت دهانی بوده‌اند نه مسمویت خونی. در نهایت باید بگویم که ما مستنداتی داریم که وجود ایراد در دستگاه‌ها و مراقبت‌های بخش دیالیز را منتفی می‌کند.» او حتی امکان آلوده بودن آبی را هم که در فرایند دیالیز وارد بدن بیمار می‌شود، رد می‌کند و می‌گوید: «اولا که این آب از سوی بیمارستان تأمین شده و به‌دقت تصفیه می‌شود؛ ثانیا نوع مسمومیت بیماران به گونه‌ای‌ است که نمی‌تواند به آب دستگاه دیالیز مربوط باشد.»
 
 
غلامرضا لاری‌زاده، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی خوزستان، این بخش از حرف‌های حسینی‌نژاد را که می‌گوید اقلیم خوزستان شرایط را برای بیماران دیالیزی سخت کرده است، تأیید می‌کند و خودش هم شرایط بد این بیماران را تشریح می‌کند. او می‌گوید: «در فصل گرما، مرگ بیماران دیالیزی نسبت به ماه‌های دیگر، چندین برابر می‌شود. مرگ بیماران دیالیزی، اتفاقی غیرعادی نیست؛ ما همیشه و در هر ماه، تعدادی از موارد مرگ این افراد را داریم، مثلا اگر هر ماه، دو یا سه بیمار فوتی داریم؛ در فصل تابستان این تعداد به ١٠ نفر هم می‌رسد. دلیل آن هم گرمای هواست. دیالیزی‌ها به‌دلیل مشکل کلیوی که دارند، دفع آب برایشان سخت است؛ به‌همین خاطر نمی‌توانند آب زیادی مصرف کنند؛ این درحالی است که هوا در اهواز به‌اندازه‌ای گرم است که هیچ‌کس نمی‌تواند بدون در دست داشتن بطری آب در شهر تردد کند.»
 
 
هوای شهر منبع مشترک محسوب نمی‌شود
با تمام این حرف‌ها، کسانی‌که در تیم بازرسیِ علت فوت بیماران دیالیزی هستند، می‌گویند که آب و هوای شهر نمی‌تواند در این مورد خاص، دلیل فوت شدن بیماران باشد و باید به ماجرا جزئی‌تر نگاه کرد. سلمان‌زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، یکی از این افراد است و به «وقایع‌اتفاقیه» می‌گوید: «ما سه روز است که به‌همراه دوستانمان که از وزارت بهداشت آمده‌اند، مشغول بررسی دلیل این اتفاق هستیم و چیزی‌که فعلا می‌توان گفت، این است که تمام آنها با علائمی کاملا مشابه روبه‌رو بوده‌اند و درست در زمانی مشابه مشکل پیدا کرده‌اند؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد یک عامل کاملا مشترک و اختصاصی آنها را درگیر کرده است.»
 
او ادامه می‌دهد: «تمام بیماران فوت شده و آنهایی‌که تحت مراقبت، زنده مانده‌اند با تابلوی مسمومیت گوارشی به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده‌اند؛ مسمومیتی که طبق بررسی‌های اولیه، ناشی از آب یا غذای آلوده بوده است. تمام آنها اسهال خونی و استفراغ داشته‌اند و در فاصله زمانی چند ساعته از اتمام دیالیز و ترخیص از بیمارستان، علائم به سراغشان آمده است؛ بنابراین باید به‌دنبال آلوده‌کننده‌ای در بیمارستان باشیم که هم‌زمان از طریق دهان وارد بدن متوفیان شده است.»
 
او درباره نتیجه تحقیقات می‌گوید: «از تمام چیزهایی‌که کمترین ارتباط را با این بیماران داشته‌اند کشت برداشته‌ایم. همچنین امکان آلودگی غذایی که در بیمارستان مصرف کرده‌اند هم در نظر گرفته‌ایم؛ چرا که آنها هر دو وعده صبحانه و ناهار را از بیمارستان دریافت می‌کنند اما هیچ‌کس دیگری که از همان غذا مصرف کرده، مشکلی مانند آنها نداشته است. از طرفی برخی از کارشناسان اعلام کردند که ممکن است این بیماران از طریق خوراکی که یکی از آنها از بیرون با خود آورده، مسموم شده باشند؛ چرا که بیماران در روز دیالیز می‌توانند برخی از خوراکی‌هایی که برایشان ممنوع است، مصرف کنند؛ همچنین آب بیشتری می‌توانند بنوشند که بعضا آنها را با خود می‌آورند. این مسئله هم در دست بررسی است اما احتمال اینکه همه آنها در چنین خوراکی سهیم شده باشند، بسیار کم است. به‌هر‌حال کارشناسان ما و تیم بررسی، با دقت تمام مشغول پیداکردن دلیل این اتفاق هستند و به‌زودی نتیجه را به مردم اعلام می‌کنیم.»



تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن